Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser 20. desember 2024 - 15:21
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe 19. desember 2024 - 17:59
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut 16. desember 2024 - 16:41
Leverte oppgave for sent og ble avvist. — Urimelig, mener studentombud Hanne Eide Lohne og Anna Louise Sunde bommet på innleveringsfristen og leverte oppgaven 22 timer for sent. Universitetet i Stavanger (UiS) godtar ikke innleveringen, men studentombudet mener fakultetet er for rigid.
526 studenter felt for fusk i 2023. Dette universitetet tok flest Universitetet i Agder felte i fjor flere studenter for fusk enn NTNU, som har tre ganger så mange studenter. Studenter blir ikke behandlet likt, tror leder Oline Sæther i Norsk studentorganisasjon.
Tror tett kontakt kan gjøre at studenter kvier seg for å sende inn klager Nesten ingen fagskolestudenter sender inn klage til klagenemnda. Ledere må kurses og studentene bør få mer informasjon, er budskapet fra to rektorer.
Misforstått om advokatutgifter i fuskesaker NTNU foreslår advokatsalær i saker om fusk fastsatt etter en stykkprisordning. Det kan reises flere innvendinger mot forslaget, skriver Karen Eg Taraldrud.
Har stengt ute 82 studenter i to semester etter fusk Høgskolen i Innlandet har hatt en stor økning i tallet på fuskesaker, og har stengt ute rekordmange studenter. — Alvorlige tall, sier prorektor Stine Grønvold.
Felles klagenemnd har talt. Student forblir utestengt Jussprofessor Johan Giertsen mener straffen er for streng, og etterspør klarlegging av regelverket.
Tal frå klagenemnd: 65 prosent auke på to år Den sentrale klagenemnda ved Universitetet i Bergen handsama 143 saker i 2021. Auken er særleg stor for juksesakene.
Over halvparten strauk på eksamen. No hamnar saka hos klagenemnd 53 prosent av BI-studentane strauk. Svært mange har klaga, men får ikkje støtte frå den private høgskulen.
Om gjenbruk av tekst, fusk og sanksjoner Den lokale klagenemnd kan gi oppsettende virkning, men hensynet til en rask reaksjon kan i noen tilfeller tale imot.
54 prosent flere fuskesaker i klagenemndene i fjor Klagenemndene ved ti universiteter og fire statlige høgskoler behandlet 735 fuskesaker i fjor. Det er en økning på 54 prosent.
Klagenemnd vil gå i dialog med klagande universitet Innsyn. Fire universitet er kritiske til at Felles klagenemnd gir for mykje innsyn i saker dei vil halde hemmelege. Før jul inviterte nemnda til oppvaskmøte, og universiteta fekk lovnad om ein ekstra, oppklarande runde i nokre saker.
Universitetet i Bergen har ikke tillit til statens klagenemnd Klager på Klagenemnda. Universitetet i Bergen mener at Felles klagenemnd må fratas myndighet etter at de ga universitetet pålegg om å gi ut dokument i varslingssaker om seksuell trakassering.
#metoo har ført til mer åpenhet om hvem som trakasserer Mer innsyn. Felles klagenemnd har åpnet opp og gir mer innsyn i saker som handler om ansatte som bedriver seksuell trakassering ved universiteter og høgskoler. Det er et viktig linjeskifte for offentligheten.
Utestenges fra lektorstudiet på grunn av fem år gammel narkodom: Går til rettssak Politiattest. Tross utført soning og dokumentert rusfrihet siden 2015, blir en student utestengt fra praksis i lektorutdanningen ved Universitetet i Bergen. Dagens politikk har ofte karakter av dobbeltstraff, mener Foreningen Tryggere Ruspolitikk.
Universitetene undergraver systemet Hemmelighold. Selv om universitetene for andre gang har fått en avgjørelse mot seg, fortsetter de å hemmeligholde rapportene om arbeidsmiljøet i sektoren.
Nyeste artikler
Khronos store julequiz
Fagskoledebattens blindsoner — mer enn ren kvalifisering for arbeidslivet
Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser
Nøttesteik — på godt og vondt
Distriktsløft krever mer enn flere studieplasser
Mest lest
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut