Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
For fire år siden stemte Klausen for annullering i lignende sak Advokatens hovedargument i Kjerkol-saken er at en ikke kan annullere en masteroppgave som allerede er godkjent. For fire år siden ledet hun selv nemnden som enstemmig annullerte en tidligere godkjent oppgave for plagiat.
Ble utestengt og deretter renvasket. Men høgskolen vil ikke gi erstatning Studenten ble felt for fusk og utestengt fra studiet. Høgskolen i Innlandet har innrømmet feil, men vil ikke gi henne erstatning. — Veldig merkelig, sier hun.
Ingvild Kjerkol klager på fuskevedtak. Avgjørelse kommer tidligst i september Saksbehandlingstid i Felles klagenemnd er nå minst fire måneder.
Jussprofessorer uenige med Kjerkols advokat:— Ikke noen tvil Ingvild Kjerkols advokat mener studentnemnda ikke hadde anledning til å vurdere masteroppgaven hennes på nytt. Hvis man blir tatt for å jukse, kan man ikke kreve å beholde graden, svarer jussprofessor Hans Petter Graver.
Mener universitetet ikke kan annullere masteren.— Rettssikkerhetsproblem Kjerkol erkjenner fortsatt ikke fusk. Advokaten hennes mener det ikke er lovgrunnlag for å ombestemme seg og annullere en godkjent masteroppgave slik Nord universitet nå har gjort.
Eksperter mener Kjerkol må gå hvis hun blir felt for fusk Onsdag skal plagiatsaken til Ingvild Kjerkol avgjøres. — Jeg tror hun er innstilt på å fighte, sier statsviter Svein Tore Marthinsen.
Advokat Klausen hardt ut mot Nord universitet i statsråd Kjerkols fuskesak TV2 har fått tilgang til et brev fra Ingvild Kjerkols advokat til Nord universitet. Der stiller advokaten spørsmål ved blant annet det rettslige grunnlaget for at universitetet i det hele tatt skal vurdere statsrådens master på nytt.
— Kjerkol utviser dårlig dømmekraft ved å velge Klausen som sin advokat Helseminister Ingvild Kjerkol har valgt tidligere leder av Felles klagenemnd Marianne Klausen som sin advokat i fuskesaken. — Dårlig rolleforståelse å takke ja, sier jussprofessor Tarjei Bekkedal.
Kjerkol hyrer inn advokat i fuskesak og betaler regningen selv Tidligere leder i Felles klagenemnd, Marianne Klausen, er hyret inn som advokaten til helseminister Ingvild Kjerkol i saken om påstander om fusk i masteroppgaven hennes.
Felles klagenemnd skal behandle 106 saker på nytt Den nye lederen for Felles klagenemnd Ernst Nordtveit signaliserer ingen endringer i praksis når det gjelder selvplagiat.
Også nestlederen i Felles klagenemnd var ulovlig oppnevnt, mener advokat Ifølge advokaten til en student som saksøker staten, kan alle vedtakene som Felles klagenemnd har fattet i år, være ugyldige.
100 fuskesaker kan bli behandlet på nytt Fem rettssaker i høst kan påvirke hvor mange studenter som vil få sine saker behandlet på nytt.
Frykter at strenge krav vil føre til at svært få fuskesaker blir behandlet på nytt Kravene til hvilke saker Felles klagenemnd skal behandle på nytt vil føre til at få saker, og ikke de riktige sakene, får ny behandling, mener advokater.
Selvplagiat for lagmannsretten neste uke. Dette står striden om Saken om selvplagiat ved Høgskolen i Innlandet skal opp for lagmannsretten. Retten skal blant annet ta stilling til om fuskevedtaket er ugyldig fordi nemndleder Marianne Klausen ble oppnevnt ulovlig.
Slik svarer Sandra Borch Stortinget om ulovlig oppnevnelse Det er ikke noe som tyder på at Kunnskapsdepartementet bevisst utelot formuleringen om at «ingen medlemmer kan oppnevnes for mer enn to perioder», skriver Sandra Borch til Stortinget.
Studenter anker fuskesaker rett til Høyesterett To studenter som nylig tapte sine fuskesaker i tingretten, har anket sakene direkte inn for Høyesterett. Advokaten mener Høyesterett må vurdere om det har skjedd brudd på menneskerettighetene.
Må forklare seg om ulovlig oppnevning. — Vi ønsker å komme til bunns i saken Frp vil be forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch forklare seg om den ulovlige oppnevningen av Marianne Klausen som leder av Felles klagenemnd.
Eksperter kritiske til dommer: — Gode grunner for at fuskevedtak bør kjennes ugyldige To fuskevedtak er gyldige selv om klagenemndas leder var ulovlig oppnevnt, sier to ferske dommer. Men det betyr ikke at alle fuskevedtakene er gyldige, ifølge jussprofessorer.
To tingretter: Fuskevedtak gyldige tross ulovlig oppnevnelse av leder Marianne Klausen var ulovlig oppnevnt som leder for Felles klagenemnd for en tredje periode. Men vedtakene hun har fattet, må ikke strykes.
Full stans i behandlingen av klager Kunnskapsdepartementet har bedt Felles klagenemnd stanse arbeidet fram til nemnden igjen er fulltallig.
Nestleder reagerte på regelbrudd og trakk seg da Klausen ble gjenoppnevnt Professor Bjørn Henning Østenstad satt som nestleder da Marianne Klausen ble leder for Felles klagenemnd for tredje gang. Han ønsket ikke å fortsette da lederen fikk en ny periode i strid med reglene, sier han.
Jussprofessor mener klagenemnd-saken kan straffeforfølges Den ulovlige oppnevningen av Marianne Klausen kan både være tjenestefeil, men også komme inn under grov korrupsjon som har strafferamme på 10 år, mener jussprofessor Terje Einarsen.
314 vedtak kan måtte bli vurdert på nytt. I 286 saker ble resultatet utestenging Oppnevningen av Marianne Klausen for en tredje periode som leder av Felles klagenemnd kan få store konsekvenser.
Mener hele Felles klagenemnd må gå og alle saker behandles på nytt Jussprofessor mener alle vedtak siden gjenoppnevnelsen av nemndas leder er ugyldige. Men det verste mener han er måten departementet prøver å fordekke det som har skjedd på.
Spurte om hun kunne oppnevnes for en ny periode. Departementet svarte ja Leder Marianne Klausen i Felles klagenemnd kan være ulovlig oppnevnt. Nå gjør Kunnskapsdepartementet en ny juridisk vurdering av oppnevnelsen.
Straffer studenter for juks, kan selv ha brutt regel Leder Marianne Klausen i Felles klagenemnd kan være ulovlig oppnevnt.
Mer sjablong-juss fra Felles klagenemnd Den rigide praksisen hos Felles klagenemnd er ikke i samsvar med Kunnskapsdepartementets uttalelser i ny UH-lov og må legges om, skriver advokat.
Advokat mener leder av Felles klagenemnd bør vurdere å trekke seg Det er vanskelig å se for seg at Marianne Klausen kan fortsette som leder av Felles klagenemnd, mener advokat Magnus Stray Vyrje etter Kunnskapsdepartementets presiseringer om selvplagiat.
Advokat ble lei av ventetiden - departementet bekrefter «snarvei» i fuskesaker Advokat Snorre Kristiansen så seg lei den lange saksbehandlingstiden til Felles klagenemnd og ville få avklart om studenter kan hoppe bukk over nemnda og gå rett til søksmål når de blir beskyldt for fusk. Det kan de.
Ønsker muligheten til å gi strengere straff i fuskesaker Leder av Felles klagenemnd mener de må få mulighet til å skjerpe straffen i fuskesaker. Hun tror det vil gi færre klager som åpenbart ikke vil føre fram.
Klagesaker i kø. Studenter venter 15 måneder på svar Felles klagenemnd har tredoblet mottatte klager på to år, flesteparten handler om mulig fusk. Bør vurdere fast ansatte til nemndsbehandling, mener nemndleder.
Flere klager på fuskevedtak. Nå foreslås det strengere reaksjoner for studentene Felles klagenemnd for kunnskapssektoren frykter en tredobling av saker i 2021.
Klagenemnd vil gå i dialog med klagande universitet Innsyn. Fire universitet er kritiske til at Felles klagenemnd gir for mykje innsyn i saker dei vil halde hemmelege. Før jul inviterte nemnda til oppvaskmøte, og universiteta fekk lovnad om ein ekstra, oppklarande runde i nokre saker.
Klagenemndas leder kjenner seg ikke igjen i anklagene fra UiB Innsyn. Universitetet i Bergen kaller avgjørelser i Felles klagenemnd for «vilkårlig synsing», og ber om at nemnda fratas ansvar for innsynssaker. Nemndas leder reagerer på kritikken.
Nyeste artikler
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024