Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Why we should not teach hacking to the IT students While students need to learn how to detect system vulnerabilities, the term «hacking» should not be introduced at such an early stage. Is there a way around this dilemma?
Høna og egget - derfor vil ikke kvinner inn i IT Vi vet at å snakke om kjønnsdiskrimineringene hjelper - så la oss snakke om det . Først da blir problemet med høna og egget mulig å løse, skriver informasjonsteknologistudent Gyda Elisa Sæter.
Ny IT-direktør er ansatt ved Universitetet i Oslo Gard Thomassen tar steget opp fra stillingen som underdirektør til å bli leder for IT-avdelingen ved Universitetet i Oslo.
Dette er drømmestudenten til Borten Moe Datateknologistudent Erling Feet Nesset sikret seg jobb mange måneder før han var ferdig med utdannelsen.
Kampen hardner om jobbsøkerne for universitetene: — Vi aksepterer i større grad å ansette nyutdannede Arbeidsledigheten er på sitt laveste siden 2009 og over 100.000 ledige jobber er utlyst. Det gjør det vanskelig for universitetene å få gode nok søkere til stillinger som administrativt ansatt.
Digitalisering ennå en uutnyttet verdi Digitalisering og IT må ses som en del av forskning og utdanning, ikke bare som et virkemiddel og en administrativ ressurs i seg selv, mener IT-direktør Ketil Are Lund.
— Vi opplever jevnlig at noen forsøker å bryte barrierene våre Leder for informasjonssikkerhet i Lånekassen, Tommy Molnes, forteller at dataangrep og et skjerpet trusselbilde er en del av hverdagen i 2022.
Derfor synker produktiviteten i universitets- og høgskolesektoren Den tiden vitenskapelig ansatte bruker på å prøve å lære seg stadig flere plattformer forblir en skjult transaksjonskostnad. I tillegg til irritasjon og lavere motivasjon.
Avduket Norges første kvantedatamaskin Dette er det siste bidraget til en nesten 70 år lang datamaskinhistorie i Norge.
Bodil ble invitert til Kina. Det var trolig et forsøk på sosial hacking Professor Bodil Holst ante uråd da hun fikk flere e-poster med spørsmål om å komme til Kina. — Det er utfordrende at vi skal samarbeide med land vi også skal beskytte oss mot, sier IT-direktør.
Vedtok stor IT-sammenslåing ved Universitetet i Oslo Styret ved Universitetet i Oslo gikk inn for å etablere UiO:IT.
Dekkskift? Sementfrakt? Eller kun omstart? Møt akademias reddende engler. Noen tar til tårene. Hardbarkede professorer føler seg dumme. Andre lar det gå det en kule varmt. Men hos IT-brukerstøtte er det plass i herberget.
Ønsker å bygge et av Norges smarteste studiebygg Vi vet at bygg og rom har innvirkning på læringsformer og samhandlingsmønstre, sier NLA-rektor Sigbjørn Sødal.
Heimekontor set IKT-tryggleiken på prøve Koronakrise og heimekontor gjer brukarar og institusjonar sårbare, meiner styresmaktene. Vi har kontroll, lovar IT-sjefane
Flere digitale system gikk i kne OsloMet opplevde problem med IT-system mandag. Flere andre institusjoner rapporterte også om utfordringer.
Med IT-utstyr inn i sirkulærøkonomien Hva er det som gjør at vi i UH-sektoren har behov for så state-of-the-art IT-utstyr, mens sykehjem og bedrifter vi nå skal selge eller gi bort brukt utstyr til, ikke trenger det, spør Kjetil Endresen.
Nå kan du kjøpe en universitetsbrukt datamaskin Gjenbruk. NTNU, Universitetet i Oslo og i Tromsø og Bergen bruker 600 millioner kroner i året på IT-utstyr. En ny avtale kan føre til at brukt utstyr får nytt liv.
OsloMet har brukt 10 mill. på nye nettsider. Fortsatt «mange feil og mangler». Nett-trøbbel. OsloMets nye nettside må fikses på grunn av store feil og mangler. Styreleder mener saken er et eksempel på en situasjon der styret kan fungere som en «havarikommisjon». Nå griper rektor inn direkte.
Fordeler 60 nye studieplasser innen it og spesialsykepleie Studieplasser. I revidert nasjonalbudsjett bevilget regjeringen penger til 100 nye studieplasser. 40 av dem er tidligere fordelt, men nå er 60 studieplasser innen it og spesialsykepleie også fordelt.
Går sammen om å utdanne it-arkitekter Utdanning. Universitetet i Oslo og DNB skal samarbeide om en videreutdanning for it-arkitekter.
Vil ha bedre samarbeid mellom næringslivet og utdanningene Teknologi. Fire sentrale bransjeforeninger for teknologi og ingeniørfag vil ha bedre samarbeid mellom universiteter og høgskoler og bedriftene og vil ha flere studieplasser på it-utdanningene.
Digital kompetanse hos folk flest er avgjørende Digital kompetanse. Folk flest skal ikke bli programmerere, men må løftes opp på et høyere kunnskapsnivå om hvordan utnytte digitalisering til mer effektive arbeidsprosesser, skriver Marianne Synnes (H).
NTNU får flest studieplasser og stipendiater innen ikt Studieplasser. Regjeringen har fordelt studieplasser og stipendiater som i særlig grad knytter seg til ikt-fag. Se hvem som fikk hva her.
Digitalisering må tydelig kobles til utdanningskvalitet Digitalisering og utdanningskvalitet må knyttes tettere sammen, mener direktør i Norgesuniversitetet, Jon Lanestedt.
500 ikt-plasser ble til 140 Regjeringen sa det kom 500 nye ikt-studieplasser, men det var egentlig bare penger til ca 140. NOKUT mistet 10 millioner kroner. Budsjettforliket fra desember 2016 har en bitter ettersmak for enkelte institusjoner i sektoren.
Akademias ansvar i den digitale utviklingen Akademia må henge med i den digitale utviklingen, mener Karen Ane F. Skjennum i Tekna student.
Vi trenger mer fokus på IKT-sikkerhet i akademia Vi må ha et bevisst forhold til sårbarhet i kritisk digital infrastruktur, skriver president i Tekna, Lise Lyngsnes Randeberg.
— Flytting er en gavepakke til NTNU Ivar Johannesen ved Institutt for informasjonsteknologi er lite begeistret for forslaget om å flytte alle ingeniørutdanningene ved HiOA fra Oslo til Lillestrøm, og mener NTNU blir vinneren.
Forvist til nye Lillestrøm Mange er nå svært bekymret for fremtiden, folk er oppgitte, noen gråter, andre er sinte, skriver Frode Eika Sandnes.
Nyeste artikler
Audun Øfsti (1938 - 2024)
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024