Vil ikke inngå kontrakt med Statsbygg før 100 millionerkronersspørsmål er avklart 3. desember 2024 - 16:33
Professor trekker seg i protest: —Kommer ikke til å være høflig og hyggelig mot Elon Musk 30. november 2024 - 08:59
Professorer i krangel etter Kjerkol-vedtak: — Gjør seg til nidkjær overdommer 22. november 2024 - 12:03
Lyttet ikke til direktoratet — innfører obligatorisk norskkurs HK-dir anbefalte å droppe kravet om minst 15 studiepoeng i norsk for utenlandske stipendiater. Det lyttet ikke regjeringen til.
Sats på norsklæraren og ekte intelligens Norsklærarane har eit særleg ansvar for skriveopplæringa til elevane. Men kven har ansvaret for at lærarane får den kompetansen som trengst — i ei tid der ny teknologi legg nye føringar for skriveprosessane i skulen?
Språkdirektøren refsar direktoratets karriererettleiar: — Klønete Åse Wetås fekk hakeslepp då ho såg søknaden som HK-dirs søknadsgenerator skreiv for henne. Den trekkjer mellom anna fram språkdirektørens «lidenskap for samfunnsutvikling» og forsikrar at ho vil bli «en verdifull tilføyelse til deres team».
Universitets- og høgskulesektoren må setje arbeidet med norsk terminologi i system Gjennom fleire tiltak dei siste åra har politikarane meldt klart ifrå at sektoren må setje arbeidet med norskspråkleg terminologi i system. Nå er tida inne for at sektoren utfører oppdraget.
Lyser ut 120 millioner til storsatsing på norsk fagspråk Regjeringen ønsker storstilt satsing på norsk fagspråk.
6 av 10 studenter mener det er viktig med pensum og undervisning på norsk Studentenes svar er tydelige signaler som rektorene må ta innover seg og ta på alvor, mener Språkrådet.
Flere «lærere» enn «lærarar» blant fremtidens lærere Det er svært ulikt hva slags krav utdanningsinstitusjonene for lærere har i nynorsk.
Kommunaldepartementet sparer på skillingen, men lar daleren gå På jusutdanninga i Oslo har studentene de siste åra lært å skrive lover og juridiske tekster som alle kan forstå. Nå vil Kommunal- og distriktsdepartementet sette en stopper for denne opplæringa.
Gir tommel opp for «Kunnskapsbyen i Oslo» Språkrådet var ikkje særleg nøgd med namnet Oslo Science City. Men no har det som vert kalla Noregs første innovasjonsdistrikt fått eit norsk namn.
Dårligere resultater med undervisning på engelsk: — Oppsiktsvekkende Åse Wetås er bekymret etter å ha sett konklusjonene av en svensk språkstudie. Det må forskes mer på språk i Norge, mener språkdirektøren.
NTNU: Nesten seks av ti stillingsannonser på engelsk Så langt i år har NTNU kun brukt nynorsk i én stillingsannonse.
Foreslår forskningssenter for norsk språk i Bergen Språkrådet ønsker seg et øremerket forskningsmiljø for norsk språk. I en fersk rapport, som ble presentert fredag, er forslaget at dette legges til Universitetet i Bergen.
Nynorsk «ikkje del av mangfaldsarbeidet ved UiO», ifølgje rektor Språkrådet meiner mangel på nynorsk ved universiteta er ein trussel mot det språklege mangfaldet. — Ikkje del av mangfaldsarbeidet, seier rektor ved Universitetet i Oslo.
Vil ha bot for brot på språklova. Under fem prosent nynorsk ved fleire universitet Mange ser ut til å ikkje bry seg om språkleg mangfald, meiner Språkrådet.
Styret i Språkrådet truet med å trekke seg. Dette ble utfallet Styreleder Erik Ulfsby kritiserte politiske ledelse i Kultur- og likestillingsdepartementet for å nedprioritere Språkrådet. I dag møttes styret for å diskutere saken.
Styret i Språkrådet truer med å trekke seg Det har gått over ett år siden sist Språkrådets styre fikk møte den politiske ledelsen i Kultur- og likestillingsdepartementet. Nå truer styret med å trekke seg dersom ikke noe skjer.
Studentane vel bort norskfaget: Klarar ikkje å fylla studieplassane Studentane vel vekk både lektorprogrammet i nordisk og det gamle universitetsfaget nordisk språk og litteratur. Ved Universitetet i Bergen har alarmklokkene gått.
Varslar handlingsplan for norsk fagspråk Det står så dårleg til med norsk fagspråk at statssekretær Oddmund L. Hoel har samla gode krefter for å laga ein eigen handlingsplan.
Ny rapport: Å skriva på norsk fremjar ikkje karrieren Publisering skjer på engelsk, mykje undervisning skjer på engelsk, og forskarane seier dei ikkje har tid til å skriva norsk. Det viser ein ny rapport frå Språkrådet.
Språkrådet prøver på nytt å få endret Oslo Science City til et norsk navn Direktør Åse Wetås sier de nå vil gå helt til topps og be byrådsleder Raymond Johansen om å gi innovasjonsdistriktet et norsk navn.
Vil ha forskingsmiljø øyremerkt norsk språk Viktige språkfaglege miljø er i ferd med å forsvinna. No vil Språkrådet ha utgreidd eit fast forsknings- og utviklingsmiljø for norsk språk.
Mener uklart språk kan være et problem for demokratiet Språkrådets svadagenerator for universitets- og høgskolesektoren er morsom å leke med, men bak ligger alvoret. — Det kan gå på tilliten løs, sier Margrethe Kvarenes i Språkrådet.
— Fenomenet er gammelt, men ordet er nytt Krympflasjon er årets ord 2022. Ordet er plukket ut av Språkrådet i samarbeid med professor Gisle Andersen ved Norges handelshøyskole.
Språkrådet meiner Oslo Science City er stadnamn og vil ha formell namnesak Språkrådet har bede Oslo kommune om å opna formell namnesak om det omstridde namnet Oslo Science City. — Dei som står bak definerer dette som eit stadnamn, seier Språkråd-direktør Åse Wetås.
Høgskolen krever at han skriver masteren på engelsk Nesten halvparten av norske masteroppgaver skrives nå på engelsk. På Handelshøyskolen BI er det knapt noen som skriver på norsk.
Så mye av undervisningen skjer på engelsk Undervisningsspråket ved fire universiteter er kartlagt. Ved NTNU gis over halvparten av undervisningen på masternivå på engelsk.
Mange melder om press mot norsk fagspråk, nå vil Språkrådet skaffe seg fakta Universiteteter og høgskoler har krav på seg til å videreutvikle norsk fagspråk. Språkrådet vil finne ut om det skjer i praksis.
Dei fleste bryt språklova. Men Høgskolen i Østfold lovar 25 prosent nynorsk neste år NTNU, NMBU, OsloMet og Forskingsrådet får alle stryk av Språkrådet. Noregs musikkhøgskole får skryt for «markant oppgang » i bruk av nynorsk.
Engelsk i akademia: — Nå må vi skjerpe oss Engelsk sniker seg inn i norsk fagspråk. – Det er et voldsomt kvasispråk som er i bruk, sier terminolog Marita Kristiansen.
Vil kalle senteret Den grå misære, Naboenes store sorg og Bassengmonsteret Motstanderne av Ocean Space Centre i Trondheim deltok ivrig da NTNU inviterte til navnekonkurranse før sommeren.
Mattelærer oppgitt over språket i realfag: – Det skjærer i hjertet Lærer og student Niels Petter Liset synes det er trist at faglig ansatte tyr til engelsk når de skal snakke fag. – Rystende eksempler, sier Språkrådet.
Fra «herregud» til «vi takker Språkrådet» Universitetet i Oslo fikk kjeft av Språkrådet for å bruke engelsk navn på et nytt senter. Nå tar de selvkritikk og varsler gjennomgang av egne rutiner.
Språkdirektøren freser mot UiO igjen. Stølen reagerer med «herregud» Onsdag ble Digital Scholarship Centre åpnet ved Universitetet i Oslo (UiO). Språkdirektør Åse Wetås undrer seg over at ikke det eksisterer bedre rutiner rundt navnevalg. Rektor Svein Stølen rister på hodet i retur.
Dei er tolv i styret. Ho er einaste kvinne I styret til prestisjeprosjektet Oslo Science City er det elleve menn og ei kvinne. Ein må jobba langsiktig for å få inn fleire kvinner i toppleiarstillingar, ein kan ikkje venta til ei stilling er ledig, seier kvinna - Alexandra Bech Gjørv frå Sintef.
Velger engelsk, men mener norsk er best for studentene Forelesere velger engelske pensumbøker, selv om de synes at norske studenter lærer best på norsk, viser ny undersøkelse. Dårlig, mener kjemiker som skriver norske lærebøker.
Høgskulen på Vestlandet går for dette universitetsnamnet Neste veke skal styret ved Høgskulen på Vestlandet vedta kva som skal bli namnet på det komande universitetet. Språkrådet støttar forslaget deira.
Ber om innspill til norsk versjon av «Ocean Space Centre» NTNU og Sintef tar til seg kritikken fra Språkrådet. Nå skal de finne et norsk navn på prestisjeprosjektet sitt.
Svensk på vikende front, engelsk dominerer stadig mer på lærestedene Engelsk danker i økende grad ut svensk både som undervisnings- og publiseringsspråk, viser rapport. — Det må forskes på konsekvensene, sier direktøren i vårt eget språkråd.
Men namnegranskaren var ikkje død. Eller? Dette er ein stad der universiteta har feila på det nasjonale ansvaret sitt, seier Språksamling-leiar Peder Gammeltoft. Fleire er no uroa over at namnegranskarar rett og slett er mangelvare.
UiO hegner om det norske fagspråket Navnet Senter for data- og beregningsvitenskap, med det omdiskuterte akronymet dScience, er et eksempel på at UiO tar norsk på alvor og bruker senterets navn som et bidrag til videreutvikling av norsk som fagspråk, forklarer Morten Dæhlen i dette innlegget.
Norsk språk og internasjonalisering i akademia står i et spenningsfelt — Jeg vil foreslå å innføre krav om å oppnå et visst nivå eller en plikt til å dokumentere fremgang i norsk språk.
Sjå direktesendinga frå Språkdagen Fleire kjende namn frå universitet- og høgskulesektoren skal i ilden under Språkdagen 2021.
Kritisk til Språkrådets «ekstreme» haldning: — Fellesspråket i dag er engelsk Norsk språk bør ikkje ha noko særskilt vern innan forskinga, meiner NHH-forskaren Aksel Mjøs.
Nektar studentar å bruka nynorsk På ei oppgåve hos Høgskolen i Innlandet blir studentane nekta å bruka nynorsk, for det forstår ikkje forelesaren. Det får Språkrådet og Noregs mållag til å rasa.
Slik styrkjer vi fagspråket for framtida Nokre av strukturane som skal sikre norsk som eit sterkt fellesspråk i framtida, er urovekkjande svake. Det gjeld ikkje minst i universitets- og høgskulesektoren, skriv Åse Wetås.
Ryktene om det norske språkets undergang er sterkt overdrevet Norskspråklige forskere gjør allerede en god og viktig jobb med forskningsformidling i en rekke populære kanaler, som Aftenposten, Dagens Næringsliv og Morgenbladet.
«Vi er opptatt av det norske språket og det norske fagspråket. Vi må likevel ha flere tanker i hodet samtidig» Vi må ha flere tanker i hodet samtidig, skriver UiO-rektor Svein Stølen om kritikken mot bruk av engelsk navn på kunnskapsbyen.
Språkrådet ber Oslo Science City om å bytte navn Vitenskapsområdet Oslo Science City bør ha et norsk navn, krever Språkrådet. Styreleder Svein Stølen foreslår heller en norsk forklaring på navnet.
Nesten alle sentre ved NTNU har bare engelske navn — Når sentrene bare har engelske navn og beskrivelser er det nesten som om man ser på norsk som noe underdanig, sier professor Aksel Tjora ved NTNU.
— Forstemmende når norske universiteter velger engelske navn Språkrådet er kritisk til at NTNU og Sintefs prestisjeprosjekt så langt kun har et engelsk navn. Ifølge nye regler er ikke det lov.
Asheim: Institusjonane må gjera meir med norskopplæringa Universitet og høgskular må gjera meir når dei ser at tilsette ikkje meistrar norsk etter tre år, slik dei ifølgje Universitets- og høgskule lova skal, seier forskings- og høgare utdanningsminister Henrik Asheim.
Vil ha ein nasjonal offensiv for norsk fagspråk Fokus på norsk fagspråk bør inn i den neste langtidsplanen for forsking og høgare utdanning, meiner rektor Gunnar Yttri.
Styremedlem: Ikkje nok å seia at ein manglar nynorskkompetanse Utdanningsinstitusjonane har eit ansvar for å skriva korrekt både på nynorsk og bokmål, seier Nina Refseth. Ho er styremedlem hos NTNU og styreleiar hos Det norske teatret.
Verken departement eller direktorat følgjer språklova Kunnskapsdepartementet, Utdanningsdirektoratet og Unit brukar alle for lite nynorsk. Diku er best i klassen.
Sender brev med heim etter for lite bruk av nynorsk 20 institusjonar brukar for lite nynorsk, seier Språkrådet. NTNU og Noregs miljø- og biovitskapelege universitet er verst i klassen, og Kunnskapsdepartementet vert no varsla om språkbruken deira.
Mer engelsk og mindre norsk når forskerne publiserer. — Ikke overrasket, sier rektor En fersk rapport fra Språkrådet viser at både humaniora og samfunnsvitenskap har en nedgang i publikasjoner på norsk.
Betalte kurs fra egen lomme for å lære norsk Ønsker bedre løsning for norskopplæringen ved universitetene.
«AasloMet» eller «AasVet»? Curt Rice vil ikke ta initiativ til navneendring for NMBU ... men sier han «selvfølgelig vil se på det» dersom det blir et folkekrav.
Nesten alle meiner dei er gode i engelsk Stadig fleire blant dei som underviser i høgare utdanning vurderer sin eigen kompetanse i engelsk som bra eller svært bra.
I år ble det umulig å velge bare ett «årets ord». I stedet ble det 16. Her er de At «koronavirus» og «covid-19» er blant de utvalgte, er neppe en stor overraskelse for noen. Hva med «Hviterussisk» og «moonshot»?
Bør forskere pålegges å formidle og undervise på norsk? Det er riktig at Språkrådet er bekymret for synkende bruk av norsk i universitets- og høgskolesektoren, men bekymringen dreier seg ikke om forskningspublisering, skriver Åse Wetås.
Vil flytta Språkrådet til Bergen – møter motstand frå uventa hald Politikarane i Vestland vil flytta Språkrådet til Bergen. Dårleg idé, seier fagmiljøet i byen.
Ikke be lærestedene oppfordre sine forskere til mer publisering på norsk! Den viktigste grunnen til at andelen publikasjoner på norsk går ned er ikke at engelsk fortrenger norsk, men at den internasjonale publiseringen har økt med 50 prosent.
Fordeler millionar til norsk språk: — Veldig glade Det norske fagspråket får eit løft når regjeringa føreslår å bruka 4 millionar kroner til ein termportal. Språksamling-miljøet i Bergen jublar.
Amerikanske Ryan Gever: — Norsk akademia vil aldri være et godt sted for integrering Amerikaner og tidligere masterstudent Ryan Gever er kritisk til den overdrevne bruken av engelsk i norsk akademia. Han mener det hindrer integreringen av utlendinger som ønsker å lære seg norsk.
Tar fram pisken mot engelsk på universitet og høgskoler Engelsk fortsetter å fortrenge norsk fagspråk på universitet og høgskoler. Nå vil Språkrådet bytte gulrot med pisk.
Departementet bryt mållova: – Mykje å ta tak i, seier Asheim Universiteta og høgskulane er langt frå å oppfylle kravet om veksling mellom målformene. Heller ikkje Kunnskapsdepartementet følgjer mållova.
Ingen av dem følger loven Ingen universiteter eller høgskoler følger lovkravet om veksling mellom målformene. De fleste bruker altfor lite nynorsk.
Gløym ikkje ditt eige tungemål, heller ikkje i akademia Den nye UH-lova må presisere det ansvaret universiteta og høgskulane har for å bruke, utvikle og tilgjengeleggjere norsk fagspråk.
Kan framleis bryta språklov utan å få straff Litt trist om staten skulle gi bøter til seg sjølv, seier språkdirektør Åse Wetås. Ho får framleis ingen sanksjonar å trua med om universitet og høgskular brukar for lite nynorsk.
Vi samler norsk fagspråk til ett rike Innleggsforfatternte minner om at universitetene og høgskolene har et lovpålagt ansvar for å videreutvikle norsk fagspråk.
Små humaniorafag må leke stolleken Språkrådet mener at rapporten Kunnskapsdepartementet har bestilt om særfinansiering av små humaniorafag, er altfor svak. Mye står på spill, også for samfunnet, skriver språkrådsdirektør Åse Wetås.
UiO valgte bort norsk e-bokleverandør Språk. Bokbasen ville levere norske e-bøker til Universitetet i Oslo, som heller valgte å gå for en britisk leverandør. Direktøren i Bokbasen kaller det hele for trist, mens Språkrådet vurderer å gå i dialog med UiO.
Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus skifter navn. Språkrådet er ikke imponert over det nye navnet. Navn. Samskipnaden i Oslo og Akershus søkt om navnebytte — og fått ja. Men samskipnaden får ingen diplom for godt navnevett av språkdirektøren.
Høyr, slik snakkar oldefar Språk. Opptak av norske talemål var lagra på kassett og lydband. No er dei gjort digitale og i tillegg trygt lagra hos Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana.
Skei Grande og Språkrådet får krass kritikk fra Curt Rice og OsloMet Språk. Etter navnebyttet i fjor fikk OsloMet høre det fra flere hold. Nå tar universitetsledelsen et kraftig oppgjør med Språkrådet og kulturminister Trine Skei Grande (V).
Språkrådets direktør: «Vestlandet er et fyrtårn for norsk språk i akademia» Norsk fagspråk. Språkdirektør Åse Wetås opplever at norsk språk prioriteres særlig høyt av universiteter og høgskoler på Vestlandet.
Ny språklov på høring, navn som OsloMet kan bli forbudt Språk. Kulturminister Trine Skei Grande sender ny språklov på høring. Navn som OsloMet kan bli forbudt, og forslaget innebærer at man formaliserer norsk tegnspråk som nasjonalt tegnspråk.
Slik bør sektoren ta tempen på fagspråket Fagspråk. Når vi mener at språket i vitenskapelig publisering bør kartlegges, betyr det selvsagt ikke at vi mener at all publisering skal være på norsk, skriver Språkrådet-direktør.
Universitet får kritikk for språkfiasko Målbruk. Språkrådet ber universitetsleiarane slutte å diskriminere nynorskbrukarar, og statsråden understrekar at lova må følgjast.
Nynorsk: Ni av ti universiteter oppfyller ikke lov om målbruk Målbruk. Bare ett universitet er i nærheten av å innfri kravet om veksling mellom målformene. Helt på bunnen ligger Universitetet i Sørøst-Norge. Universitetet i Bergen og Høgskulen på Vestlandet er best i klassen. Dette viser helt nye tall fra Språkrådet.
Folk er negative til navnebytter Navneendring. Av tre statlige navnebytter er Vy og Equinor mest upopulære, men 45 prosent er også negative til OsloMet, viser en ny undersøkelse fra Språkrådet.
Wetås/Mikalsen: Språk + kvalitet = sant Kvalitet. Universiteta og høgskulane gløymer språk når dei snakkar om kvalitet i utdanninga. Det tapar studentane på, skriv språkdirektør Åse Wetås og studentleiar Håkon R. Mikalsen.
Undervisning på engelsk gir dårligere undervisning Fagspråk. Dersom Curt Rice, som rektor, er opptatt av kvalitet bør økende bruk av engelsk i undervisningen i aller høyeste grad bekymre ham, skriver professor, Ragnar Audunson.
Savner forskning på konsekvensen av engelsk undervisning Språkdebatt. Språkrådet frykter konsekvensene av at mer av norsk utdanning skjer på engelsk. Rektor Curt Rice ved OsloMet er ikke redd for at emner og pensum er på engelsk. Ved Høgskolen i Innlandet vil rektor Kathrine Skretting vurdere å stille krav til ansattes norskkunnskaper.
Språklig kontrakt i UH-sektoren Språk. UH-sektoren må oppfylle den språklige kontrakten med studentene og samfunnet.
Nesten ingen skriv nynorsk master og doktorgrad Språk. Knapt ti prosent skriv doktorgradsavhandlinga på norsk, og under ein prosent skriv ho på nynorsk.
Betre statistikk, betre ordskifte Undervisningsspråk. Språkrådet meiner det er eit paradoks at det ikkje òg vert levert statistikk over bruken av norsk og engelsk i undervisninga i høgare utdanning, skriv direktør Åse Wetås. .
Språkrådet ber om mer makt for å unngå flere «nonsensnavn» Lovendring. Verken OsloMet, Nord universitet, Universitetet i Sørøst-Norge eller Høgskolen i Innlandet hørte på Språkrådets innvendinger. Nå ber språkdirektøren om å få lovfestede regler for statlige navnevalg.
Har språkregler, men følger dem ikke Språk. Universitetet i Stavanger ønsket sine nye studenter velkommen på engelsk i år. Det liker Språkrådet dårlig.
Språkrådet mener OsloMet bryter egne retningslinjer med skiltene Skilting. — Jeg vet ikke om noen andre norske institusjoner som skilter først og fremst på engelsk, sier seksjonssjef Nina Teigland i Språkrådet.
Klagebrev: Mener OsloMet skrives feil på minst fem måter Navnedebatt. Erlend Bakke har sendt klage til Språkrådet og OsloMet for å vise at navnevalget fremdeles skaper reaksjoner. Nå får han svar.
UiA-ansatte vil ikke slippe nynorsk Nynorsk. Ansatte ved Universitetet i Agder (UiA) reagerer kraftig på at universitetsledelsen mener 25 prosent nynorsk er for ressurskrevende.
Treng ein eit norsk fagspråk? Språkkrav. Ligg norsk fagspråk på sotteseng, spør Språkrådet. — Det er viktig å halda det norske fagspråket levande, svarar prorektor Margareth Hagen.
Rektor Rice ut av Språkrådet Slutter. OsloMet-rektor Curt Rice går ut av styret i Språkrådet nesten to år før tiden. — Jeg har ikke tid til å prioritere dette, sier språkprofessoren.
Språkrådet mener at navnet skal skrives Oslomet Navn. Språkrådet råder alle som spør til å skrive navnet på Oslos nyeste universitet «Oslomet», fordi «OsloMet» bryter med norsk rettskriving.
Isaksen vil skjerpe målbruken Nynorsk. Tidligere i år viste en rapport fra Språkrådet at ingen norske universiteter og høgskoler følger mållova. Nå sender Kunnskapsdepartementet ut brev til alle institusjonene og ber om en innskjerping.
Språkdirektøren ber Isaksen avvise OsloMet-navnet Ordkrig. Statsråd Torbjørn Røe Isaksen må si i nei til navnet OsloMet, skriver språkdirektør Åse Wetås i et brev til departementet. Rektor Curt Rice mener Språkrådets innblanding er uheldig og utidig.
Fra falske nyheter til fri samfunnsdebatt Språk. Premiering av internasjonal publisering framfor formidling på norsk ved høyere utdanningsinstitusjoner, kan undergrave den norske offentlige samtalen, skriver språkdirektør Åse Wetås.
Betimelig med ny vurdering av navneforslaget Universitet. Professor Trine B. Haugen mener at dersom OsloMet blir navnet på Høgskolen i Oslo og Akershus som universitet, så må det i alle fall skrives riktig.
Flau over manglande språkpolitikk på NTNU — Eg er flau. Landets største universitet driv systematisk nedprioritering av språkpolitikken sin. Det er slikt som kallast ukultur, seier førsteamanuensis ved NTNU, Leiv Inge Aa.
Ingen oppfyller mållova Språkrådet slit med å få universitet og høgskular til å rapportere målbruken sin. Av dei som har rapportert for 2016 har ingen så langt klart å oppfylle mållova. Mens nokon brukar for lite bokmål, har dei fleste altfor lite nynorsk.
Vil hete Øst eller Innlandet Høgskolen Øst eller Høgskolen i Innlandet? Det er de to navnene som står igjen når høgskolene i Hedmark og Lillehammer skal fusjonere, men Språkrådet er mot begge.
Tips til deg som slit med nynorsken Slit du med nynorsken? Khrono og Språkrådet hjelper deg. Sjekk tips her!
Tester ut flere universitetsnavn Nova og EDOS er de to siste navneforslagene som Høgskolen i Oslo og Akershus skal teste ut som sitt nye universitetsnavn.
Vi trenger norsk også i «den globaliserte arbeidshverdagen» Førsteamanuensis på NHH og språkkomiteleder, Marita Kristiansen, reagerer på kappløpet om at mest mulig og mye mer av undervisningen på lavere grad skal foregå på engelsk.
Vil ha mer engelsk inn i norsk akademia Rektor på Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, ønsker mer engelsk inn i norsk forskning og høyere utdanning og skaper debatt som nyoppnevnt vara til styret i Språkrådet.
Nynorsk-stryk til HiOA Språkrådet er ikkje imponert over eksamenspraksisen ved HiOA. Mens somme ikkje får eksamensoppgåva på nynorsk i det heile, må andre seie ifrå på nytt om dei vil ha eksamenssettet på nynorsk.
Nyeste artikler
Vil ikke inngå kontrakt med Statsbygg før 100 millionerkronersspørsmål er avklart
Mot en nasjonal forpliktelse
Steffen Handal er ny Unio-leder
Siri og ni andre forskere i Norge får 230 millioner kroner
Når KI bestemmer eksamenskarakteren
Mest lest
Professor trekker seg i protest: —Kommer ikke til å være høflig og hyggelig mot Elon Musk
Student i 60-årene får besøksforbud på UiO
Thomas Hylland Eriksen er død
Dei betalar 400.000 for ei grad
Professorer i krangel etter Kjerkol-vedtak: — Gjør seg til nidkjær overdommer