Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
«Helt fantastisk», hvis den beste rektorkandidaten er en kvinne, mener styreleder — Nå er jeg dame selv. Det er selvfølgelig ikke meg i mot å ansette en kvinne, sier styreleder Åse Aulie Michelet når de skal ansette ny BI-rektor.
Kvinnekulturen i akademia er problemet, ikke Gutteklubben Grei, mener jussprofessor — Når en kvinne vil opp i akademia står det en hel skokk misunnelige medsøstre og holder henne i skjørtekanten, sier professor Benedikte Moltumyr Høgberg ved UiO.
– Opprettholder vår skjeve kjønnsbalanse over tid Fakultetet skulle tilsetja 40 prosent kvinnelege førsteamanuensar, men ser ut til å enda under halvparten. No er fleire institusjonar med i eit prosjekt som skal gjera noko med likestillinga i akademia.
Kvinne-krav fra Forskningsrådet gir resultater Alle universiteter som planlegger å sende inn flere enn fire søknader om Senter for fremragende forskning, møter nå forventningen om minst 40 prosent søknader med kvinnelige senterledere.
NTNU tilbyr jobb til tre kvinnelige filosofer Leder for institutt for filosofi og religionsvitenskap ved NTNU er glad for at kvinneandelen nå øker, etter at de i fjor ansatte ti menn på en gang.
Historiefaget på kvinnejakt Ved Universitetet i Bergen er berre 30 prosent av masterstudentane i historie kvinner.
Forskingsrådet set for første gong krav til kjønnsbalanse i ny utlysing Kjønnsbalanse. Forskingsrådet trappar opp arbeidet med å betre kjønnsbalansen i toppen av norsk forsking. I 2020 vil dei ha 40 prosent kvinnelege senterleiarar blant søkarane til Senter for framifrå forsking (SFF).
Prøver å lokke flere jenter til jazz Jazzer opp. I en årrekke har det vært flest gutter på jazzstudiet. Universitetet i Bergen prøver nå å inspirere unge jenter til å velge jazz. På NTNU kvoterer de.
Jens Saugstad: Misvisende om lærebøker i Exphil og kvinneandel Filosofi. I intervjuet med min gode kollega Ingvild Torsen i Khrono fremsettes en rekke påstander om Exphil som gjør det nødvendig å komme med noen korrigerende kommentarer, skriver professor i filosofi, Jens Saugstad.
Uenighet om hvem som skrev leksikonartikkel om filosofihistorie der kun én kvinne er nevnt Filosofifaget. Lars Fredrik Svendsen står oppført som forfatter av leksikonartikkel der kun én av 73 filosofer som er nevnt er kvinner. Han mener han ikke har skrevet artikkelen. Sjefredaktør i Store norske leksikon er uenig.
Kolstø og Piene ble professorer da kvinneandelen var på to prosent 8.mars. Anne-Brit Kolstø og Ragni Piene var blant de to prosentene av kvinner som var professorer på 80-tallet. I dag er andelen på 30,74 prosent. — Det var en vidunderlig frihet å være professor, sier Kolstø.
Vil vise hvor streken går Aldri OK. Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen lanserer kampanjen «Aldri OK», om grensen mellom hva som er greit og hva som ikke er det.
To av tre professorer er menn Likestilling. En av tre professorer er kvinne, men ved norske universiteter og høgskoler totalt jobber det flere kvinner enn menn.
Færre doktorgrader våren 2016 Antall avlagte doktorgrader ved norske universiteter og høgskoler gikk ned med sju prosent første halvår i år, sammenlignet med samme periode ifjor. Nedgang i nye avtaler i 2011 kan være forklaringen.
— Gode rollemodeller er gull Nyutnevnte kvinnelige professorer mener det er viktig at trykket for å øke kvinneandelen på toppen i akademia holdes oppe. Andre ønsker ikke spesielle kvinnetiltak.
Departementet etterlyser plan for likestilling ved høgskolen Likestilling. Kunnskapsdepartementet krever at høgskoler og universitet har handlingsplan for likestilling. HiOA mangler en slik plan, men det kommer. Om et år eller to.
Nyeste artikler
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring