Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe 19. desember 2024 - 17:59
Tidligere stipendiat anker dom til Høyesterett Patent. Roya Sabetrasekh har tapt rettssaken mot Universitetet i Oslo både i tingretten og lagmannsretten. Hun mener domsavsigelsen i lagmannsretten åpner for misbruk av studenter og stipendiaters forskningsarbeid.
Lagmannsretten: Tidligere stipendiat skulle vært oppgitt som medoppfinner Patent. Roya Sabetrasekh mener hun gjorde patenterbar oppfinnelse, men tapte rettssaken mot Universitetet i Oslo. I ankesaken slo Borgarting lagmannsrett enstemmig fast at hun skulle vært oppgitt som medoppfinner.
Tidligere stipendiat mener hun gjorde en patenterbar oppfinnelse. UiO er uenig. Nå møtes partene i retten for andre gang. Rettssak. Den tidligere stipendiaten Roya Sabetrasekh krever godtgjørelse og erstatning fra Universitetet i Oslo. Etter tapet i tingretten, starter denne uken ankesaken i Borgarting lagmannsrett.
Hvorfor patentere - og hvem tar regninga? Nytte. En nøkkel innen innovasjonsdrevet biomedisinsk forskning er beskyttelse, skriver førsteamanuensis Jan Terje Andersen, og etterlyser både midler og kompetanse for å kunne dra nytte av forskningsresultater.
Vil sikre eget navn: Høyskolen Kristiania med merkevareoffensiv På topplista. Høgskolen slår giganter som NRK, Tine og Schibsted på antall søknader til Patentstyret.
Er forskningen fri når den patenteres? Patent. De patentetiske ambisjonene har falt fullstendig i fisk, skriver redaktør i fagbladet Forskningsetikk Ida Bergstrøm.
Én sak på 14 år: Patentnemnda som bare finnes på papiret Patenter. Siden opprettelsen i 2004 har Patentnemnda, som skal debattere etiske problemstillinger knyttet til patenter, fått én henvendelse. Patentekspert Morten Walløe Tvedt mener hele nemnda er «politisk vissvass».
Anker dommen i patentsaken Rettssak. Tidligere UiO-ansatt Roya Sabetrasekh anker dommen fra Oslo Tingrett, som konkluderte med at UiO ikke skyldte henne erstatning.
Universitetet i Oslo frifunnet i sak om patent Rettssak. Universitetet i Oslo ble frifunnet og trenger ikke betale erstatning til Roya Sabetrasekh. Hennes advokat mener dommen viser at studenter og forskere har svakt vern for sin forskning.
Mener akademia er for dårlige til å beskytte kunnskapen IPR. Dersom Norge skal basere seg på eksport av kunnskap i framtiden, må vi lære å beskytte den, mener gründer og professor Lars Monrad-Krohn.
Følger patent-rettssak med interesse Patent. De nasjonale forskningsetiske komiteene følger rettssaken mellom Universitetet i Oslo og en tidligere ansatt med interesse.
Saksøker Universitetet i Oslo Forskning. En tidligere ansatt ved Universitetet i Oslo møter universitetet i retten denne uka. Hun mener forskningen hennes er urettmessig brukt i en patent.
Nyeste artikler
En akademisk julefortelling
Hun fikk samme jobb tre ganger. Nå er hun klar for nye oppgaver
Fortelling er beredskap
Norge publiserer tredje mest i forhold til folketallet
Stort tematisk mangfold i romjulsfilmene
Mest lest
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
KI-generert lærebok skaper bølger. — Helt absurd