Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler 4. november 2024 - 16:32
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur 31. oktober 2024 - 06:47
Belager seg på årlige kutt i bevilgningene på 1 prosent NTNU anslår at framtidige bevilgninger fra Kunnskapsdepartementet vil bli redusert med 1 prosent årlig i årene som kommer.
HVL-rektor: Nytt finansieringssystem med veikskapar I Utsynsmeldinga la Regjeringa fram at det nye finansieringssystemet samla sett burde vera resultatutsett i om lag same grad som i dag. Framlegget til statsbudsjettet for 2024 viser at slik blei det ikkje.
SVs alternative budsjett: Lover penger til Griegakademiet Mer penger til psykisk helse, mer studiestøtte — og første spadetak for Griegakademiet i Bergen helst allerede neste år. Det er hovedtrekkene i SVs alternative budsjett.
Statsbudsjettet skaper en krise for fleksibel læring Regjeringen kansellerer i praksis den nasjonale satsingen på fleksibel læring og digitalisering i høyere utdanning. Kompetansen blir borte akkurat nå som vi trenger den mest.
UHR og NSO reagerer på SFU-kutt: — Regjeringen kaster barnet ut med badevannet De nasjonale konkurransearenaene er svært ettertraktede ordninger som har bidratt til å sette kvalitet på kartet. Derfor reagerer NSO og UHR kraftig når regjeringen uten særlig gode grunner velger å kutte ut ordningen for utdanning.
Mener nytt system er oversiktlig, men komplekst Statssekretær Oddmund Løkensgard Hoel peker på at de viktigste prioriteringene kommer ved politiske beslutninger, ikke i finansieringssystemet.
Fire studentledere: Direkte flaut for Kunnskaps-Norge å avvikle SFU-ordningen Skal vi klare å dyrke fram disse fremragende fagmiljøene som hevder seg på internasjonalt toppnivå, kan vi ikke skrote den viktige konkurransearenaen SFU-ordningen utgjør, skriver fire studentledere.
Hvor ble det av tilliten? I statsbudsjettet for 2024 anes konturene av hva regjeringen legger i tillitsreformen for vår sektor. NTL ønsket et kraftfullt oppgjør med mål- og resultatstyring, men også denne reformen ble halvhjertet og tam.
Mer forskning i næringslivet krever økt offentlig innsats Regjeringen vil at næringslivet skal doble sine investeringer i forskning og utvikling. Men de viktigste pilene peker tilbake på staten.
Fremragende utdanning bør stimuleres, og SFU-ordningen bør derfor ikke avvikles Lytt til sektoren og la Senter for fremragende utdanning-ordningen bestå. Vi bidrar gjerne med forslag til hvordan ordningen kan videreutvikles.
Kunstnerisk forskning trenger ekstern finansiering Regjeringen legger i statsbudsjettet opp til å avvikle kunstfagenes eneste ordning for eksternt finansiert forskning. Prosjektprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid må ikke fases ut, det bør heller styrkes.
17 av 21 universiteter og høgskoler får distriktsmillioner Regjeringen smører 200 millioner til flercampus og desentrale utdanninger tynt utover de fleste, uavhengig av hvor mange campuser de har.
Nok en grå høstdag for energiforskningen Det er oktober og lansering av regjeringens forslag til statsbudsjett. Klima, energi og arbeidsplasser er sentralt, men hvorfor snakker ikke flere om det som skjer med næringsrettet energiforskning?
Fra 2025 blir det vesentlige endringer i finansiering av universiteter og høgskoler Nytt finansieringssystem: Forslag om mer penger til bachelorutdanninger, og mindre til master. En ny indikator er også foreslått.
Ingen satsing på studenters psykiske helse I fjor kuttet regjeringen tilskuddet til velferdstingene. Når vi vet at hver tredje student oppfyller kravet for diagnose på psykisk lidelse, er vi rystet over at kuttet ikke reverseres i budsjettet fremlagt i dag.
Fire rektorer: God start, statsråd Sandra Borch! De fire rektorene i Vinst-alliansen av flercampusinstitusjoner er fornøyde. Dette statsbudsjettet bidrar med å styrke den nødvendige finansieringen av flercampusinstitusjoner, skriver de.
Universiteter og høgskoler venter spent på pakken for finansiering Fredag kommer endringen der man går fra 6 til 3 finansieringskategorier for høyere utdanning. Men det er ukjent hvilke beløp det blir snakk om. Mange er usikre på konsekvensen for egne utdanninger.
Tilbyr vi for mange kurs? Mens vi venter på statsbudsjettet, står det fortsatt dårlig til med økonomien i akademia. Det er lite som tyder på at politikerne vil komme med mer penger. Så hva kan vi gjøre selv?
Budsjett-bekymring i sektoren: — Vi trenger SFU-ordningen Sentrene for fremragende utdanning (SFU) er viktige i arbeidet med å bedre kvaliteten i høyere utdanning, og hjelper med å tette prestisjegapet mellom forskning og utdanning i akademia, skriver fem prorektorer.
UH-toppene møtes i Bergen. Skal diskutere budsjett i lukket møte Bråket rundt revidert nasjonalbudsjett er ikke på dagsorden under Universitets- og høgskolerådets representantskapsmøte, men vil «helt åpenbart» bli et tema på rektormøtet, sier generalsekretær Nina Sandberg.
Nyeste artikler
De nasjonale strateger — hvor ble de av?
Reagerer på upresis tallbruk om læreropptak
Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler
Én av tre britiske studenter frykter universitetskonkurs
Norge trenger svenske forskningstilstander
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Ansettelsessaken i Bergen: En faglig tautrekking
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet