Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Roy Steffensen (Frp): Ja, studentene sutrer Utdanningsdebatt. I dag diskuterte Stortinget innstillingen fra Utdanningskomiteen på statsbudsjettet. Komiteens leder, Roy Steffensen (Frp), svarte ja på spørsmål om han synes studentene sutrer.
Ber regjeringa utsette og utrede stipendomlegging Statsbudsjettet 2019. Senterpartiet foreslår at regjeringen utsetter sitt forslag om stipendomlegging, og kommer tilbake til Stortinget i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.
Studentprotester fra hele verden Stipendprotester. Norske studenter over hele verden protesterer mot forslag til stipendomlegging fra regjeringen.
Demonstrerer i åtte byer i dag Statsbudsjettet 2019. Med 24.000 underskrifter og 40 organisasjoner i ryggen, går studentene til demonstrasjoner i åtte byer i dag torsdag 29. november. Sjekk ut oppdatert program.
Studentene føler seg sviktet av KrF Stipendomlegging. Studentene håpet på drahjelp fra Kristelig Folkeparti i stipendsaken, men ble skuffet tirsdag kveld.
Studentene er forbanna og vil aksjonere Statsbudsjettet 2019. Student-Norge er skuffa og forbanna. Nå overleverer de 20.000 underskrifter og planlegger demonstrasjoner og aksjoner i slutten av november.
Politikk som ikke løser problemer Stipenddebatt. Norsk studentorganisasjon (NSO) mener det er viktig å ta tak i frafall. Samtidig er det vanskelig å få til en god debatt om dette når regjeringens eneste respons er å trekke økt gjeld opp av hatten.
Politikk løser problemer, ikke tom retorikk Stipendebatten. Høyres Studenter ber regjeringen tenke mer helhetlig i studentpolitikken, og oppfordrer studentdemokratiene til å gjøre det samme.
Også Universitets- og høgskolerådet støtter studentene i stipendsaken Statsbudsjettet 2019. 22 organisasjoner, snart 18.000 underskrifter, 12 studentdemokratier og nå også Universitets- og høgskolerådet (UHR), sier nei takk til forslaget fra regjeringen om å legge om stipendordningen for studenter.
Dobler innsatsen for studenters psykiske helse Statsbudsjettet 2019. I sitt alternative statsbudsjett dobler Arbeiderpartiet innsatsen for studenters psykiske helse i forhold til forslaget fra regjeringen.
Stipendsaken: Studentmiljøene skuffet, håpet på drahjelp fra KrF som ikke kom Stipendomlegging. 12 studentdemokratier har undertegnet innlegg mot regjeringen og den foreslåtte stipendomleggingen. Studentene håpet på drahjelp fra KrF, men den kom ikke. Ap sier nei til forslaget.
Dette er året hvor vi sier nei til å være et sparetiltak for regjeringen Advarsel! Vi studentledere har en advarsel til stortingspolitikerne og regjeringen: Dere mister oss studenter på denne måten.
NIFU om statsbudsjettet 2019: Liten vekst, lavere ambisjoner og mindre forutsigbar satsing Statsbudsjettet. NIFUs gjennomgang av hva statsbudsjettet for 2019 vil bety for forskning og høyere utdanning viser lav realvekst på begge budsjettområdene.
Støtter dere musefelle-politikk, Krf? Stipendomlegging. Norsk studentorganisasjon spør KrF om det de mener er dobbeltkommunikasjon fra regjeringen når de både oppmuntrer til, men også straffer utradisjonell adferd i studentenes utdanningsløp.
Vil bruke kvalitetsmillionene på sentre for fremragende utdanning Statsbudsjettet 2019. Iselin Nybø har høstet litt ros, men mest ris, for forslag til statsbudsjett 2019. Forskerforbundet setter sin lit til at Stortingsbehandlingen vil gi bedring, mens Nybø allerede har bestemt at kvalitetsmillionene som er satt av i 2019 skal gå til fremragende sentre.
Mer enn 1000 underskrifter mot stipendkutt på under ett døgn Student. Åtte studentorganisasjoner gjør samlet front mot kuttforslaget i statsbudsjettet, og får god respons på underskriftskampanje.
Gi meg en grunn, Iselin Statsbudsjettet. Hva er den nye stipendordningen godt for, og hvorfor skal vi støtte den?
Kvalitetssjefer på kollisjonskurs om kvaliteten i statsbudsjettet Statsbudsjettet 2019. Svakt på kvalitet, sier Nokut-sjef Terje Mørland. Positivt og tydelige ambisjoner, mener Diku-sjef Harald Nybølet. Kvalitestoppene er på kollisjonskurs om Nybøs forslag til budsjett.
Vant universitetene budsjettkampen? Statsbudsjettet 2019. Regjeringens budsjett matcher ikke regjeringens forskningsambisjoner. Håpet må være at budsjettbehandlingen i Stortinget kan rette dette opp.
Frafall skjer ikke på grunn av for gode økonomiske betingelser Statsbudsjettet 2019. Den foreslåtte endringen av konverteringsordningen går imot alt studentene har kjempet for dette studieåret. Det er fullstendig skivebom fra regjeringen.
Vil at flere skal fullføre høyere utdanning Stipendordning. For mange studenter fullfører ikke den graden de starter på. Det er dårlig nytt for Norge og for den enkelte. Sammen med en stor satsing på økt kvalitet i undervisningen foreslår vi derfor at stipendordningen bør oppmuntre flere til å fullføre.
Merkelig kutt-regnestykke om statsbudsjettet Statsbudsjett. Khronos overskrift om statsbudsjettet får det til å se ut som uh-budsjettet er lavere enn i fjor. Det er det ikke, skriver statssekretær Rebekka Borsch (V).
Statsbudsjettet 2019: Rice glad for åpning for de som leier bygg Bygg. OsloMet er glad for at de som leier bygg kan få statlig støtte til utbedring av sine bygg. NTNU er er svært skuffet over lite penger til bygg og campus.
Svak satsing på kvalitet i høyere utdanning i langtidsplanen Statsbudsjettet 2019. Regjeringen har i dag lagt fram en revidert langtidsplan for forskning og høyere utdanning. Dessverre er ambisjonsnivået langt lavere enn det jeg hadde regnet med.
«Har Nybø glemt at en gulrot er bedre enn en pisk? Har statsråden helt glemt hvordan det er å være student?» Statsbudsjettet 2019. Studentleder ved OsloMet, Bjørn Harald Hegreberg Garborg, er enig i at det er bekymringsfullt at få fullfører studier på normert tid, men han liker ikke de nye virkemidlene til Iselin Nybø.
Lunken mottakelse: Lav vekst, kutt på 430 mill og ingen nye studieplasser Statsbudsjettet 2019. Sterke reaksjoner på kutt i studiefinansieringen, ingen nye studieplasser, fortsatt effektiviseringskutt og lav vekst på budsjettet for høyere utdanning og forskning.
Studentreaksjoner: Negative til omlegging av stipendordningen Statsbudsjettet 2019. Regjeringen vil endre stipendordningen for studentene, og har beregnet en innsparing på 250 millioner kroner.
Framlegging av statsbudsjett og langtidsplan Statsbudsjettet 2019. Følg framlegging av statsbudsjettet og langtidsplan for forskning og høyere utdanning.
Ikke optimist før statsbudsjettet Statsbudsjettet. Lekkasjene før årets statsbudsjett så langt virker å være mer av samme medisin vi har sett de siste årene. Mer stimuleringsmidler, mer konkurranse og flere fiktive markeder. Som leder av NTL Universiteter og høgskoler er jeg derfor ikke optimistisk foran dagens fremleggelse av statsbudsjettet.
Får kritikk for puslete lekkasjer Statsbudsjettet. Nicolay Worren på NMBU var ikke imponert over budsjettlekkasjene som kom i forrige uke, men Rebekka Borsch sier de er fornøyd med det de har fått til pg som blir presentert i statsbudsjett og langtidsplan mandag.
Mer til forskning på framtidsteknologi og kvalitet i høyere utdanning Statsbudsjettet. Regjeringen vil styrke bevilgningen til forskning på muliggjørende teknologier med 65 millioner kroner på statsbudsjettet for 2019. Kvalitetsarbeid i høyere utdanning får 25 millioner.
Regjeringen vil gi 40 millioner mer til forskningsinstitutter Budsjettlekkasje. Regjeringen vil gi 40 millioner kroner i økt basisbevilgning til teknisk-industrielle forskningsinstitutter, blant dem SINTEF.
Nyeste artikler
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring