Vil ikke inngå kontrakt med Statsbygg før 100 millionerkronersspørsmål er avklart 3. desember 2024 - 16:33
Professor trekker seg i protest: —Kommer ikke til å være høflig og hyggelig mot Elon Musk 30. november 2024 - 08:59
Professorer i krangel etter Kjerkol-vedtak: — Gjør seg til nidkjær overdommer 22. november 2024 - 12:03
Utvider samarbeid med tre nye land av «særlig interesse» for Norge Store delegasjonsreiser til land som Kina og Brasil gjennom Panorama-strategien er møtt med kritikk, selv om de fleste mener de får noe ut av reisene. Nå innlemmer regjeringen tre nye land: USA, Canada og Sør-Korea.
«Sensur og overvåking» stansar ikkje norsk forskingssamarbeid Noreg forlengar forskings- og utdanningssamarbeid med landa i Panorama-strategien. Samstundes er akademisk fridom under sterkt press i fleire av dei.
Nytte av toppturer med statsråden? De fleste mener ja. De fleste som deltar i store delegasjonsreiser til land som Kina og Brasil får noe ut av reisene. Mye styr og lite gevinst, mener andre.
Rektorer dropper India-tur med Nybø Reise. Flere rektorer dropper turen til India som statsråd Iselin Nybø har invitert til. Blant dem rektoren ved Universitetet i Bergen og Universitetet i Stavanger. Universitetet i Oslo vurderer å sende én person.
Nye avtaler: Nå skal norske forskere kunne få forskningsmidler fra Sør-Korea og Japan Forskningssamarbeid. Det er undertegnet flere avtaler om forskningssamarbeid med Sør-Korea og Japan de siste dagene.
En ring av selvtillit på NTNU Studentkultur. Arve Hjelseth hadde forventet seg at at juss-, medisin- og siv.ing.-studenter etter hvert ville kvitte seg med sine arkaiske ritualer. Men det motsatte virker å være tilfelle, det brer seg også til andre studentgrupper, skriver han.
Nybø vil helst ikke ha med seg alle rektorene på tur til Japan og Sør-Korea Ut på tur igjen. 220 personer reiste på tur med statsråd Iselin Nybø til Kina i fjor. Nå inviterer hun på tur til Japan og Sør-Korea, og håper på kun 20 personer i delegasjonen.
Høgskoledirektøren innstiller på fortsatt valgt rektor i Molde Rektorvalg. Høgskoledirektør Gerd Marit Langøys forslag til vedtak i saken om ledelsesmodell ved Høgskolen i Molde er klar: Hun ønsker valgt rektor og todelt ledelse.
De-differensiering i utdanning I stedet for at ulike institusjoner stadig får mer nyanserte verdier og målestokker, kollapser differensieringen gjennom at visse standarder overføres fra ett felt til et annet. Dette kan tolkes som en type de-differensiering, skriver Arve Hjelseth, NTNU.
100 på mattekurs i Molde For sjette år på rad har Høgskolen i Molde årets forkurs i matematikk. 100 studenter har meldt seg på, men det er også åpent for andre, som vil friske opp mattekunnskaper eller har matte-angst.
Masterstudent i Molde fikk fagansvaret Masterstudent Erik Langelo foreleste i mikroøkonomi ved Høgskolen i Molde for første gang i vår. Studentene gjorde det bedre på vårens eksamen enn det 2016-klassen presterte i fjor.
Ap og Høyre uenige om satsing internasjonalt på utdanning Statsråd Torbjørn Røe Isaksen (H) og Aps Marianne Aasen er på kollisjonskurs om norsk utdanningssamarbeid, blant annet med Kina.
Det kommer stadig færre studenter fra BRIKS-land I 2014 understreket regjeringen viktigheten av mer akademisk samarbeid med Brasil, India, Russland, Kina og Sør-Afrika. I 2016 har Norge hatt det laveste antall studenter fra disse landene siden regjeringsskiftet 2013.
Debatt direkte om videoundervisning Video-opptaket avslører at den profilerte it-professor Kai A. Olsen på Høgskolen i Molde foreleser med beina på bordet. I dag deltar han på det direktesendte debattmøtet om bruk av videoundervisning.
«Det er bedre å gå på fylla enn å lese dagen før eksamen» Professor Stål Bjørkly forteller om da han forsov seg til eksamen, og sier at å gå på fylla kan – under gitte omstendigheter – gi bedre resultater enn å lese pensum.
Det er helt ok å kritisere ledelsen i Molde Rektor ved Høgskolen i Molde, Hallgeir Gammelsæter, er enig i at åpne svarfelt hadde vært å foretrekke i medarbeiderundersøkelser. Hos oss er det helt legitimt å kritisere ledelsen, skriver han.
Kritiserer topptur til Brasil for å være snever og lite ambisiøs En reise til Brasil, med statsråd Torbjørn Røe Isaksen i spissen, sammen med en rekke topper og forskere i akademia, møter kritikk. Akademisk snevert og lite ambisiøst program, mener Brasil-ekspert.
Nyeste artikler
Vil ikke inngå kontrakt med Statsbygg før 100 millionerkronersspørsmål er avklart
Mot en nasjonal forpliktelse
Steffen Handal er ny Unio-leder
Siri og ni andre forskere i Norge får 230 millioner kroner
Når KI bestemmer eksamenskarakteren
Mest lest
Professor trekker seg i protest: —Kommer ikke til å være høflig og hyggelig mot Elon Musk
Student i 60-årene får besøksforbud på UiO
Thomas Hylland Eriksen er død
Dei betalar 400.000 for ei grad
Professorer i krangel etter Kjerkol-vedtak: — Gjør seg til nidkjær overdommer