Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Jeg må stadig begrunne hvorfor jeg skriver doktorgraden min på norsk Hvor er de ansvarlige som skal støtte språkvalget mitt? skriver Anniken Hotvedt Sundby.
Velger engelsk, men mener norsk er best for studentene Forelesere velger engelske pensumbøker, selv om de synes at norske studenter lærer best på norsk, viser ny undersøkelse. Dårlig, mener kjemiker som skriver norske lærebøker.
La 2022 bli et handlingens år for språket vårt — Hvorfor skal masteroppgaver skrives på dårlig engelsk istedenfor godt norsk, spør formann i Riksmålsforbundet, Trond Vernegg.
Etterlyser bredde i diskusjonen om språk i universitetsstyrene UiO stusser over at de blir brukt som et dårlig eksempel som flerspråklig styre. — Vi andre i styret merker ikke noe til tilretteleggingen, sier styremedlem
Kvar står vi når det gjeld språkbruk på universitet og høgskular? Mange engelsktalande forskarar i Noreg vil kunna gje nye og svært viktige perspektiv, også på «heilnorske» tema. Noreg er ikkje alltid så spesielt som vi tenkjer oss, skriv Aksel Mjøs og Arnt Ove Hopland.
Norsk språk og internasjonalisering i akademia står i et spenningsfelt — Jeg vil foreslå å innføre krav om å oppnå et visst nivå eller en plikt til å dokumentere fremgang i norsk språk.
Tullete debatt om språk i høyere utdanning Vi trenger et norsk vokabular innen alle fag, men man må skille mellom ulike fagområder. Hvis ikke blir premissene for språkdebatten meningsløse.
Nesten halvparten av norske mastergrader er på engelsk Hittil i år er 45 prosent av alle innleverte mastergrader ved norske høgskoler og universiteter skrevet på engelsk.
I gammal tid var fellesspråket latin, nett no er det engelsk — Akademikarar opplyser og debatterar dagen lang, også svært mange av våre dyktige kollegaer frå andre land.
English with a bee taste — Kanskje ufrivillig språkhumor av det knusktørre slaget er vår sterkaste akademiske eksportvare?
Språkforskar: Nynorsk kan verta meir marginalisert Få verksemder nyttar nynorsk. Fråvære av nynorsk er ei form for symbolsk ekskludering, seier språkforskar Guro Refsum Sanden.
Språkdirektøren: «Se til NHH» Norsk fagspråk. Språkrådets direktør, Åse Wetås, trekker fram NHH som et best i klassen når det gjelder norsk fagspråk.
Undervisning på engelsk gir dårligere undervisning Fagspråk. Dersom Curt Rice, som rektor, er opptatt av kvalitet bør økende bruk av engelsk i undervisningen i aller høyeste grad bekymre ham, skriver professor, Ragnar Audunson.
Svarer på innspill: Medisinere har ikke sluttet å publisere på norsk Professor Lars Johan Materstvedt finner mange gode eksempler på at norske medisinere ikke har sluttet å publisere vitenskap på norsk.
Medisinere har sluttet å publisere vitenskap på norsk Helseforskere, tannleger og sykepleiere fortsetter å publisere på norsk, mens medisinere i stor grad har sluttet å bruke norsk, skriver Jan Erik Frantsvåg.
Nyeste artikler
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring