Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Ble kåret til årets museum Naturhistorisk museum i Oslo er kåret til «Årets museum 2023» av Norges museumsforbund.
Har kranglet om sommerfugler og biller i over 10 år Forskningsinstituttet Nibio har i flere år krevd å få insektssamlingen sin hjem til Ås, men Universitetet i Oslo nekter. Foreløpig har de bare fått maurene.
Freyas skjelett havner på museum i Oslo Skjelettet til hvalrossen Freya, som ble avlivet i Oslofjorden, skal inn i samlingene ved Naturhistorisk museum i Oslo. Men det skal ikke stilles ut.
Her kan du reise tilbake i tid Geologibygningen er ikke lenger en tredimensjonal lærebok for studentene, sier professor Jørn Hurum.
100 millioner kroner ut av vinduet er dårlig samfunnsøkonomi Det planlagte Veksthuset i Botanisk hage er et fantastisk prosjekt som risikerer å gå i glemmeboka nok en gang, ifølge tidligere styreleder i Naturhistorisk museum, Kristin Halvorsen.
UiO er en av landet viktigste museumsdestinasjoner Tidligere styreleder Kristin Halvorsen spurte før påske om et nytt veksthus knyttet til vår egen Botaniske hage (etablert 1812) fortsatt prioriteres av UiO. Det gjør det selvsagt, inntil eventuelle andre vedtak er gjort, skriver rektor Svein Stølen.
Hva er status for Veksthusprosjektet? «Jeg tillater meg å spørre statsråd Ola Borten Moe om det nå er slik at dette prosjektet er endelig skrinlagt?»
Bergen og andre byer bør få klimahus — Klimahus plassert rundt om i Norge er en fremtidsrettet idé som vil være med på å forebygge problemer og fremskynde utviklingen mot et fornybart og bærekraftig samfunn, skriver Henning Jon Grini.
Museum ● Rekordhøyt besøk Naturhistorisk museum har denne sommeren opplevd sine beste vbesøkstall på 10 år. Det skriver Uniforum. Besøkstallene skjøt i været etter gjenåpningene, og juli måned i 2020 og 2021 ble de best besøkte månedene for museet på nesten ti år. 22.206 personer besøkte museet i juli i fjor, og juli 2021 medførte 20.711 besøkende, skriver Uniforum. I de beste månedene fra 2015 og til pandemiens begynnelse, var topptallene 16.701 i februar 2020 og 16.115 personer i juli 2019. — Vi har opplevd en hektisk sommer med mange norske turister. Juli måned i år og i fjor har vært de to beste månedene i antall besøkende på nesten ti år, skriver Karenina Kriszat som er kommunikasjonsleder ved museet i en epost til Uniforum. (Eva Tønnessen / Khrono) Redaksjonen i Khrono
Denne benken vekket sterke følelser. Slik løste de det. Carl von Linné-benken er tilbake på plass i Botanisk hage. Den skal få et nytt skilt der man opplyser både om Linnés vitenskapelige bidrag og hans dystre sider.
Denne benken skapte debatt i fjor. Fredag settes den ut. Se debatt direkte I fjor skapte lokalpolitikernes ønske om å gjøre endringer på Carl von Linné-benken i Botanisk hage debatt. Fredag settes benken ut igjen. Khrono strømmer dialogmøte i regi av Naturhistorisk museum direkte.
Instituttleder blir ny direktør for Naturhistorisk museum Brit Lisa Skjelkvåle kommer fra stillingen som instituttleder ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo.
Direktøren nekter å flytte Linné-benken, men berømmer sjikanerte bydelspolitikere: «Modige» Jeg vil berømme de to modige bydelspolitikerne som står oppreist i Linné-stormen, skriver professor og museumsdirektør Jan T. Lifjeld.
Carl von Linné og UiOs samfunnsansvar Patji Alnæs-Katjavivi etterlyser mer og nyasert informasjon om Carl von Linné på Universitetet i Oslos nettsider.
Bydel mener benk er ekskluderende. Vil ha den fjernet Bydelsutvalget i Gamle Oslo mener en benk dedikert til vitenskapmann Carl von Linné skaper en utrygg atmosfære i Botanisk hage. Nå vil de be Universitetet i Oslo om å vurdere å fjerne den.
Nyeste artikler
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Skal drøfte omdømme- og merkevarebygging
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024