Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Mer alvorlig enn «forskningsetisk uakseptabelt» Sluttreplikk. Professor Vidar Halvorsen erkjenner at politivoldforskningen til Gunnar Nordhus og Edvard Vogt var «forskningsetisk uakseptabel», men er ikke overbevist om at det var svindel. I sin argumentasjon hopper han bukk over viktige momenter.
Boken «Politivoldsaken» og bumerangsakene – en hensynsløs behandling av de som ble frifunnet Politivoldsaken. Det mest kritikkverdige med fremstillingen er at Bjarne Kvam, Per Christian Magnus og Tom Kristensen på en hensynsløs måte undergraver frifinnelsene av de syv informantene, skriver advokat, Knut Høivik.
Sluttreplikk om «Politivoldssaken» Politivold. Professor Vidar Halvorsen svarer forfatterne Kvam, Magnus og Kristensen en siste gang i debatten om politivoldsaken og boka deres.
Dokumentasjon av politivoldsvindel Politivold. Professor Vidar Halvorsen avviser ikke at Gunnar Nordhus og Edvard Vogts prosjekt «Voldskriminaliteten og dens ofre» fra 1981 kan ha vært en forskningssvindel. Men han krever mer dokumentasjon. Det har vi, skriver forfatterne av boken Politivoldsaken.
Forskning, sannhet og løgn Meninger. Fordi sannhetsforpliktelsen er konstituerende for all forskning, utløser anklager om svindel og løgn en særlig sterk forpliktelse til å gi holdbare begrunnelser for anklagene, skriver professor Vidar Halvorsen i sitt svar til forfatterne av boken «Politivoldsaken – Norges største forskningsskandale».
Løgn i forskning kan aldri aksepteres, Halvorsen Meninger. Politivoldsaken. Løgn i forskning kan aldri aksepteres, selv om professor Vidar Halvorsen gir inntrykk av det. Bjarne Kvam, Per Christian Magnus og Tom Kristensen, forfattere av «Politivoldsaken – Norges største forskningsskandale» svarer på kritikk fra Halvorsen.
Politivoldsforskning, sannhet og injurier Politivold. Det er god grunn til å tro at dersom noen følger Gripsruds oppfordring om søksmål, vil vedkommende vinne frem, skriver professor Vidar Halvorsen om politivoldboken.
Politivoldboken står støtt Politivoldsaken. Det er intet nytt i professor Jostein Gripsruds sluttinnlegg nr. 2 om boken «Politivoldsaken». Boken som avslører Norges største forskningssvindel står fortsatt støtt, skriver forfatterne.
Gripsrud: PS om politivold Politivold. Boken om «Norges største forskningsskandale» er snarere en kandidat til tittelen «landets største publiseringsskandale», skriver Jostein Gripsrud i sitt sluttinnlegg i debatten om politivoldsaken.
Gripsruds grove feilpresentasjoner Politivoldsaken. Professor Jostein Gripsrud godtar tydeligvis løgn i forskning, hvis det tjener en god sak. Men løgn i forskning kan aldri godtas. Hans svar til oss handler ikke om boken vi har skrevet.
Gripsrud: «Boken beskylder Anders Bratholm for å ha vært en slags intellektuell likrøver» Politivoldsaken. Forfatterne forstår ikke skillet forskning og etterforskning, mener Jostein Gripsrud.
Professor Gripsrud omfavner politivoldløgner Politivoldsaken. Medieprofessor Jostein Gripsrud omtaler politivoldsforskernes svindel som «dumheter», «frekkheter», «amatørmessig» og «metodisk diskutabelt», skriver Kvam, Magnus og Kristensen.
Frekkhetens nådegave Kritikk. Boken Politivoldsaken - Norges største forskningsskandale, er en melodramatisk revansjebok, full av feil og personangrep, skriver professor Jostein Gripsrud i en omfattende anmeldelse av boken .
Face to Face: Professorar raljerer på Facebook, men ingen stiller til debatt Politivaldsaka. — Illevarslande for universitetsbyen Bergen, meiner redaktøren for den omstridde boka om politivaldskandalen, Frode Molven.
Tore Hansen & Co. forsvarer en stor forskningssvindel Politivoldsaken. Hansen må nå i klartekst opplyse om han fortsatt mener Nordhus og Vogts forskning var av høy kvalitet, og ikke snakke rundt grøten, skriver Kvam, Magnus og Kristensen.
Politivold og metodevalg Politivoldsaken. Når forfatterne påberoper seg bruk av «journalistisk metode» i sin fremstilling av denne saken, er dette en hån mot journalistikken som fag, skriver Tore Hansen.
Politivoldsaken: Ikke løgn å sitere Bratholmrapporten korrekt Kvalitet. Da Tore Hansen satte sitt godkjent-stempel på forskningen i 1982, bidro han til å legitimere en forskningssvindel, svarer Kvam, Magnus og Kristensen.
Er Bjarne Kvam habil som uavhengig forfatter? Politivoldsaken. Når forfatterne sa under lanseringen at de regnet med at punktum om diskusjon om politivoldsaken var satt med denne utgivelsen, ser det ut som om de har gjort opp regning uten vert, skriver Rune Ottosen.
Professor Tore Hansen: Kvam, Magnus og Kristensen farer med løgn om min innsats Politivoldsaken. Jeg opprettholder min påstand om at de farer med løgn, skriver Tore Hansen.
Etiske utfordringer for forfatter av boken om politivold i Bergen Etikk og habilitet. Det er etisk krevende for Bjarne Kvam å skrive en bok om begivenheter han selv har vært så tett på som journalist, skriver professor emeritus, Rune Ottosen. Han spør om forlag og forfatter har vurdert habilitet godt nok før utgivelse av boken om politivoldsaken.
Udokumentert kritikk fra Ottosen Politivold. Rune Ottosens ytringer er i hovedsak preget av den ideologiske tilnærmingen til politivoldsaken som så mange intellektuelle sluttet seg til, og som gjorde politivoldsaken mulig, skriver bokforfatterne.
Vil ikke behandle politivoldsaken på nytt Etikk. Verken de forskningsetiske komiteene eller Universitetet i Bergen vil ta forskningsrapporten om politivold opp til ny behandling.
Ny bok om politivoldsaken i Bergen: Forfattere hevder at forskerne fusket Politivoldsakene. Var rapporten om den såkalte politivoldsaken i Bergen bygget på forskningsfusk? Ja, mener forfatterne av en ny bok, og kaller det landets største forskningsskandale. Professorens sønn reagerer sterkt.
Sterke reaksjoner på påstander i bok om politivoldsaken i Bergen Reaksjoner. — Det er et etisk lavmål. Det er som å sparke unger, sier professor emeritus Tore Hansen om den nye boka om politivoldsaken i Bergen. Også advokat Frode Sulland reagerer sterkt, blant annet på vegne av avdøde professor Anders Bratholm.
Nyeste artikler
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring