Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler 4. november 2024 - 16:32
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur 31. oktober 2024 - 06:47
Opplever at rammeverk er inngripende og uklart De største universitetene er gjennomgående kritiske til kvalifikasjonsrammerverket for livslang læring og effektene det har.
Abbas (45) var «Norges farligste mann». Nå er han student i sosialt arbeid — Det må bli enklere å utdanne seg i voksen alder, sier den mafiadømte tidligere gjengleder Ghulam Abbas. Han tok videregående i fengsel og er nå student ved den kristne høgskolen VID.
Fagskolene framsnakkes. Rekordmange søkere — Rent faktisk er det mange akademikere som jobber som renholdere i Norge, sier fagskolelærer.
Sonja (49) jobbet 16 år som elektriker. Så ble hun ungdomsskolelærer Sonja Fitjar trengte nye utfordringer og ønsket seg en mer variert arbeidshverdag. Hun har ikke angret et sekund på at hun gikk løs på lærerutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet i relativt voksen alder.
Stortingsmeldingen som kan bli en av de viktigste i vårt århundre Norge trenger en helhetlig nasjonal satsing på kompetanseutvikling om data og databruk fra vugge til grav. Vi har en lang vei å gå.
Flere studerer og størst økning hos de private Flere valgte studier i koronaåret 2020, og den største økningen kom ved private høgskoler, viser den årlige rapporten over tilstanden i høyere utdanning.
EU-midler og livslang læring på styremøte ved UiT Styret ved UiT Norges arktiske universitet har møte torsdag. Møtet kan følges direkte her.
Etablering av små campus i distriktene løser ikke behovet for livslang læring Vi kan ikke permanent stykke opp fagmiljøene for å sikre livslang læring. De må holdes samlet for å utnytte infrastruktur og sikre god faglig utvikling, skriver NTNU-rektor Anne Borg.
Høyere utdanningsministeren burde også kunne få ta eksamen Det er kanskje på tide å gjøre noe med lover og regler som styrer tilgangen til masteremnene, skriver professor Arne Krokan, ved NTNU.
Livslang læring - men hvilken? I utviklinga mot livslang læring bør vi hegne om den varige kunnskapen.
Livslang læring – men hvilken? I utviklinga mot livslang læring bør vi hegne om den varige kunnskapen, skriver NBMU-rektor Sjur Baardsen.
Eit nytt universitet i ei ny tid Aldri før har vel utdanning og forsking spelt ei viktigare rolle i samfunnet enn nett no, skriv Gunnar Yttri.
Ikke bare de gamle universitetene som er opptatt av grunnutdanningenes vilkår Vi anser kvalitet i gradsstudiene som en forutsetning for å lykkes med livslanglæring, skriver agderrektor Sunniva Whittaker
Erna ber universitetene legge om til kortere utdanninger — Dette bryter litt med tanken om at universitetene skal ha egenkontroll på alt, men dette er en oppgave også for offentlig finansierte universiteter, sier statsminister Erna Solberg.
NHO-direktør om arbeidslivsrelevans som insentiv: — Ikke veien å gå Heller ikke Næringslivets Hovedorganisasjon ønsker at arbeidslivsrelevans skal måles i et nytt finanseringssystem.
Vår kompetanse står i fare for å gå ut på dato. Er regjeringen villig til å investere? Norsk Studentorganisasjon (NSO) og Akademikerne mener at universiteter og høyskoler i en helt annen utstrekning og metode enn i dag må på banen med tilbud til voksne.
Ingen skal gå ut på dato og flere skal kunne stå i jobb lenger Om kort tid kommer regjeringens kompetansereform. Den er høyaktuell med tanke på situasjonen Norge står i nå. Likevel er det en reform for det lange løp, med et langsiktig blikk. Det bør vi være glade for.
OECD-topp: Meiner universitet og høgskular er konservative og lite fleksible Livslang læring. Direktøren for utdanning i OECD meiner ein må utvide forståinga av både universitetsautonomi og akademisk fridom for å vere rusta for framtida.
Lærekraftig utvikling, for hvem? Livslang læring. Målet må være en reform som sikrer kompetanseheving til arbeidslivet uten å utfordre dagens velfungerende system for høyere utdanning, skriver Marte Øien og Guro Lind.
Nybø: Mangler svar om livslang læring Livslang læring. Statsråd Iselin Nybø synes ikke Markussen-utvalget har funnet svarene på hvordan livslang læring bør finansieres og organiseres. Diskusjonen om det må fortsette, mener hun.
Livslang læring: En utredning med store mangler Utredning. I beste fall er den et første steg i det videre arbeidet med en nasjonal strategi, skriver dekan Sten Ludvigsen ved Universitetet i Oslo om den nye utredningen om livslang læring.
Professor: Å gi studenter studieplass i 20 år framover kan være en god ide Livslang læring. I Singapore får studenter studieplass i 20 år framover. Professor Bjørn Stensaker, mener dette er et godt og realistisk tiltak for livslang læring - også i Norge. Flere synes ideen er interessant.
Livslang læring topper debattene Arendalsuka. Er den nye store reformen i universitets- og høgskolesektoren at studier blir et livslangt prosjekt? Livslang læring skal diskuteres i det vide og det brede i Arendal neste uke.
Studentene er skeptiske til forslag om livslang læring Livslang læring. Kompetanse Norge mener det er på høy tid at universitetene får krav på seg for å tilrettelegge utdanning for arbeidslivet. Studentene er mer skeptiske til nye forslag.
Mye som skal på plass når universiteter og høgskoler rigger seg for livslang læring Livslang læring. Hvem skal betale og hva slags kunnskap trenger de som skal ha påfyll av kompetanse?
Se opptak: Diskuterte livslang læring Direkte. Universitets- og høgskolerådet diskuterte livslang læring. Opptak fra seminar og debatt ser du her. Onsdag er det klart for representantskapsmøte.
Vi har ikke råd til å ikke investere i læringslivet Livslang læring. Automatisering og digitalisering blir ofte omtalt som den store stygge ulven når det snakkes om jobb og arbeid i framtiden, men det er ikke robotene vi skal frykte. Det er utdatert kompetanse som er den sanne fienden, skriver Abelias Ingrid Somdal-Åmodt Vinje.
Hvorfor får ikke næringslivet tilgang til nok etter- og videreutdanning? Egenbetaling. Med få unntak er det umulig å opprette kurs for næringslivet hvor man ønsker å kombinere egenbetaling med kurs som både gir studiepoeng og er identiske med kurs som inngår i ordinære studieløp, skriver Marianne Synnes (H).
Universitetet som følger deg gjennom livet Livslang læring. OsloMet er opptatt av å være tett på arbeidslivet og praksisfeltet, og vi har ambisjoner om å være ledende i Norge på relevant forskning og utdanning for velferdssamfunnet, skriver rektor Curt Rice.
Etter- og videreutdanning i støpeskjeen Livslang læring. Alle vil tilby etter- og videreutdanning (EVU), men hva slags faglig påfyll skal vi tette kunnskapshullene med? Og hvordan skal aktiviteten finansieres, spør Ann-Helén Bay.
Svakt rigget for neste utdanningsreform «Gått ut på dato?» Universiteter og høgskoler er for dårlig forberedt for den neste store utdanningsreformen, skriver Cathrine Tømte og Sveinung Skule ved NIFU.
Nyeste artikler
De nasjonale strateger — hvor ble de av?
Reagerer på upresis tallbruk om læreropptak
Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler
Én av tre britiske studenter frykter universitetskonkurs
Norge trenger svenske forskningstilstander
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Ansettelsessaken i Bergen: En faglig tautrekking
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm