Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser 20. desember 2024 - 15:21
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe 19. desember 2024 - 17:59
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut 16. desember 2024 - 16:41
Kjefting, læringsmiljø — og ros. Dette varslet ansatte og studenter om i 2023 Nær 500 varsler kom inn til universiteter og høgskoler i 2023. Varslene varierer fra svært alvorlige til kuriøse.
Skjult mobbing i akademia Mobbing, en atferd vi naivt kunne tenkt var forlatt i skolegården, blomstrer i korridorene og gruppearbeidene også i akademia — ikke minst i form av ekskludering.
Ny undersøkelse blant jusstudenter: Karakterpress og usunn konkurransekultur Halvparten av studentene ved Det juridiske fakultet i Oslo mener det er usunn konkurransekultur ved fakultetet, viser fersk læringsmiljøundersøkelse.
Viet halve forelesningen i lineær algebra til å snakke om vold i nære relasjoner — Grunnleggende menneskelig å ville hjelpe folk, sier førstelektoren. Innimellom fundamentalteoremer og differensialligninger setter han av tid i forelesningene til å snakke om livsmestring med studentene sine.
Angst, depresjon og kronisk stress: Slik blir du akademiker Akademia bryr seg mer om karakterer og prestasjon, arbeidstimer og resultater enn studentenes psykiske helse og læringsutbytte, skriver Wygeya Balarajah.
Er dagens realister selv skyld i realfagskrisen? Den største utfordringen til realfagene er en rekke forestillinger blant folk flest, som går på at realfagene oppfattes som vanskelig, «ferdige» og ikke minst at personer innen fagområdene oppfattes som kjedelig flinke og i noen fag for maskuline, skriver Harald Åge Sæthre.
Digitalisering er ikke en trussel mot godt læringsmiljø Studentene er tilbake på campus etter tøffe koronaår. Er det mulig å skape et godt læringsmiljø samtidig som vi satser på digitalisering?
Nokut kan miste jobben som godkjenner av utenlandsk utdanning Stortinget har torsdag 19. mai debattert flere forslag til endringer i universitets- og høgskoleloven. Uenighet om tosensorordningen.
Rektor ber regjeringen om mer fysisk undervisning Det er ikke helt tomt på universitet- og høgskolecampusene, men UiO-rektor Svein Stølen er redd for frafall om ikke situasjonen endrer seg.
Studenter, pizza og millioner Ola Borten Moes erklæring om at «krisa var over» i starten av desember står i sterk kontrast til en ytterligere nedstengning, og regjeringen burde heller bevilge mer penger til studentene.
Vi skal lære av Eikrem-saken — Saken har i flere medier blitt fremstilt som en sak om ytringsfrihet, der universitetet som arbeidsgiver har forsøkt å kneble meningene til en ansatt. Det er ikke tilfelle, skriver NTNU-rektor Anne Borg.
Dette må bli læringsmiljøets år Med erfaringer fra pandemien: Her er tre konkrete forslag for høstens undervisning.
Styrk studenters rettigheter Vi håper også å se at våre innspill til en bedre læringssituasjon er med i regjeringens forslag.
70.000 i lønnsøkning til professor i tyskervitssaken — Bedre med et lønnsløft enn en ren erstatning, sier en lettet psykologiprofessor Svein Larsen, som føler han har fått full oppreisning.
Et godt læringsmiljø er ledelsens ansvar Det er nødvendig med et mer helhetlig undervisningsopplegg enn kun enda en nødløsning i neste semester, skriver leder i Norsk studentorganisasjon, Andreas Trohjell.
Dritten i midten: studenttilværelsen Mellom skolegangen og arbeidslivet er det universitets- og høgskoleloven som gir studentene rettsvern. Felipe Garcia og NSO mener det er viktig at dette rettsvernet omfatter mer enn det fysiske læringsmiljøet. Her svarer de professor Bjørn Stensaker.
Læringsmiljø er studentenes arbeidsmiljø Aune-utvalget burde i sitt forslag til lovtekst inkludert et tydelig mandat til læringsmiljøutvalgene, skriver nestleder i Norsk studentorganisasjon.
Vi trenger en lov som ivaretar de viktige aspektene i en studiehverdag Ny lov. Neste uke legges Aune-utvalgets forslag til ny, helhetlig universitets- og høgskolelov frem. Vi i Norsk studentorganisasjon (NSO) forventer å se et forslag om et styrket lovverk for studentenes læringsmiljø.
Læringsmiljø er høyt prioritert På ordet. OsloMet-rektor Curt Rice er enig med studentene sine om utfordringer ved læringsmiljøutvalget. Han vil til høsten diskutere sakskartet til utvalget, og om man kan organisere arbeidet mer effektivt.
Læringsmiljøutvalget – one size fits all? Læringsmiljø. Et lovpålagt utvalg gir ikke automatisk legitimitet og innflytelse, ei heller bør man overvurdere den direkte linjen inn til universitets- eller høyskolestyret via en årsrapport.
Studenters læringsmiljøordning slår sprekker Læringsmiljø. Det er synd at en ordning med Læringsmiljøutvalg, som er svært gunstig for studenter og ansatte, står i fare for å forsvinne med revideringen av Universitets- og høyskoleloven, skriver leder og nestleder av Læringsmiljøutvalget ved Universitetet i Bergen.
NHH-krangel om dårlig miljø, trakassering og «nikkedukker» «Nikkedukkehjem». Studentene på Norges handelshøyskole har brukt mye av den siste uka på å krangle om det sosiale miljøet på skolen. I kveld barker de sammen på Dagsnytt 18.
Studentene i vest med ti tiltak til Reichert Seksuell trakassering. Frank Reichert skal lede et utvalg som ser på mobbing og seksuell trakassering. Studentlederne i vest foreslår ti tiltak.
SHoT-undersøkelsen: Helt ærlig - hvordan har studentene våre det? Trivsel. Studenttillitsvalgt Julie Størholdt Iversen og prorektor Nina Waaler på OsloMet oppfordrer studentene til å svare og det helt ærlig på årets helse- og trivselsundersøkelse for studenter.
Veileder til lavere frafall Hver høst blir 1000 nye studenter på Universitetet i Oslo sendt på oppstartsseminar, og på våren får samtlige tilbud om personlig studieforberedende veiledning - det gir bedre studiemiljø og lavere frafall.
Vil foreta undersøkelser om seksuell trakassering Det er grunn til å tro at det finnes mørketall om seksuell trakassering også på landets største høgskole, mener rektor Curt Rice, som vil sette i gang en undersøkelse for å avdekke mulige tilfeller.
Hver tiende student mobbes Ni prosent av studentene ved universiteter og høgskoler blir mobbet, og det er langt flere enn de som sier de blir mobbet i grunnskolen, viser ny forskningsrapport fra Universitetet i Agder. — Svært alvorlig, sier studentleder Marianne Andenæs.
Læringsmiljø utvikles lokalt, politisk og organisatorisk Studentbevegelsen må ikke bli for snever i sin tilnærming for å bedre studenters læringsmiljø, mener lederkandidat til læringsmiljøpolitisk komité i Norsk studentorganisasjon, Rebekka Opsahl.
Variasjon for kvalitet Kandidat til Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Norsk studentorganisasjon, Ane Mjøen, vil at alle søkere til undervisningsstillinger skal testes på praktisk gjennomføring av et undervisningsopplegg.
Læringsmiljø og domino Et nasjonalt lovverk på læringsmiljø vil være en av de største sakene det kommende året, mener kandidat til å lede Læringsmiløpolitisk komité i Norsk studentorganisasjon, Lars Bjørnar Vist.
Handling foran ord Skal studenter bli innovatører må de møte innovatører i utdanningen, mener Norsk studentorganisasjons Tine Borg og Susann Strømsvåg.
Lover å fikse varme for studenter på sosialfag Studentene i barnevernspedagogikk fryser under forelesningene. De har hatt et iskaldt klasserom siden de byttet bygg i januar. Det samme hadde studentene før dem.
Studiestart i sus og rus Studiestart ved HiOA nærmer seg med øltelt og festing som en viktig del av velkomsten for de nye studentene.
Nyeste artikler
Khronos store julequiz
Fagskoledebattens blindsoner — mer enn ren kvalifisering for arbeidslivet
Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser
Nøttesteik — på godt og vondt
Distriktsløft krever mer enn flere studieplasser
Mest lest
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut