Professoren skyldte på studenter for «slurvefeil». Nå er han felt for vitenskapelig uredelighet 2. februar 2023 - 07:07
Sier opp og tar et kraftig oppgjør: «En giftig fryktkultur gjennomsyrer universitetene» 28. januar 2023 - 08:54
Mener forskning om samer er dypt problematisk. — Gir næring til det ekstreme høyre 30. januar 2023 - 07:07
Utan fagforeningene hadde vi ingenting Å skilje mellom lønnsarbeider og fri forskar, slik Ole Johnny Olsen gjer, er ein falsk dikotomi.
Vi svikter dere ikke, studenter! — Både før og etter vi ble universitet har vi oppfordret våre studenter til kritisk refleksjon, å utfordre sannheter, engasjere seg, diskutere og arbeide på tvers av fag, skriver fungerende rektor ved OsloMet Nina Waaler.
Skal følgja lærarstudentar frå lesesalen og ut i jobb — Lærarane har ikkje kome ut i arbeidslivet endå, men reforma vert allereie diskutert, seier professor Eva Bjerkholt. Ho skal følgja studentane over i arbeidslivet.
Henrik Asheim i møte med Aino Olaisen om «Lovund-modellen» Han har avvist tanken om ei spesialisert, distriktsretta lærarutdanning på Nesna i Nordland. Denne veka møtte ministeren Aino Olaisen, som står bak initiativet.
Laksemilliardæren på Lovund vil lage verdas beste skule. Og attreise lærarutdanning på Nesna. Ein dag landa laksemilliardærens helikopter i hagen. Den neste utdanningsrevolusjonen var i gang.
Frustrert over å måtte snakke til «svart hol»: — Treng ikkje ballkjole for å vere på forelesing Digital undervisning fungerer ikkje når studentane skrur av kamera, meiner professorar.
Elevane har lært matematikk ved å vera fysisk aktive heilt sidan 2004. No er målet eit nasjonalt senter i Sogndal — Kor er forskinga som viser at ein lærer best ved å sitja i ro, spør professor Geir Kåre Resaland.
Sprikende lærertall skal sjekkes Kunnskapsdepartementet vil finne ut av hvor mange ukvalifiserte lærere som egentlig jobber i skolen.
Har tru på Matteus-effekt for elevane: Dei som har mykje skal få meir Når grunnskulane snart opnar att, er forskarane opptekne av å få eit bilete av korleis læringssituasjonen er her og no – midt under koronastenginga.
Sorrig og glæde de vandrer til hobe. Nye tall for lærermangelen. Lærere. Det er flere lærere i grunnskolen, og det er en økning for fjerde år på rad. Det synes professor emeritus, Karl Øyvind Jordell, er gledelig. Han er fortsatt bekymra for situasjonen i distriktene.
Norge har fått femårig lærerutdanning, men de som har ansvaret er sterkt bekymra for manglende bevilgninger OsloMet. Når skal myndighetene finansiere kostnadene av 5-årige utdanninger av grunnskolelærere? Rask klargjøring trengs, skriver de ansvarlige for lærerutdanningen på OsloMet.
Behovet for en ny positivismekritikk Skolen. Samfunnsvitenskapen er, for å bruke sosiologen George Ritzers ord, flerparadigmatisk.
Skolesjefen: God skole krever god ledelse Skoledebatten. Lærerne har en tilspissa hverdag, mener skolesjefen i Frogn kommune. Han ønsker seg at pendelen svinger litt tilbake mot mer respekt for lærerne.
På lag med tiervennene Reform. Det sitter i veggene, endring i skolen er ikke lett, sier en erfaren lærer. På Rykkinn skole i Bærum lærer andreklassingene om tiervenner. Vi får være med.
Er fellesskolen en skole for alle? Skole. Vi trenger et bredere fokus i skoledebatten, og mer trøkk fra politikerne.
Skolenes landsforbund blir ikke med Lærermaster. Steffen Handal inviterte Skolenes landsforbund med for å bedre masterutdanningen for lærere. Men det kan han bare glemme, skriver Walker og Stava i forbundet.
Jo, sangen skal forbli i skolen Ikke bare sang, men også matematikk er tatt ut av den overordnede læreplanen. Det betyr ikke at elevene ikke skal lære matte, på samme måte som de ikke skal slutte å synge, skriver kunnskapsminister Henrik Asheim.
God lærerutdanning er en forutsetning for en god skole Søkertallene viser at det er attraktivt å bli lærer, men jeg ønsker meg enda flere som vil bruke kunnskapen sin i landets klasserom, skriver Høyres Kristin Vinje.
Mens vi gleder oss til framleggingen av PISA Tirsdag, blir nok en ny internasjonal skoleundersøkelse som pleier å skape debatt lagt fram. PISA-testene gir ikke noe heldekkende kvalitetsmål på den norske skolen, skriver Bjørn Smestad, dosent i matematikkdidaktikk på Høgskolen i Oslo og Akershus.
Dybdelæring i havdypet Stortingsmeldingen «Fag – Fordyping – Forståelse» peker på behovet for fordypning i skolen, men hvordan skal man lage gode undervisningsforløp for dybdelæring? NTNU tar med lærerne til havs for å lære nye metoder.
Vil ha ny skoledebatt med helt fersk bok Er det skolen som skal tilpasse seg lærerutdanningen, eller burde det vært omvendt? Forfattere av bok om lærerutdanning vil ha en ny skoledebatt.
Nyeste artikler
Foreslår å ikke kreve professor-kompetanse av ny rektor
Gikk lei av «bestillingshelvete» og sa opp jobben
Han er EUs nye forskningssjef
Nær venn og kollega lettet over oppklaring av drapet: — En forferdelig sak
Styreleder varsler harde prioriteringer ved UiT
Mest lest
Medisinstudent krever 380.000 kroner av universitet
Professoren skyldte på studenter for «slurvefeil». Nå er han felt for vitenskapelig uredelighet
Sier opp og tar et kraftig oppgjør: «En giftig fryktkultur gjennomsyrer universitetene»
No får ho disputera likevel
Mener forskning om samer er dypt problematisk. — Gir næring til det ekstreme høyre