Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Lei av pågående konflikt: Vedtok at historikerne skal samles i ett institutt i 2025 — Noen konflikter går aldri over, og det må vi leve med, sa settedekan Olav Bolland før et klart flertall i fakultetsstyret vedtok omstridt samling av historie-instituttene fra 2025.
Noen må ta grep i Volda Kunnskapsdepartementet har kalt direktør og rektor ved Høgskulen i Volda inn på teppet. Det er fullt forståelig. Det virker som om det er elleville tilstander i ledelsen.
Departementet kalla rektor og direktør i Volda inn på teppet Etter medieomtale av fastlåste konflikter ved Høgskulen i Volda ville Kunnskapsdepartementet vite korleis rektor og oppsagd direktør «sikrer ledelse av institusjonen».
Stipendiat ble tvunget til å avslutte ph.d.-en En tidligere NTNU-stipendiat krever et millionbeløp i erstatning for tapte arbeidsinntekter etter at universitetet avsluttet doktorgradsarbeidet hans.
Tar nye grep for å slippe å bruke faktaundersøkelser NTNU har prøvd ut ei ny tilnærming i en pågående arbeidsmiljøsak. Universitetet har som mål å bruke minst mulig faktaundersøkelser i konfliktsaker.
Student krever erstatning etter å ha mistet studieretten «Brudd på interne retningslinjer» skriver det europeiske universitetet om utestengingen. Studenten stiller seg uforstående til anklagene, og krever nå over 200.000 kroner i erstatning fra det norske samarbeidende universitetet, NTNU.
NTNU-professor fikk ikke medhold av Sivilombudet Historieprofessor Øyvind Thomassen klaget NTNU inn til Sivilombudet etter han fikk en skriftlig advarsel. Nå har Sivilombudet konkludert i den langvarige konflikten.
Instituttet vart delt. No er trivselen kartlagd Forskarane som fekk skulda for ein del av konfliktane i historiemiljøet ved NTNU, rapporterer no om betre arbeidsmiljø enn kollegaene som vart igjen.
NTNU fortsetter med omstridt faktaundersøkelse NTNU har fått kritikk for å bruke metoden faktaundersøkelse i arbeidskonflikter. Nå har de fått inn to nye bedrifter til å fortsette med dette i to år til.
Rektor Anne Borg: «Ytringsfriheten skal ha gode vilkår ved NTNU » — Sett under ett, er jeg som rektor ikke fornøyd med at vi har saker som kan skape grobunn for usikkerhet knyttet til om det er lov til å ytre seg kritisk ved NTNU, skriver rektor Anne Borg til sine ansatte.
Uttalte seg til avis. Ble irettesatt av leder: — Grenser for hva som er akseptabelt — Jeg ser dette som nok et forsøk på å bringe meg til taushet, sier professor Tone Pernille Østern ved NTNU. Hun ble irettesatt av sin leder i en felles melding til hele instituttet på grunn av uttalelser hun ga til Khrono.
Mener veiledere «misbruker» unge forskeres intellekt Intellektuell trakassering bør tas like alvorlig som sextrakassering, mener professor Jan-Helge Solbakk.
Kunnskap og kompetanse rammes i krig og konflikt Langtidseffektene er enorme, skriver rektor Svein Stølen, når krig og konflikt rammer.
Fikk sparken etter å ha hatt hjemmekontor – nå saksøker han HVL Da samfunnet stengte ned 12. mars, uteble HVL-ansatte Sergio Martinez-Castro fra jobb i seks dager. Det fikk Høgskulen på Vestlandet til å avskjedige ham fra stillingen som avdelingsingeniør.
Skylder staten 220.000: — Hindrer meg i å anke Akademikere som har havnet i konflikt med universiteter sitter igjen med høye regninger. Amrei Müller mener det kan skremme ansatte fra å gå til sak mot arbeidsgiver.
Konflikten på Institutt for historiske studier: NTNU ville straffe ansatt ved å ta fra ham professortittelen i to år Ordensstraff. NTNU har trukket varsel om ordensstraff mot verneombud og professor Øyvind Thomassen, men vil gi ham en advarsel. Thomassens advokat avviser anklagene og mener de ikke er basert på fakta.
Munkeby om IHS-saken: NTNUs styre har fått omfattende dokumentasjon Opplyst. NTNU-styret har fått mulighet til å lese hele faktarapporten på nesten 500 sider, og alle tilsvar, skriver Ida Munkeby om kritikken mot at styret ikke er nok opplyst i konfliktsaken som skal behandles torsdag.
Rektor innstiller: Én ansatt kan bli ilagt disiplinærstraff etter NTNU-konflikt Historisk konflikt. Konstituert rektor Anne Borg ved NTNU har bestemt seg: Kun én ansatt bør ilegges disiplinærstraff etter den mangeårige konflikten ved Institutt for historiske studier.
20 varsler ved probleminstitutt på NTNU. Noen svært alvorlige. Frigitte varsler. NTNU har gitt Adresseavisen delvis innsyn i et tjuetalls varslinger som skal ha kommet ved Institutt for historiske studier siden 2015. Noen av dem med svært alvorlige anklager.
Hvordan ødelegge et arbeidsmiljø? Konflikt. Det som her ødelegges er mye, og det vil vare lenge, skriver professor Ingar Kaldal om NTNU-ledelsens forslag om å flytte ut en hel forskningsgruppe fra konfliktrammet institutt.
NTNU-professor Frøland: «Jeg har god samvittighet, og har ikke gjort annet galt enn å kritisere ledelsen». Konflikt. Historieprofessor Hans Otto Frøland og forskningsgruppen han leder ved konfliktinstituttet ved NTNU, objektivt sett har det største ansvar for arbeidsmiljøkonfliktene ved instituttet: — Det er en drøy påstand, og jeg har ikke sett noen bevis for den, sier han.
Flere ansatte kan vente seg reaksjoner etter hendelser ved konfliktrammet institutt på NTNU NTNU. NTNU-ledelsen varsler etter styremøte torsdag at flere må belage seg på personalmessige reaksjoner i kjølvannet av konfliktene ved Institutt for historiske studier.
Arbeidsmiljørapport avdekker sterk motstand mot endringer i Volda Konflikt i Volda. Dårlig forankrede endringsprosesser og sterk motstand mot endringer er noen av årsakene til en tilspisset konflikt som kan føre til at dekan ved mediefag på Høgskulen i Volda, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, kan måtte gå av.
Faktarapport ved NTNU: Ledelsen har brutt arbeidsmiljøloven Faktakartlegging. Ledelsen har brutt arbeidsmiljøloven og ansatte har undergravet ledelsens autoritet. Dette er noen av konklusjonene i en faktarapport om arbeidsmiljøkonflikten ved Institutt for historiske studier ved NTNU.
Her er NTNUs begrunnelse for å tvangsflytte professor Steinnes Steinnes-saken. Manglende tillit til instituttleder, brudd på spilleregler for kommunikasjon og negative effekter på arbeidsmiljøet, er noen av grunnene til at den tidligere lederen for Forskerforbundet på NTNU omplasseres mot sin vilje.
Tidligere leder i Forskerforbundet på NTNU omplasseres mot sin vilje Konflikt. «Illegitim maktbruk», sier kritikere. «Arbeidsgivers styringsrett», sier NTNU. Professor og tidligere leder i Forskerforbundet blir omplassert. Mot sin vilje.
Ansatte reagerer på «illegitim maktbruk» mot kollega ved NTNU Konflikt. 12 vitenskapelig ansatte reagerer på «tvangsflytting» av en professorkollega på NTNU. I et brev til universitetsledelsen er de bekymret over «illegitim maktbruk» ved landets største universitet og ber om at vedtaket reverseres.
Berg-saken skal opp for retten i mai Rettssak. Fire dager, fra 22.mai, er satt av til rettssak mellom endringsoppsagte Jens Petter Berg og OsloMet – storbyuniversitetet.
HiOA mener Berg er varig uskikket Rasistiske uttalelser, uakseptabel oppførsel og krenking av arbeidsmiljøet er noen av grunnene til at Høgskolen i Oslo og Akershus mener at dr.juris, Jens Petter Berg, er varig uskikket i sin stilling som førsteamanuensis. Nå har saken nådd rettssalen.
Dr.juris Berg vurderer søksmål mot høgskolen Dr. juris, Jens Petter Berg, er fratatt retten til å undervise, veilede og sensurere ved Høgskolen i Oslo og Akershus fordi han skal ha «krenket arbeidsmiljøet til sine kolleger». Nå varsler Berg søksmål mot høgskolen.
En sjanseseilas for barnevernspedagoger En gruppe barnevernspedagoger har meldt seg ut av Fellesorganisasjonen (FO) og vil danne et nytt og eget fagforbund. Forsker og fagbokforfatter Jan Messel er i tvil om utbryterne vil lykkes.
Markerer 40 år med usynlig konflikt Torturen, volden, forsvinningene og de vilkårlige fengslingene fortsetter å ramme folket i Vest-Sahara. Fortsetter gjør også SAIHs kamp for oppmerksomhet om konflikten.
Peker på direktør og dekan som de ansvarlige for krisen Direktøren og dekanen ved Fakultet for teknologi, kunst og design får ansvaret for brudd på arbeidsmiljøloven og krisen i administrasjonen på fakultetet. Resten av ledelsen går fri.
Lederflukt fra fakultet Arbeidsmiljø. Ytterligere to ledere har sagt opp stillingene sine ved Fakultet for teknologi, kunst og design. Begge prodekanene slutter. Og nå skal prosessen som har ført til lederflukten evalueres.
Uroen fortsetter Avgang. Før jul gikk fakultetsdirektøren på dagen. Mandag tok en av hans nærmeste medarbeidere permisjon på ubestemt tid. Nå reagerer fakultetsstyret også.
Fakultetsdirektør sluttet på dagen Avgang. Direktøren på Fakultet for teknologi, kunst og design sluttet på dagen etter lengre tids misnøye blant flere ansatte.
Oppsagt timelærer fikk fast ansettelse Timelæreren som nærmest måtte gå på dagen fra barnevernutdanningen har nå fått fast jobb.
Sør-Sudan på kanten av stupet Når fredsforhandlingene gjenopptas i februar vil fokus være på de politiske motsetningene som utløste krisen i Sør-Sudan, skriver professor Anders Breidlid i denne kronikken.
HiOA-ledelsen glemte Slagstads oppsigelse Professor Runes Slagstad skulle hatt sin siste arbeidsdag ved HiOA i dag, etter å ha sagt opp jobben i protest mot ledelsen. Rot i den samme ledelsen gjør at han må jobbe for skolen i to måneder til.
Nyeste artikler
Vil framleis ha samarbeid med både Kina og Russland — med varsemd
Hennum vil velges til den ene stillingen hun ikke har hatt ved universitetet
Lanserer korte studier for å lokke nye lærerstudenter
Tid for forskning
Hoel vil lage ekspertgruppe for kunstig intelligens
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år