Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Strid om ansvaret for forvaltningen av digitale læremidler Digitalisering. Det er skarp strid rundt det digitale publiseringssystemet av forskning, med Plan S som utgangspunkt. En tilsvarende konflikt er i ferd med å utvikle seg rundt publisering av digitale læremidler, skriver dosent Helge Høivik.
Vil ha Halloween ut og feire Luther-jubileum 31. oktober er det 500 år siden Martin Luther spikret opp sine teser på kirkedøra i Wittenberg. Universitetet i Tromsø markerer reformasjonsjubileet med 12 åpne forelesninger på nett.
To forelese or not to forelese God undervisning handler ikke om forelesning, eller ikke forelesning, skriver Norsk studentorganisasjons Madeleine Sjøbrend.
6500 studentar har meldt seg på MOOC Studentar viser stor interesse for Universitetet i Oslo sitt første internasjonale MOOC-kurs. Ved oppstart i midten av februar var det 6500 påmeldte.
Flere tar betalt for åpne nettkurs Stadig flere leverandører tar seg betalt for tjenester knyttet til de vidåpne nettkursene, slik som kursbevis og veiledning.
først ute med MOOC på høgskolen Kurs i digital kompetanse for lærere utviklet på Høgskolen i Oslo og Akershus bli høgskolens første og Norges andre MOOC-tilbud.
Lager prøverom for digital undervisning Høgskolen går fremdeles ikke helt MOOC, men satser på digitale virkemidler for bedre undervisning. I 2014 etableres to digitale prøverom.
Venter snarlig flere norske MOOCs I dag tilbys det ett eneste kurs basert på Massive Open Online Coureses (MOOCs) i Norge. MOOC-utvalget ønsker seg raskt flere tilbud.
Et viktig bidrag på læringsanalyse Fredag leverte MOOC-utvalget (Massiv Open Online Course) sin første delrapport til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Dosent Helge Høivik ser på noen av forslagene i rapporten.
Første rapport fra MOOC-utvalget MOOC-utvalget anbefaler bruk av gratisprinsipp, bedre støtte til faglige ansatte som prøver ut digitale verktøy og at man bør vurdere opptak til MOOC også for studenter som ikke oppfyller vanlige krav.
Vernepleierutdanning tar ett digitalt skritt av gangen På bachelorstudiet i vernepleie går de et digitalt skritt av gangen når eksamen digitaliseres, og undervisningen forbedres med digitale tester og med egenprodusert lyd- og video-undervisning.
Lærer om jord, sol og måne med nye verktøy Fysikkstudentene til Christine Lindstrøm er ikke helt som alle andre. De besvarer spørsmål digitalt i timene og undrer seg sammen fram til ny forståelse.
Har bare brukt en million av budsjettet til eCampus Høgskolestyret ble 3. september informert om at hele budsjettet på 4,7 millioner til eCampus ville bli brukt i år. Virkeligheten er annerledes. Så langt i år er bare drøyt 1 million av budsjettet brukt.
Går MOOC på farmasi Professor i farmasi, Anne Gerd Granås, går MOOC. Neste vår vil hennes metodekurs bli presentert som videoforelesninger der veiledere og studenter selv kan velge rekkefølgen på temaene i kurset.
Tror på ny arbeidshverdag - ikke universitetsdød Høgskolelektor Annette Drangsholt Nilsen er ikke bekymret for nye digitale læringsmetoder. Hun har kommet langt i å prøve ut noen metoder.
Google lanserer MOOC.org i 2014 Google kaster seg inn i markedet for læring over nett og har inngått avtale med EdX, som er startet opp av institusjonene MIT og Harvard. MOOC.org skal lanseres i 2014.
Kommer MOOC til HiOA? — Er det virkelig utenkelig at en kjemiker eller sykepleier i framtiden kan oppgradere seg i noen sider av sitt yrke ved hjelp av nettbaserte kurs fra HiOA? Om ikke vår høgskole (snart universitet?) tar ansvar, hvem vil da gjøre det?
Tester ut MOOC på ex.phil Universitetet i Oslo er iferd med å utvikle en MOOC for studentene som tar ex.phil. Målet er å få flere gjennom studiet uten å stryke.
Fullstappet MOOC-konferanse i Oslo Den første MOOC-konferansen i Norge går av stabelen i dag. Arrangørene har møtt enorm interesse og har flyttet konferansen til større lokaler.
Nyeste artikler
Audun Øfsti (1938 - 2024)
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024