Grande mener NTNU i for stor grad har tatt hensyn til politiske forventninger 21. januar 2025 - 10:42
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Slutter med depositum etter påstand om lovbrudd Én samskipnad vil tilbakebetale 6000 kroner til alle leietakerne. Flere andre vurderer også å slutte med depositum etter at ekspert hevdet at dagens praksis er ulovlig.
Dette koster studenthyblene: — Alt for dyrt, mener student Khrono har undersøkt hvor dypt studentene må grave i lommene for å bo i studiestedenes dyreste og billigste studentboliger.
No deler regjeringa ut 230 student-millionar Regjeringa fordeler 230 millionar kroner som skal gå til lågterskeltilbod, psykisk helsehjelp og stillingar til studentar. Sjå fordelinga her.
Dette får styrelederne i samskipnadene betalt Styrelederne i Oslo og for den arktiske samskipnaden får størst godtgjørelse for å lede styret.
Bruker over 19 millioner på å lønne 14 topp-direktører De studentstyrte samskipnadene er stort sett flinke til å gå sine daglige ledere god lønn. Best betalt er daglige leder i SiO, Lisbeth Dyrberg, med sine drøye 2,1 millioner kroner i lønn og andre godtgjørelser.
Samskipnad setter av flere millioner til koronatiltak Pengene skal blant annet gå til krisehjelp for studentforeninger, styrket psykisk helsetilbud og digitale aktiviteter for økt trivsel.
Samskipnaden i Oslo og Akershus: Har best betalt direktør, best betalt styreleder, mest penger på bok og tar den høyeste husleien av studentene Samskipnadene. Samskipnaden i Oslo og Akershus har nesten en halv milliard på bok, viser ferske samletall for årsoppgjørene til landets samskipnader.
Studentleder: Problematisk subsidiering av samskipnadene Velferd. Studenter som ikke er medlemmer av Norsk studentorganisasjon betaler like mye som de som er medlemmer, og subsidierer dermed samskipnadene med 550.000 i året. — Problematisk, sier studentleder Maya Sol Sørgård.
Godt betalte ledere i samskipnadene: Tre tjener mer enn statsministeren Lønn. Tre av de administrerende direktørene ved landets samskipnader har bedre betalt enn landets statsminister.
Studentvelferd er god butikk: Pengebingen har økt fra 800 millioner til 1,7 milliarder på sju år Samskipnad. Landets studentsamskipnader gikk med en halv milliard i overskudd i 2017, og hadde 1,7 milliarder «på bok». NHH-økonom spør om ikke overskuddene burde gått til lavere husleie og kantinepriser heller enn at pengebingene til samskipnadene bygges opp.
SiB – Samskipnaden… på Vestlandet? Bruk av forkortelsen SiB er ikke inkluderende for studentene på Høgskulen på Vestlandet, skriver Knut Almås Anfinset i dette innlegget.
Bekymringsfull lederstil Tidligere redaktør i Røynda på Høgskulen i Sogn og Fjordane, Karoline Skarstein, kommenterer debatten rundt åpenhet og samskipnaden og debattstil i Sogn og Fjordane.
SiO - S for samskipnaden, og student da I Oslo og Akershus reageres det på at helsetilbudet til studentene kanskje må flyttes permanent fra tilholdet fra det som heter Blindern ved Universitet i Oslo.
— Vi føler oss overkjørt Samskipnaden og studenter i Sogn og Fjordane er misfornøyde med den nyfusjonerte Studentsamskipnaden Vestlandet. Statssekretær Bjørn Haugstad forteller om tett dialog hele veien.
Trondheim slår Oslo og Bergen på studenthybler Av landets tre største byer er Trondheim best og Bergen dårligst på dekningsgrad av hybel per nye student.
Nyeste artikler
Grande mener NTNU i for stor grad har tatt hensyn til politiske forventninger
Landet som visste for lite
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring