Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke 22. november 2024 - 15:45
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Forskningsrådet har delt ut 1,6 milliarder kroner Pengene i denne tildelingen skal gå til forskning for å løse store samfunnsutfordringer.
Tilbakemeldingene bør ikke være overraskende På flere punkter må vi dessverre konstatere at budsjettforslaget ikke lever opp til de forutsetningene som må ligge til grunn for nødvendig omstilling av Norge, skriver John-Arne Røttingen.
Kvinne-krav fra Forskningsrådet gir resultater Alle universiteter som planlegger å sende inn flere enn fire søknader om Senter for fremragende forskning, møter nå forventningen om minst 40 prosent søknader med kvinnelige senterledere.
Det er nyttig å bli evaluert utenfra Forskningsrådets evaluering av norsk rettsvitenskapelig forskning skal ta større hensyn til institusjonens egne strategier og ambisjoner.
Kvinnelige favoritter til ny toppleder i Forskningsrådet Både Camilla Stoltenberg og tidligere rektor ved NMBU, Mari Sundli Tveit, nevnes som mulige kandidater som ny toppsjef i Forskningsrådet.
Delte meninger om Forskningsrådet bør utsette søknadsfrist Flere tar til orde for at Forskningsrådet nå må utsette søknadsfristen på sine utlysninger den 6. mai som følge av koronapandemien. Men ikke alle er enige.
— For dårlig rustet til å forske i krisesituasjoner — Det er et paradoks at vi tilsynelatende vet mer om hvordan det nye koronaviruset påvirker finansmarkedene og økonomien, enn helsen, sier John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.
Vi oppfordrer Forskningsrådet til å anerkjenne rettsvitenskap som et selvstendig og viktig fagfelt Juridisk forskning. John-Arne Røttingen påstår at Forskningsrådet har en god dialog med de rettsvitenskapelige fagmiljøene. Dette er ikke uten videre riktig, skriver Alf Petter Høgberg og Malcolm Langford.
Tre jussdekaner: Forskningsrådet er lite interessert i juridisk forskning Juridisk forskning. For sjelden er juridiske problemstillinger fremhevet i utlysninger fra Forskningsrådet, skriver jussdekanene i Bergen, Tromsø og Oslo.
Treng eit breiare perspektiv på helseforskinga Effektivisering. Rektor ved Universitetet i Stavanger, Klaus Mohn, er redd for at vridinga i merksemd dei siste åra kan ha ført til at viktige problemstillingar for helsesektoren no smyg under radaren i tildeling av forskingsmidlar.
Forskning bør vurderes ut fra innhold og kvalitet og ikke hvor det er publisert Kvalitet. Dagens system har store svakheter og fremmer publisering av positive funn og studier som ikke lar seg reprodusere, skriver John-Arne Røttingen, adm.dir. i Forskningsrådet.
Anbefaler sterkt å opprette et nasjonalt ressurssenter for IKT-humaniora Anbefalinger. Humanistisk forskning er godt finansiert, og forskningen har potensial til å bidra i samfunnet, men samtidig at det i dag er liten bredde i finansieringskildene, skriver Arne Bugge Amundsen.
Full uenighet mellom Forskningsrådet og klageutvalg Forskning. Leder av Forskningsrådets klageutvalg, Jan Fridthjof Bernt, mener et avslagsvedtak fra Forskningsrådet er et angrep på forskernes troverdighet og integritet. I juni skal Forskningsrådets styre behandle saken som har versert i to år.
Vi tar utfordringen Klima. Vi må stimulere norsk næringsliv og kunnskapsmiljøer til å utvikle nye løsninger som både kan gi verdiskapning og bidra til utslippsreduksjoner nasjonalt og ikke minst globalt, skriver Forskningsrådet-direktør John-Arne Røttingen.
Fremtidens hermeneutikk Forskning. Marginale bieffekter av forskningen begynner å sive inn som mål for forskningen. Middelet blir målet. John-Arne Røttingen synes helt fortapt i en fortelling om at vi må dokumentere og kommunisere om forskningens «impact», skriver postdoktor ved Universitetet i Oslo, Kristian Bjørkdahl.
Røttingen: Forskere skal ikke spå Forskning. Kristian Bjørkedahl hevder at Forskningsrådet krever at forskerne skal spå om effektene av den forskningen de driver. Det er et morsomt poeng, men stemmer nok ikke, skriver Forskningsrådet-direktør John-Arne Røttingen.
Forskeren som spåkone Forskning. Om man synes godkjenning av en astrologiutdanning som fagskole er paradoksalt, er det bare begynnelsen. Nå forventes det av norske forskere som søker om prosjektmidler fra Forskningsrådet at de også skal bli spåmenn og -koner, skriver postdoktor, Kristian Bjørkdahl.
Ville forskningen vært dårligere uten alle skjemaene? Forskningssøknader. Fører de detaljerte søknadsskjemaene fra Norges forskningsråd til bedre forskning? Et nagende spørsmål er om ikke skjemaene fra Norges forskningsråd mer tjener til å styre og kontrollere forskningen, enn å stimulere den, skriver professor Jan Ove Tangen.
Forskningsrådets hovedstyre sviktet Instituttsektoren. Forskningsrådets hovedstyre ville ikke ta stilling til Forskningsrådets anbefalinger for en ny instituttpolitikk fordi styrets medlemmer hadde ulike interesser i saken. Styret sviktet som kollegium, og har svekket Forskningsrådets stilling som regjeringens forskningspolitiske rådgiver, skriver Sveinung Skule, direktør i NIFU.
Fra Forskningsrådet til Kristiania Ny jobb. To eks-HiOA ansatte i toppledelsen ved Høyskolen Kristiania: Christen Krogh fra Forskningsrådet blir prorektor.
Får mest fra Forskningsrådet per faglige årsverk Forskningsmidler. Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) er det universitetet i landet som klarer å søke til seg flest kroner per faglige årsverk.
Forskningsrådet: Blandet opplevelse av fire år med kontorlandskap Kontor. For Forskningsrådet betydde flyttingen ut av Oslo sentrum en fullstendig omstilling til kontor i landskap. Fire år senere er erfaringen blandet, men resignert.
13 student-gründere får 1 million hver Finansiering. Forskningsrådet gir 13 millioner kroner til prosjekter ledet av masterstudenter. Bare én av 13 prosjektledere er kvinne: Solveig Christensen er ikke overrasket, men hun er positiv til utviklingen.
Notert: Setter i gang Norges største forskningsprosjekt Arktis. Forskningsprosjektet Arven etter Nansen samler 160 personer for å diskutere marin forskning i nordområdene.
Vitenskapens tanketørke Forskning. Det behøves ro til arbeid og dyptenking over lang tid. Vitenskapelige resultater lar seg ikke masseprodusere på kommando, skriver NTNUs Einar Strømmen og Tor G. Syvertsen.
Vurderer én årlig frist for søknader Finansiering. Forskningsrådet vil gjøre inngangen til forskningsmidler enklere og mer forutsigbar, og gjøre det mulig å søke om alle forskningstemaer samtidig.
Røttingen framsnakker UH-sektorens evne til å være innovative Forskning. Direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen, mener universiteter og høgskoler har langt større evne til å være innovative enn Noralv Veggeland vil ha det til.
Vil ha fellespott for muliggjørende forskning Forventninger. Forskningsrådet-direktør John-Arne Røttingen har helt klart for seg hva som skal til for å få mest mulig ut av Iselin Nybø, en egen minister for forskning og høyere utdanning.
Forskningen må ta kommunikasjon på alvor Alternative fakta. Hvordan skal forskerne snakke til folk som ikke tror på det vi sier, spør Røttingen og Evensen i Norges forskningsråd.
Skal vi ha én eller 16 forskningsministre? Hvem skal ha ansvar for den forskningen som ikke faller innenfor ansvarsområdet til noen av de 16 ministrene i regjeringen, spør John-Arne Røttingen i Norges forskningsråd.
Innovasjonspris utdelt i Arendal Thermo Fisher Scientific vant Forskningsrådets innovasjonspris 2017.
19 forhandler om 1 mrd med Forskningsrådet NTNU er involvert i over halvparten av prosjektene som skal forhandle med Forskningsrådet om kontrakter på én milliard kroner. Sjekk hele lista her.
Røttingens første 100 — Jeg er forberedt på å bli upopulær hvis det er nødvendig, sier John-Arne Røttingen. Etter 100 dager på toppen i Forskningsrådet har han allerede satt i verk en virksomhetgjennomgang.
Gir 1,1 milliard til mer innovasjon Forskningsrådet lyser ut et rekordhøyt beløp til innovasjon i næringslivet.
Stortinget må få drøfte kutt i Forskningsrådet Dersom statsråden har tenkt å følge rådene fra ekspertgruppen om kutt og omlegginger i Forskningsrådet, må han legge fram saken for Stortinget først, mener Marianne Aaasen (Ap).
Forskningsrådet må kutte i administrasjon Forskningsrådet må kutte og det kan bety færre ansatte, færre konferanser og mindre internasjonalt arbeid.
Fagmiljøa sikrar kvalitet, ikkje Forskningsrådet Finansieringa av forsking i Norge er vindskeiv og må rettast opp. Forskingsrådet kan fortsatt ha ei rolle, men den bør bli langt meir avgrensa enn i dag, skriv førsteamanuensis ved HiOA, Erik Døving.
Humanistisk forskning visner hen under NFR For å være helt ærlig, så ser jeg tilnærmet ingenting positivt med måten Forskningsrådet finansierer humanistisk grunnforskning på i dag, skriver professor ved Universitetet i Agder, Einar Duenger Bøhn.
Kva skal vi med Forskingsrådet? Vi må innsjå at Noregs forskingsråd er eit dyrt og overflødig mellomledd, skriv førsteamanuensis Erik Døving, i dette innlegget.
Nyeste artikler
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Tilbake til penn og papir?
Hva vil vi med barnevernspedagogutdanningen?
Risikofylt forskning, pandemier og biovåpen
Åpen forskning muliggjør forskningsnær utdanning
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024