Rapport: Det har blitt meir krevjande å samarbeide med forskarar frå andre land 18. november 2024 - 11:03
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Usakleg og ulik behandling av stipendiat og student som fuskar Departementet føreslår å behalda, ja endåtil å utvida, ein regel som opnar for at stipendiatar får meir lemfeldig behandling enn andre studentar om dei fuskar.
De lange opprykkssøknadene – konsekvens eller «ukultur»? Det er frykten for å få avslag basert på noe som er uklart, og som blir vurdert ut ifra et tradisjonelt syn på FoU-arbeid, som fører til de lange søknadene, skriver Hakel, Nordkvelle og Erisen.
Are we dissuading international talents from Norwegian academia? We believe that requiring proficiency in Norwegian as a prerequisite for university management arenas dissuades young researchers from choosing Norway as their home, says Dyskeland and Paul.
Ph.d.-studenter i Norge tvinges til å «lydig følge pålegg» fra Kina Kinesiske ph.d.-studenter i Norge må signere en kontrakt som forplikter dem til alltid å følge kommunistpartiets vilje. Brudd på kontrakten kan føre til straff.
Doktorgradsstudenter bekymret: — Jeg lever nærmest i fattigdom 85 prosent av doktorgradsstudentene bekymrer seg over å ha nok penger til mat og husleie, viser en verdensomfattende undersøkelse.
Et spørsmål om nettotid? Rapporten om gjennomføring og frafall blant stipendiater illustrerer behovet for bedre rapportering og statistikk, mener Gustav Jørgen Pedersen.
Kritikk mot rapport om gjennomførte doktorgrader Flere reagerer på rapport om gjennomføring av doktorgrader og kjenner seg ikke igjen i tallene.
Doktorgraden og universitets- og høgskulelova Jo betre universitets- og høgskulelova er tilpassa alle utdanningsnivå, desto tydelegare blir det at doktorgraden er eit studium og desto lettare blir det for institusjonane å få til forskrifter som er heimla i lova, skriv Olaug Husabø.
Fleire får ikkje godkjent doktorgrad ved kunstfakultet. — Utfordringar vi må ta veldig alvorleg Stipendiatar ved Universitetet i Bergen får ikkje fullført doktorgrad etter «formelle feil».
I to år har universitetet hatt kniven på strupen. No går fristen ut Nord universitet meiner dei har reparert doktorgradsprogram som trua med å degradere institusjonen til høgskule.
De satt på hvert sitt hjemmekontor og prøvde å tøyle panikken. Så tok stipendiatene grep Ved å mobilisere sosiale krefter digitalt, oppstod et lokalt handlingsrom midt i en krise, skriver to ph.d.-stipendiater fra Alta.
En stipendiat som famler i mørket Å ta en ph.d. kan oppleves som en vandring på nye stier i mørket uten verken hodelykt eller kart. Med en pandemi i tillegg, går det på tålmodigheten løs.
Praksis for kommende ph.d.-veiledere På veien mot opprykk til professor kan kravet om erfaring fra veiledning på ph.d.-nivå være vanskelig å fylle. Vi foreslår en helt ny praksisordning for førsteamanuenser.
Doktorgradsutdanning i en høgskole med universitetsambisjoner Høgskolen i Innlandet har hatt god vekst og utvikling i ph.d.-programmene siden oppstarten i årene rundt 2010. Her er det bånd mellom utdanning, forskning og regionalt samarbeid.
Nord har størst auke i ph.d.-studentar som gjennomfører på seks år Raskast i klassen. Doktorgradsstudentane på Nord universitet er blant dei raskaste i landet og aukar gjennomføringstakten meir enn nokon andre.
Doktorgradsredaktøren Dr. red. — At du ikkje har peiling, det er den vanlegaste fordommen blant akademikarar mot journalistar, seier den nye sjefredaktøren i Bergens Tidende, Frøy Gudbrandsen.
Det er liten dekning for å snakke om «doktorsyke» Forskerutdanning. Vi finner ingen tegn til at færre av de doktorgradsutdannede ender opp innenfor akademia, skriver to forskere.
Menn tilbake på doktorgradstoppen I fjor var 672 av 1.407 doktorgrader ved norske universiteter og høgskoler avlagt av kvinner. Dermed er kvinneandelen tilbake på 2013-nivå.
Arbeidet med doktorgrader er blitt snudd helt på hodet Frafall. Anslår vi at det koster 3-5 millioner kroner å utdanne en ph.d-kandidat, så blir det fort penger av det, skriverJan H. Rosenvinge og Gunnar Grepperud. De har forslag til tiltak som hindrer frafall og forsinkelser.
Stipendiat ved høgskolen, men disputerar på universitetet Therese Brovold er doktorgradsstipendiat ved høgskulen, men følgjer program på Universitetet i Oslo. Dei fleste av pengane og æra går til Universitetet.
Nyeste artikler
Her er forskaren sine råd til korleis bruka ChatGPT
Sjusk og fusk i norske fagmiljøer
Tilsyn avdekket sviktende arkivføring
Rapport: Det har blitt meir krevjande å samarbeide med forskarar frå andre land
Sverige går motsatt vei av Norge: Vil heve kravene til lærerutdanningen
Mest lest
Student døde under fjelltur i regi av Nord universitet
Mange tomme studieplasser etter nye signaler om masterkrav
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Sjå kva arkeologen skreiv for 150 år sidan
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU