Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser 20. desember 2024 - 15:21
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe 19. desember 2024 - 17:59
Ett universitet skiller seg ut med strengere stipendiatregel. — Pinlig og smålig Er du stipendiat eller postdoktor og var hjemme med syke barn i en uke i desember 2022? I så fall kan du få forlenget stipendiatperioden. Hvis du er ansatt ved rett universitet, vel å merke.
Professor fikk kritikk for å «sette ut» CV-skriving til postdoktor Da professoren ble anklaget for plagiat, nektet han for å ha bidratt på artikkelen. Men han hadde den likevel på CV-en sin, som han ikke hadde skrevet selv.
Postdoktorene fortjener bedre betingelser Postdoktorene fortjener bedre betingelser, skriver Guro Lind og Nils Hallvard Korsvoll.
Færre midlertidig ansatte i akademia:— Fortsatt et godt stykke igjen Andelen midlertidig ansatte ved høgskoler og universiteter har gått litt ned det siste året. Men verken statssekretær Oddmund Løkensgard Hoel (Sp) eller fagforeningene er fornøyd.
Unge forskere står i en knalltøff konkurranse om forskningsmidler og faste stillinger Å begrense postdoktorordningen til én periode, behøver ikke gå ut over unge forskeres karrieremuligheter. Snarere tvert imot.
«Alle» misforsto forslag om postdoktorer: — Her trengs en opprydding Mange trodde det skulle bli forbudt å ta to postdoktorperioder i Norge. Nå kommer Kunnskapsdepartementet med en presisering som får leder Guro Elisabeth Lind i Forskerforbundet til å rase.
Hun har vært postdoktor i ni år: — Du må søke, søke og søke Redi Koobak er inne i sin tredje periode som postdoktor. Det har vært stressende å ikke vite hvilket land barnet hennes skal vokse opp i, forteller hun.
Forlater akademia: — Hvetebrødsdagene begynte å gå forbi I ny podkast fra Forskerrådet snakker Bjarte Aarmo Lund ut om hvorfor han forlater akademia for en jobb i næringslivet.
Mener ny ansiennitet slår uheldig ut for mange Forskerforbundet ved Universitetet i Bergen mener lønnsoppgjøret og en ny modell for ansiennitet slår svært uheldig ut for noen grupper. – Vi må ha på plass overgangsordninger, sier hovedtillitsvalgt Kjell Erik Lommerud.
Internasjonalisering lønner seg «I tillegg til å løfte Norges profil på den internasjonale forskningsarenaen, tilfører internasjonale forskere konkrete og immaterielle fordeler til Norge – uavhengig av om de blir her etter endte studier eller flytter til et annet land.»
Var är de konstnärliga utbildningarna på väg? — Frågan om den konstnärliga praktikens status som utgångspunkt och målsättning inom högre konstnärlig utbildning är beroende av att egenarten kan bibehållas samtidigt som ramverk och tendenser tillkännages.
Akademias mentale midlertidighet – Vi trenger en politikk i universitets- og høgskolesektoren som forebygger mentale helseproblemer, heller enn å drive med brannslokking etter at skaden allerede har skjedd.
UiO-rektor Svein Stølen må ta ansvar – Ledelsen på universitetet og på fakultet må så raskt som mulig sette i gang tiltak som kan kompensere for tap av arbeids- og livskvalitet gjennom de siste to årene.
Hvorfor snakker vi ikke om lønn? Mener lønningene for doktorgradsstipendiater og postdoktorer er for lave.
— På fest spør folk hvorfor jeg går inn i olje og gass. Det er jo ikke fremtiden Brage Kristoffersen (29) har nettopp tatt doktorgrad i petroleumsfag. Han er en av få norske. — Mange unge mener jo at vi skal slutte helt med å utvinne olje og gass, sier prorektor.
Eikrem får både høyere lønn og en sluttpakke på en årslønn Dette er NTNU og Øyvind Eikrems sluttavtale: Går opp 10 lønnstrinn, men får ikke ha kontor ved NTNU.
OsloMet imøtekommer forskere Innrømmer at frister for innsending av vitnemål, og for når doktorgradsstudenter må tas opp til ph.d.-programmet kan være til hinder for søkere.
Innstegsstillingene må ikke skrotes Kandidatene i innstegsstillingene vet at det er kun prestasjoner på toppnivå som gir dem fast stilling, men systemet rundt dem famler fremdeles i blinde.
Innstegstillingen må skrotes Kristiserer innstegstillinger for å blant annet føre til forskjellsbehandling og mer midlertidighet, stikk i strid mot sin stillingskategoriens hensikt.
Hva skjer om Norge fortsetter utviklingen mot mer midlertidighet i akademia? Det ser ut som det blir streik igjen. For fjerde gang. På tre år. I Storbritannia.
Vil øke minsteperiode for postdoktorer fra 2 til 3 år I dag lanserer regjeringen sin strategi for bedre rekrutteringsarbeid for forskere.
Midlertidighet er en trussel mot den akademiske friheten Man kan anta at økningen i midlertidighet i akademia fører til en utvikling hvor stadig flere får en stadig mer usikker tilknytning til denne sektoren.
Forskriftsarbeid er parkert i påvente av en ny strategi Ny strategi, ny forskrift og egen høring i sektoren selv. Rekruttering og karriereveier ved universiteter og høgskoler vurderes fra mange kanter denne høsten.
Slår alarm om «eksplosjon» i bruk av postdoktorer. Mer enn seksdoblet på 20 år Vi har bemannet opp forskningsnorge med et forskerprekariat, mener Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.
En særnorsk definisjon av postdoktorstillingen vil svekke forskningssystemet Å innføre et regelverk som utelukker norsk forskning fra de vanlige internasjonale konkurransearenaene vil skade det norske forskningssystemet, og redusere karrieremulighetene for den enkelte kandidat.
Forskerprekariatets hverdag: Overarbeidet og underbetalt Det er ikke overraskende at en forskerkarriere ikke lenger er attraktiv for mange talentfulle unge forskere, slår en fersk rapport fast.
Ønsker et mer forutsigbart karriereløp for unge forskere Regjeringen foreslår i en ny strategi at postdoktorer skal få utvikle en selvstendig forskerprofil.
En ny modell for postdoktorstillingen Tidspunktet for å utforme en ny og bedre postdoktorordning er nå, skriver Guro Lind og Ingrid Lossius Falkum.
Dere er viktige for OsloMet! Siden vi tok i bruk postdoktorstillinger ved OsloMet, har vi også sett behovet for å bygge en god støttestruktur rundt de som ansettes i dem, og dette arbeidet er vi i gang med.
Hva vil OsloMet og Curt Rice med sånne som meg? Jeg er en av de nærmere 70 prosent av norske postdoktorer som ifølge NIFU ikke er fornøyde med faglig oppfølging fra egen institusjon. Denne mangelen på oppfølging har fått meg til å lure på hvorfor stillingen min ble opprettet – og hva en vil med slike stillinger.
Én periode er ikke løsningen Man kan like det eller ikke, men å begrense antall postdoktorperioder man kan ha til kun én periode, vil ramme de unge forskerne hardest.
Postdoktorstillingen misbrukes, og det rammer unge forskere Vi må målrette bruken av postdoktorstillinger, for forskningens og de unge forskernes skyld. En fersk NIFU-rapport viser at ordningen misbrukes.
Postdoktor: «Mange sliter seg ut på veien mot en fast jobb og gir opp akademia» Postdoktor Anders Kvellestad tror årsaken til at mange postdoktorer velger bort akademia, er at kampen for å få en fast jobb er så tøff at de finner ut at det ikke er verdt slitet.
Halvparten av postdoktorene forlater akademia Norsk akademia mister talenter fordi postdoktorordningen ikke fungerer etter hensikten, går det fram av ny undersøkelse.
Budsjettlekkasje: Oppretter 250 nye rekrutteringsstillinger Regjeringen foreslår å opprette 250 nye postdoktor- og stipendiatstillinger i revidert nasjonalbudsjett.
Sprikende praksis for midlertidige ansatte ved flere universiteter Det er uklart hvor mye midlertidig ansatte ved de fire eldste universitetene egentlig får lov til å undervise.
Universitetet i Bergen skal vedta karriereplan for yngre forskere Styremøte. Alle postdoktorer skal ha en karriere- og utviklingsplan, og ansatte i forskerstillinger bør få mellomfinansiering. Det heter det i forslaget til karriereplan for yngre forskere ved Universitetet i Bergen.
Reaksjoner på postdoktor-forslag: «...utvalget har nisseluen trukket langt ned over øynene » Postdoktor. Flere er kritiske til lovforslaget fra Aune-utvalget som vil begrense mulighetene for å ta flere postdoktorperioder etter hverandre.
Skal se nærmere på hvordan sektoren bruker postdoktorstillingene Postdoktor. Kunnskapsdepartementet ønsker å finne ut mer om karriereutviklingen til postdoktorer. Forskerforbundet hyller initiativet.
Beskylder UiB for «kreativ bokføring» og fusking med tall om midlertidige Midlertidighet. Midlertidig ansatte og Forskerforbundet kritiske til Universitetet i Bergen.
Varsler gjennomgang av midlertidige kontrakter Jeg tror det er ganske stor enighet i sektoren om at vi misbruker postdoktor-stillingene, kanskje til dels grovt, sier rektor ved UiB og mener hele sektoren bør ta en gjennomgang av bruken.
Nyeste artikler
Khronos store julequiz
Fagskoledebattens blindsoner — mer enn ren kvalifisering for arbeidslivet
Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser
Nøttesteik — på godt og vondt
Distriktsløft krever mer enn flere studieplasser
Mest lest
Medisinstudent ble utestengt i fire år — tapte rettssak
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe