Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Regjeringa sitt styringsproblem er vår hovudverk Når regjeringa girar finansieringssystemet meir inn mot studiepoengproduksjonen, overlèt dei stort sett dimensjoneringa av utdanningskapasiteten til institusjonane sjølve. Her står konfliktane i kø.
Akademisk boikott er ikke bare en pragmatisk regimekritikk Oddgeir Oslands innramming av debatten om akademisk boikott av Israel overser at de som støtter en akademisk boikott også snakker fra et prinsipielt ståsted.
Akademisk boikott som dilemma Spørsmålet om akademisk boikott er eit skarpt dilemma for dei av oss som har sterke synspunkt til støtte for palestinarane og samstundes er prinsipielt mot akademisk boikott fordi det bryt med grunnverdiar vi står for. Her finst det ingen enkle utvegar.
14 søkere vil bli dekan ved OsloMet OsloMet skal ha to nye dekaner, og 14 søkere har meldt seg til stillingene. Oddgeir Osland tar gjerne fire nye år som dekan i samfunnsvitenskap.
Regjeringa si blindsone. Og tre vegar ut av den. Omgrepet «utdanning for heile landet» fører tankane til Nesna, ikkje til ungdom i segregerte byområde i Oslo og andre byar. Utdanningspolitikken manglar eit integreringsperspektiv, meiner Oddgeir Osland.
Lik tilgang til høyere utdanning? I hvilken grad speiler rekrutteringen av studenter til høyere utdanningsinstitusjoner mangfoldet i samfunnet vårt? Spørsmålet er påtrengende, ikke minst i den kulturelle smeltedigelen som Oslo-regionen er, skriver Oddgeir Osland.
Sjølvkansellering og den akademiske etikken Velgrunna argumentasjon som verkar korrigerande, som skjerpar innsikter eller motargument, er drivstoffet som driv meiningsbrytinga framover.
Flytt campus Kjeller til Lillestrøm Tre grep for å redusere de negative virkningene av å legge OsloMets campus Romerike til Lillestrøm.
Derfor søker jeg rektorjobben ved OsloMet OsloMet trenger en mer energisk politisk-strategisk ledelse og mer gjensidig tillit og kommunikasjon mellom topp og bunn.
Seks strategiske utfordringar for OsloMet – og for den nye rektoren Får vi ei felles forståing av korleis styring, leiarskap og involvering kan understøtte kvarandre, kan vi saman bevege oss framover på ein måte dei fleste av oss er tente med.
Ny regjering: Redusert sosial ulikskap må bli eit satsingsområde innan høgare utdanning og forsking. Regjeringsplattforma må adressere rolla utdanningssystemet kan spele i å motverke utanforskap og polarisering.
Sju holdepunkter om universitetsdemokrati og autonomi Gitt dette pessimistisk-realistiske synet på våre omgivelser, trenger vi noen mer optimistiske holdepunkter for hva vi selv kan gjøre for å motvirke negative effekter av det samlede styringsregimet som omkranser oss.
Unnatakssituasjonen kjem til å vare til hausten Fakultetet vil framleis ha dette som sine tre fremste prioriteringar: Undervisning, undervisning, undervisning.
Medieprofessor vil bli dekan på OsloMet Ledig stilling. Sju personer har søkt stillingen som dekan ved Fakultet for samfunnsvitenskap ved OsloMet. Sittende dekan Ann Helén Bay er ikke en av dem.
Sjå til Tromsø. Og litt lenger. Tre forskarar frå Høgskulen i Oslo og Akershus svarar visererektor i Tromsø: Vi er ikkje pessimistar, men realistar.
Nyeste artikler
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Skal drøfte omdømme- og merkevarebygging
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024