Vurderer om studenter er skikket: — En myte at vi vil utestenge flest mulig 1. november 2024 - 16:46
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur 31. oktober 2024 - 06:47
Professor forklarte seg i retten om pengelån til afrikanske studenter Utvist. Professor Torleiv Bilstad har lånt penger til studenter fra Madagaskar i en årrekke, men staten tror ikke på at lånet til den utviste studenten Cedrique Augustave var reelt. Denne uka gikk saken for retten.
Kritisk til regjeringens tiltak for studenter fra det globale sør Utenlandske. Nina Sandberg i Arbeiderpartiet gir seg ikke i saken om kvotestudenter. Hun krever bedre svar fra kunnskapsminister Asheim.
Stadig færre studenter fra det globale sør i Norge Det blir stadig færre fattige studenter fra det globale sør i Norge. Et tap både for Norge og de studenter og land som rammes, mener flere professorer. Nå håper de på omkamp på kvoteordningen i Stortinget.
Bortfall av kvoteordning reduserer mangfoldet Kvoteordningen for studenter fra utviklingsland er i ferd med å fases ut, og vi ser tegn til at dette påvirker sammensetningen av studentmassen på campus, mener rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen, og mener det er grunn til å følge utviklingen nøye.
Ap og Høyre uenige om satsing internasjonalt på utdanning Statsråd Torbjørn Røe Isaksen (H) og Aps Marianne Aasen er på kollisjonskurs om norsk utdanningssamarbeid, blant annet med Kina.
Inkonsekvent å kreve studieavgift fra BRIKS-land Marianne Aasen (Ap) mener det er inkonsekvent av Høyre å foreslå skolepenger fra studenter utenfor EØS, så lenge en vedtatt nasjonal satsing er samarbeid med Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika (BRIKS-landene).
Sp vil ha skolepenger, studentene sier nei Flertallet i Senterpartiets programkomite foreslår å innføre skolepenger for utenlandsstudenter i høyere utdanning. Studentene protesterer.
Foreslår et eget stipend til studenter fra det globale sør Kvoteordningen som sikret at studenter fra det globale sør hadde mulighet til å studere i Norge er avviklet. Nedgangen i studenttall fra Afrika er på 7,3 prosent. Professor foreslår egen stipendordning på HiOA.
Problemer står i kø for nepalsk student på vei til studier i Norge Studenten Pranab Dhakal måtte skaffe flere årslønner for å kunne takke ja til studieplass på NTNU, men problemene stopper ikke der. Han må også skaffe depositum for å få studentbolig.
Bekymret for at studenter fra fattige land vil falle utenfor Statssekretær Bjørn Haugstad har god tro på at nye program vil komme flere studenter til gode, enn den gamle kvoteordningen, mens KrF er bekymret for innretningen og at studenter fra fattige land taper.
Tror på nye alternativ etter kvoteordningen Både NTNU og Universitet i Bergen er fornøyd med programmene som skal erstatte den omtalte kvoteordningen. På NTNU er de likevel bekymret for overgangen mellom ordningene.
Mangler 100.000 kroner for å kunne takke ja til plass på NTNU Pranab Dhakal fra Nepal har kommet inn på master i vannkraftutbygging ved NTNU, men han har et stort problem: Innen 1. juni må han sette inn over 100.000 kroner på en norsk konto.
Har det mest populære masterprogrammet Medregnet internasjonale søkere er det masterprogrammet «Multicultural and international Education» som topper lista over flest søkere per plass på Høgskolen i Oslo og Akershus.
Bedre samarbeid med utviklingsland Vi ønsker å styrke samarbeidet med utviklingsland innen høyere utdanning og forskning. Det er bra, også fra et utviklingsperspektiv, skriver kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.
Regjeringa vil endre på kvoteordninga Fleire reagerar på at regjeringa vil endre kvoteordninga for utanlandsstudentar.
Sier kvotestudenter bør lære seg norsk Kvotestudenten Nataliia Moshina fra Russland leverte nylig sin master på Høgskolen i Oslo og Akershus. Alt forskningsarbeidet ble gjort på norsk.
Nyeste artikler
Ingen andre har skrive avhandling om dette emnet
Nekter å sende ankesaker videre til det nasjonale granskningsutvalget
Ujevn film om Gunnar Sønstebys krigsinnsats
Vurderer om studenter er skikket: — En myte at vi vil utestenge flest mulig
Kjærlighetsrevolusjon og frie forskere i akademia? Ja, takk!
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Ansettelsessaken i Bergen: En faglig tautrekking
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet