Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Utdanning uten arbeidslivstvang NSO håper Ap og Sp har fått tenkt seg om, og lytter til rådene fra finansieringsutvalget om å skrote arbeidslivsindikatoren.
Vil finansieringsutvalgets forslag knekke de 5-årige lærerutdanningene? Større institusjonell frihet og favorisering av korte modulbaserte utdanninger med høy gjennomstrømming kan bli kritisk for de lengre utdanningsprogrammene, mener Vibeke Bjarnø.
— Jeg håper Ap og Sp ikke «backer» unna Fremskrittspartiet vil trosse finansieringsutvalgets anbefaling og fortsatt jobbe for at arbeidslivsrelevans skal gi finansiell uttelling for universiteter og høgskoler.
Hatlenutvalgets rapport bør være et oppspill til debatt Generelt ser utvalgets rapport ved første øyekast ut som et spennende oppspill til debatt. Generelt er det nettopp det som også bør være poenget.
Mener utvalget angriper gratisprinsippet Det er ulike reaksjoner på rapporten fra finansieringsutvalget ledet av Siri Hatlen. Studentene er bekymret for gratisprinsippet.
Hatlenutvalget foreslår store endringer. Dette er på høy tid, sier Ola Borten Moe Langt færre resultatbaserte indikatorer, mer vekt på utviklingsavtaler og fleksibel utdanning bør finansieres over rammebevilgninger. Det er noen av hovedpunktene i finansieringsutvalgets ferske rapport.
Stor spenning rundt rapporten fra Hatlen Torsdag morgen kommer det nye forslag til hvordan universiteter og høgskoler skal finansieres. Utvalgsleder Siri Hatlen har holdt finanskortene tett til brystet, og skapt spenning rundt forslagene som kommer.
«Det er ikke tvil om at vi studenter er den klart viktigste aktøren i høyere utdanning» Norsk studentorganisasjon håper Finansieringsutvalget husker på viktigheten av samarbeid i sin rapport, som presenteres 17. Mars.
Tellekantenes dager kan være talte for forskningen Utvalg drøfter forslag om å avvikle en rekke, muligens alle, resultatbaserte indikatorer for forskning i norsk akademia.
Danskene «fryser» tellekantene De danske myndighetene har bestemt seg for å droppe tellekantene i forskning. «Unge» universiteter blir økonomisk kompensert.
— Utdanning bør få mer plass i langtidsplanen Statsråd Ola Borten Moe vil at utdanning skal ha større plass i ny langtidsplan. Han har også gitt finansieringsutvalget utvidet mandat.
Styrk finansieringsutvalget Hvis målet er en mer bærekraftig og framtidsrettet finansieringsordning for forskning og høyere utdanning, må alle berørte parter sitte ved bordet når ordningen utformes.
Høyere utdanning trenger ikke å være Høyre-utdanning — Den nye regjeringen må ikke la seg diktere av Høyres valgløfter for høyere utdanning.
Finansieringsutvalget trenger nytt mandat og bredere sammensetning — Vi finner det bemerkelsesverdig at et finansieringsutvalg ikke skal se på helheten i forsknings- og utdanningssystemet når dette har blitt etterlyst gjentatte ganger.
Strid om finansiering: Ber ny regjering opprette nytt utvalg Universitetet i Oslo og i Bergen ber den nye regjeringen legge ned Hatlen-utvalget som skal se på finansiering av høyere utdanning, og opprette et nytt der også UiO og UiB er representert.
Flere utsettelser i rektorprosessen i Ås Søknadsfristen til rektorstillingen ved NMBU er utsatt to ganger.
Gir rektor mer ansvar Styret ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) delegerer flere oppgaver til rektor Sjur Baardsen.
Siri Hatlen skal se på pengestrøm i Forskningsrådet Torbjørn Røe Isaksen mener det er verdt å lytte til kritikk fra produktivitetskommisjonen, og ber en ekspertgruppe, ledet av Siri Hatlen, granske pengestrømmen i Forskningsrådet.
Omorganisering uten mål og mening Flertallet i styret gjør det umulig for andre å kritisere dem, sier professorer og førsteamanuenser ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås (NMBU).
Nyeste artikler
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Skal drøfte omdømme- og merkevarebygging
Rektor Haanes advarer mot politisk styrt nedstemthet
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024