Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Vi kan forebygge taktikkeri i Arktis Innen 2050 er verdens kjøleskap et badekar. Norge bør sette av minst ti år og en milliard på å forberede seg selv og resten av verden på et blått Polhav, skriver Brekke, Furevik og Koc.
Universitetene spiller en sentral rolle i klimakampen Vi kan aldri godta at noen ødelegger kunst som et politisk virkemiddel, for som debatten den siste tiden har vist er veien derifra til å diskutere politisk motivert vold skremmende kort, skriver Ivar Fossberg Aulie.
Til forsvar for jenteskoler i Afrika i en kompleks verden Svar på kritikk fra Ronya Reitan Solberg angående foredrag om verdens tilstand under jubileumsfeiringen til Universitetet i Bergen.
Ukritisk kunnskapsformidling under UiBs 75-årsfeiring — Etter foredraget Hvordan står det til i verden, egentlig? så jeg meg spørrende rundt etter flere som reagerte på at universitetet løfter frem reproduksjon av gamle (u)sannheter i sitt eget bursdagsselskap.
Det kommer ikke en vaksine for klimakrisen Klimanøytralitet er viktig, men vi må også bidra til å løse klimakrisen, skriver studentene Gard Aasmund Skulstad Johanson og Cora Gabrielle Møller Jensen. De ønsker mer tverrfaglig samarbeid.
Ho er antropolog, klimaforskar – og skodespelar på Zoom Ragnhild Freng Dale skulle vore i Helsinki. I staden er forskaren med i sitt eige teaterstykke via Zoom.
Utfordrer de andre universitetene til å ansette piloter for bærekraft Bærekraft. Universitetene i Bergen og Tromsø har begge ansatt bærekraftspiloter. Rektor Anne Husebekk håper flere følger etter.
Plasthvalen åpnet øynene til folk, men ikke pengesekken til forskning Plasthvalen. For tre år siden ville hele verden snakke med førsteamanuensis Terje Lislevand om gåsenebbhvalen som strandet på Sotra med store mengder plast i magen.
Kunnskap om globale samfunnsutfordringer blir utilstrekkelig uten systemforståelse Systemforståelse. Hvordan kan vi påberope oss å utvikle kunnskap om og for de store globale samfunnsutfordringene dersom vi ikke er villig til å utfordre vår egen vitenskapelig praksis og tenkemåte, spør Dag Rune Olsen, rektor ved Universitetet i Bergen.
11.000 forskere erklærer klimakrise Klima. Over 11.000 forskere fra 153 land har signert oppropet som advarer om klimakrise.
Norge er blant landene med flest klimaskeptikere Stipendiatene Katherine Duarte og Mari Skåra Helliesen ser spesielt en ny trend blant norske klimaskeptikere.
Klimarapporten: — Vi treng forsking på korleis samfunnet skal innrette seg Vi har stor kunnskap om klimaendringar, men bør forske meir på prosessane som gjer at dei går fortare, og korleis ein skal få folk med på klimaomstilling, meiner klimaforskar Tore Furevik.
Hva er vitsen med utdanning når kloden dør? Klimastreik. Studenter bør og streike for klimaet. Sammen kan vi studenter kreve at våre folkevalgte politikere tar oss og miljøadvarslene på alvor!
Ikke mye å rope hurra for Fallende søkertall til petroleumsfagene er ingenting å feire, mener fagansvarlig i NITO-studentene Ole Marius Svendsen i dette tilsvaret til Jonas Nilsen fra Grønn liste på Universitetet i Oslo.
Nyeste artikler
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024