Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler 4. november 2024 - 16:32
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur 31. oktober 2024 - 06:47
— Utdanning bør få mer plass i langtidsplanen Statsråd Ola Borten Moe vil at utdanning skal ha større plass i ny langtidsplan. Han har også gitt finansieringsutvalget utvidet mandat.
Vil ha ein nasjonal offensiv for norsk fagspråk Fokus på norsk fagspråk bør inn i den neste langtidsplanen for forsking og høgare utdanning, meiner rektor Gunnar Yttri.
Ny langtidsplan: Vi må diskutere om forskningen skal ha tydelige samfunnsoppdrag Norges første langtidsplan ble lagt frem av denne regjeringen i 2014. Det markerte på mange måter et taktskifte i forskningspolitikken.
Mer samfunnsrelevant forskning Den nye langtidsplanen for forskning og høyere utdanning må sette dristige og klare mål, koble dette til ressurser og satsinger, og være tydelig på forventede resultater, skriver forfatteren.
Behov for fremtidsanalyser i langtidsplanen Gjennom ulike typer fremtidsanalyseverktøy kan vi bringe inn nye perspektiver og nye aktører i et system som i altfor stor grad er preget av «the usual suspects» som kommer opp med «the usual ideas».
Det er på tide med en forskermelding Langtidsplan. Kravene og forventningene til forskere og undervisere øker i takt med politikernes ambisjoner, samtidig fristes færre unge av en forskerkarriere, skriver Forskerforbundet-leder.
Stortinget stemte ned forslag om konsekvensutredning av Plan S Publisering. Stortinget stemte tirsdag ned et forslag fra fra Ap, SV og Sp om at konsekvensene for Plan S i Norge må utredes. — Vi utreder internasjonalt, beroliger statsråd Iselin Nybø.
En offensiv langtidsplan for et bærekraftig samfunn Forskning. Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning, som ble behandlet i Stortinget tirsdag, sikrer en offensiv satsing på forskning, utdanning og innovasjon. Det trenger vi for å greie å skape et bærekraftig velferdssamfunn, et tryggere Norge og grønnere næringsliv.
Trygge jobber er viktig for alle – også kunnskapsarbeidere Midlertidighet. Det er helt uakseptabelt at midlertidigheten i akademia er dobbelt så høy som i arbeidslivet ellers. Trygge jobber er viktig for alle, kunnskapsarbeidere er ikke noe unntak, skriver Martin Henriksen og Nina Sandberg i Arbeiderpartiet.
Akademikerne: Bedre langtidsplan, men fortsatt vesentlige mangler Langtidsplanen. Tirsdag 19. februar vedtar Stortinget en ny revidert versjon av langtidsplanen for høyere utdanning og forskning. — Den er bedre enn den forrige, men fortsatt har den vesentlige mangler, mener leder for Akademikerne, Kari Sollien.
Vil stoppe kortsiktige ansettelser med langtidsplanen Høring. Onsdag er det høring på Stortinget om langtidsplanen for forskning og høyere utdanning. Akademikerne vil be om at Stortinget ser på tiltak som kan gi flere vitenskapelig ansatte faste jobber. Plan S blir også tema i høringen.
Vil bruke kvalitetsmillionene på sentre for fremragende utdanning Statsbudsjettet 2019. Iselin Nybø har høstet litt ros, men mest ris, for forslag til statsbudsjett 2019. Forskerforbundet setter sin lit til at Stortingsbehandlingen vil gi bedring, mens Nybø allerede har bestemt at kvalitetsmillionene som er satt av i 2019 skal gå til fremragende sentre.
Nybø: Vi satser på utdanning, Waaler Utdanning. Statsråd Iselin Nybø er enig med prorektor Nina Waaler ved OsloMet i at koblingen mellom forskning og utdanning må bli enda sterkere enn signalisert i langtidsplanen.
Finansiering av langtidsplanen er fordelt på mange departement Langtidsplan. Brorparten av de 481 millionene som neste år skal gå til opptrapping innen forskning og høyere utdanning, er bevilget over andre budsjett enn Kunnskapsdepartementet sitt. — Helt naturlig, sier Iselin Nybø.
Ikke optimist før statsbudsjettet Statsbudsjettet. Lekkasjene før årets statsbudsjett så langt virker å være mer av samme medisin vi har sett de siste årene. Mer stimuleringsmidler, mer konkurranse og flere fiktive markeder. Som leder av NTL Universiteter og høgskoler er jeg derfor ikke optimistisk foran dagens fremleggelse av statsbudsjettet.
Får kritikk for puslete lekkasjer Statsbudsjettet. Nicolay Worren på NMBU var ikke imponert over budsjettlekkasjene som kom i forrige uke, men Rebekka Borsch sier de er fornøyd med det de har fått til pg som blir presentert i statsbudsjett og langtidsplan mandag.
Kunnskap skaper bærekraft Langtidsplan. Mandag skal Iselin Nybø presentere sin reviderte versjon av langtidsplanen for forskning og høyere uytdanning: Uten forskning og høyere utdanning i verdensklasse, greier vi ikke den omstillingen som vi må igjennom, skriver Nybø.
Nybø: «Sektoren har liksom vore nedi føretaksmodell-grøfta» Føretak. Statsråd Iselin Nybø vil ha debatten om føretaksmodell «opp av grøfta», og over til kva ein kan gjere for å skaffe større autonomi til universitets- og høgskolesektoren.
Quo vadis Langtidsplan? Forskning. Det aller viktigste i en revidert Langtidplan for forskning og høyere utdanning vil være å se helhetlig på alle aktørene i utdannings- og forskningssystemet, skriver Marianne Synnes.
Glemte du offentlig sektor, Asheim? Rektor Curt Rice mener kunnskapsminister Henrik Asheim underkommuniserer innspill om fornyelse av offentlig sektor til langtidsplanen for høyere utdanning og forskning.
Fremtidens forskning og høyere utdanning skapes nå Regjeringen reviderer langtidsplanen for høyere utdanning og forskning og har invitert til debatt. I denne kronikken oppsummerer kunnskapsminister henrik Asheim gode innspill som er mottatt i seks punkter.
Fem nye nasjonale forskningslab'er er et mål Direktør Kyrre Lekve i Simula ønsker seg fire-fem nye nasjonale forskningslaboratorier, og han tror at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er på glid.
OECD forventer mer av norsk høyere utdanning Kvaliteten på norsk forskning og høyere utdanning burde vært bedre, tatt i betraktning hvor mye penger som brukes, sier OECD i ny rapport.
Nyeste artikler
De nasjonale strateger — hvor ble de av?
Reagerer på upresis tallbruk om læreropptak
Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler
Én av tre britiske studenter frykter universitetskonkurs
Norge trenger svenske forskningstilstander
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Ansettelsessaken i Bergen: En faglig tautrekking
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet