Debatt ● Casper Claudi Rasmussen og Stephen Sirris Konstruktiv kvalitetsdebatt. Svar til Eide og Storstad
Debatt ● Kristin Melum Eide og Oddveig Storstad Den store akademiske svekkelsen som har hjemsøkt vårt land
høyere utdanning Flere får A, og færre stryker. Samtidig er det faglige nivået lavere enn før: — Reelt bekymret
Debatt ● sju medlemmer i Norsk nettverk for universitets- og høgskolepedagogikk Spenninger, nyanser og mangfold i universitets- og høgskolepedagogikk
Debatt ● ni medlemmer i Nasjonalt fagorgan for bioingeniører Vil styrke norsk språkkrav for bioingeniører Manglende norskkunnskaper hos bioingeniørstudenter fører til utfordringer for både studentene selv, for utdanningsinstitusjonene, for praksisfeltet og for arbeidslivet generelt.
En praksis til besvær i helseutdanninger Studenter på helseutdanninger har fått høre fra egne veiledere at det ikke nok ressurser til å prioritere veiledningen og «Jeg må bare beklage, men jeg kan ikke så mye om veiledning».
Digital amputasjon av lærarstudentar Landets om lag 20 000 lærarstudentane har ikkje god, lovleg tilgang til læremidla dei skal bruke ute i praksis og i studiane.
Digitalisering er ikke en trussel mot godt læringsmiljø Studentene er tilbake på campus etter tøffe koronaår. Er det mulig å skape et godt læringsmiljø samtidig som vi satser på digitalisering?
Digital undervisningsteknologi alene fremmer ikke læring Krittavlen er ennå i bruk, og riktig brukt kan den skape læring nye digitale teknologier ikke er i stand å bidra til, påpeker innleggforfatterne.
Hvorfor slutter så mange dyktige studenter? Mange setter likhetstegn mellom frafall og drop out. Slik plasserer man ansvaret for frafall nærmest ensidig på studenten, skriver Harald Åge Sæthre.
Medisinutdanningen – gammeldags motor i ny bil «Dagens studieplaner i medisin trenger en grundig overhaling», skriver Olaf Gjerløw Aasland.
Høstens førsteårsstudenter trenger særskilte tiltak «Høstens førsteårsstudenter har et uvanlig utgangspunkt for høyere utdanning. Det må universitets- og høyskolesektoren ta høyde for når vi møter studentene til høsten», skriver to prodekaner ved Høyskolen Kristiania.
Norge risikerer å bli slukt av de globale plattformselskapene «Hvis ikke de ansatte i sektoren utvikler gode digitale læringsressurser, kommer noen andre til å gjøre det. Så kan en jo selv tenke hva konsekvensen av det vil være på lang sikt», skriver Arne Krokan.
Forberedelse til framtidig arbeid spiller liten rolle for studentenes tilfredshet Arbeidslivsrelevans i utdanningene har nylig blitt satt høyt på den politiske agendaen. Hva som menes med arbeidslivsrelevans er imidlertid uklart.
Interessant, men naiv debatt om digitalisering i høyere utdanning «Debatten om digitalisering har et manglende blikk på adferdsendringer i samfunnet for øvrig», skriver innleggsforfatterne.
Digitalisering er middelet, ikke målet Spørsmålet er ikke om vi er for eller imot digitalisering av utdanning, men hvordan vi kan bruke det vi har lært om digitalisering til å øke læringsutbyttet.
Misfornøyde sykepleierstudenter krever tiltak, men fra hvem? — Manglende mestring og erfaring med uønskede hendelser kan igjen medføre at sykepleieren velger seg bort fra yrket, skriver Ann-Chatrin Linqvist Leonardsen.
Norge trenger senter for fremragende utdanning Fremragende utdanning har ikke noe sluttpunkt. Det som er fremragende utdanning i dag, er ikke nødvendigvis fremragende i fremtiden, mener professor Thomas Gjesteland.
Bokstavkarakteren er utdatert Vi vil ikke investere mer tid og penger i en urgammel, urettferdig vurderingsform. Vi vil ha nytt og bedre.
Kravet om to sensorer må gjennomføres Vi deler kritikken av at midlene mangler, men samtidig er vi positive til innholdet i ordningen.
Resultatene fra Studiebarometeret må tas på alvor Resultatene i Studiebarometeret 2021 som ble lagt frem i dag, viser at pandemien fortsatte å prege studentene gjennom 2021.
Vi trenger flere alternativer enn Studiebarometeret For å lage bedre utdanning, trenger vi å lære mer om studentene våre og hva de mener om undervisningen. Skal vi få til det, må vi tenke nytt om metodene vi bruker.
Det er ingen skam å droppe kravet om to sensorer Studentene risikerer nå å få et antall undervisningstimer som ligger langt under minstemålet for det som er forsvarlig, mener Tor Egil Førland, instituttleder ved Humanistisk fakultet ved Universitetet i Oslo.
Nye mulighetsrom med to sensorer To-sensorordningen kan utgjøre en naturlig del av universitetets kvalitetssikringssystem, hevder NTNU-professor Vidar Gynnild.
Kravet om to sensorer må revurderes — Vi ser allerede nå at ordningen bremser bruken av og utviklingen av de vurderingsformene som gir det beste læringsutbyttet for studentene.
En feilslått sensorordning Stortingets vedtak om krav om to sensorer på eksamen ved universiteter og høgskoler er en satsning i gal retning som vil senke kvaliteten på utdanningen.
Reaksjonar etter jubileumsmøte om utdanning: «Kva skjedde her statsråd Borten Moe?» Jubileumsarrangementet enda i kollaps for professor Jostein Bakke etter å ha høyrt på statsråd Ola Borten Moe.
Omgjøringen av Nokuts oppgaver vil påvirke hele organisasjonen Nokut må sikres et tilstrekkelig sett av virkemidler slik at vi også fremover vil være en robust organisasjon med høy fagkompetanse.
Kritisk mangel på sensorer og veiledere til lærermaster Selvakkrediterte fagdidaktikere er ikke en god løsning for å bøte på mangelen av kvalifiserte sensorer og veiledere til masteroppgaven på lærerutdanningen.
Nyeste artikler
Tidligere studentleder tilstår underslag av 1,1 millioner kroner
Har du meldt deg inn i NTL enda?
Historisk løft for høyere yrkesfaglig utdanning
— Jeg liker å se på meg selv som Norges største Nav-nerd
Mener det må følge penger med ny aldersgrense
Mest lest
Trump truer Harvard med kutt på nesten 100 milliarder
Norsk mangfoldsopprør sprer seg til hele Norden
To uker før masteren skulle leveres, fikk hun tilbud om å ta doktorgrad
Reagerer på at det stilles spørsmål om Hellestveits forskertittel
Nature-undersøkelse: 3 av 4 amerikanske forskere vurderer å forlate USA