Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Kjerkol fikk ikke medhold Tidligere helseminister Ingvild Kjerkol fusket, er konklusjonen fra Felles klagenemnd. Nemnda opprettholder vedtaket fra Nord universitet.
Kjerkols fuskesak er ikke ferdig behandlet Felles klagenemnd jobber fortsatt med fuskesaken til tidligere statsråd Ingvild Kjerkol (Ap).
Hemmeligholder vedtak i Kjerkol-saken Felles klagenemnd vil ikke offentliggjøre vedtaket i Ingvild Kjerkols klagesak, melder TV2.
For fire år siden stemte Klausen for annullering i lignende sak Advokatens hovedargument i Kjerkol-saken er at en ikke kan annullere en masteroppgave som allerede er godkjent. For fire år siden ledet hun selv nemnden som enstemmig annullerte en tidligere godkjent oppgave for plagiat.
Ingvild Kjerkol klager på fuskevedtak. Avgjørelse kommer tidligst i september Saksbehandlingstid i Felles klagenemnd er nå minst fire måneder.
Mener Kjerkol bør ta saken sin videre til Felles klagenemnd Professor Lars Klemsdal mener Ingvild Kjerkol bør klage fuskevedtaket inn for Felles klagenemnd. Jussprofessor Tarjei Bekkedal gir politikeren få sjanser til å få omgjort vedtaket.
Universitetsutvikling under marknadsstyring Det er ein fare for at dei faga som er bygd opp som akademiske fag ved Nord universitet gjennom 50 år no er truga av dårlege søkjartal. Men viss vi bygger ned desse miljøa, kan vi då snakke om at vi har eit universitet?
Bernt: — Brudd på grunnleggende krav til rettssikkerhet Professor emeritus Jan Fridtjof Bernt er lite imponert over vurderingstemaene som har dukket opp i kjølvannet av Kjerkol-saken.
Takk og farvel, masteroppgaven Det er på tide å ta farvel med masteroppgaven slik vi kjenner den. Det har vært en lang og lærerik reise, men nå er det på tide å omfavne fremtiden.
Felles retningslinjer for fusk kommer i juni Universitets- og høgskolerådet jobber med felles retningslinjer om fusk til alle universiteter og høgskoler. — Urettferdig hvis noen universiteter lar studenter slippe billigere unna, sier student Jørgen Østerberg.
Tok aldri hensyn til rapporten som viste 43 prosent tekstlikhet Prosenttallet for tekstlikhet i 2024 omhandlet også medieoppslag i nyere tid. Likevel ble det presentert i protokollen og vedtaket der Kjerkol ble felt for fusk.
Vurderte Kjerkols oppgave og kom til en annen konklusjon enn nemnda — Vi kom til at det var mistanke om fusk som en følge av plagiat, men i langt mindre omfang og under tvil, sier professor Lars Klemsdal. Han var en av dem som vurderte Ingvild Kjerkols oppgave etter de første mistankene om plagiat.
Tekstlikhet, plagiat, fusk — samme sak? Vi er kommisjonen som vurderte Ingvild Kjerkols masteroppgave på nytt i vinter. Vi vurderte at det var mistanke om fusk, men at vi var i tvil. Dette innlegget handler om denne tvilen.
Kjerkol-saken: — Kunne skjedd hvor som helst Omdømmeekspertene strides: Trond Blindheim mener Kjerkol-saken kunne skjedd hvor som helst og tror ikke den vil hefte ved Nord universitet. Karl-Fredrik Tangen mener saken har vist fram Nord som «litt rufsete».
Rent faglig ville Kjerkols masteroppgave vært bedre om den hadde vært halvparten så lang Vi trenger også en debatt rundt formatet for masteroppgaven og om sidekravet faktisk passer til det forskningsarbeidet studentene er forventet å gjennomføre.
Jussprofessorer uenige med Kjerkols advokat:— Ikke noen tvil Ingvild Kjerkols advokat mener studentnemnda ikke hadde anledning til å vurdere masteroppgaven hennes på nytt. Hvis man blir tatt for å jukse, kan man ikke kreve å beholde graden, svarer jussprofessor Hans Petter Graver.
Noe kan læres av statsrådenes refuserte masteroppgaver Både universiteter, forskere og journalister må ta rev i seilene etter at masteroppgavene ble underkjent.
Noen må ta oppvasken etter fuske-festen. Det haster Praktiseringen av straff i plagieringssaker må åpenbart omforenes og få en felles forståelse, skriver Khrono-redaktør Tove Lie. Om ikke det skjer raskt, frykter hun for omdømmet til hele sektoren.
En fordummende debatt Plagiatsakene til Ingvild Kjerkol og Sandra Borch bør være en vekker for alle i universitets- og høgskolesektoren, og for alle politikere som jobber med dette feltet. De viser at vi trenger en grundig diskusjon om systemene høyere utdanning opererer innenfor.
Mener universitetet ikke kan annullere masteren.— Rettssikkerhetsproblem Kjerkol erkjenner fortsatt ikke fusk. Advokaten hennes mener det ikke er lovgrunnlag for å ombestemme seg og annullere en godkjent masteroppgave slik Nord universitet nå har gjort.
43 prosent tekstlikhet i Kjerkols master Les hele begrunnelsen her Konklusjonen er at «det foreligger et ikke ubetydelig omfang av plagiat, og at det dermed foreligger fusk». Les nemndas begrunnelse i sin helhet her.
Nord og ned eller rett vest? Hvordan kan vi forstå at den masteroppgaven som nå er underkjent for juks og plagiat, i 2021 kan ha blitt bedømt til A, spør NTNU-professor Ingar Kaldal.
Reaksjoner etter Kjerkol-avgangen: — Ren sleiphet Ingvild Kjerkol (Ap) går av som helse- og omsorgsminister. Reaksjonene lar ikke vente på seg.
Ingvild Kjerkol går av — Det er vondt å ikke bli trodd, sier Ingvild Kjerkol på pressekonferansen der hun og Jonas Gahr Støre annonserer at hun går av som helseminister.
Nå: Støre og Kjerkol innkaller til pressekonferanse Statsminister Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) holder presskonferanse klokken 10.30.
Støre og Kjerkol: Maktspelarar i Arbeidarpartiet Måten statsminister Jonas Gahr Støre til no har handsama plagiatsakene syner at den machiavellianske maktpolitikken framleis dominerer på Statsministerens kontor.
Tidligere Nord-student som ble utestengt for fusk: — Kjerkol får mildere straff enn jeg gjorde Studenten ble felt og utestengt i ett år for 16 prosent tekstlikhet. Hun mener Nemnda for studentsaker har vært snillere med Ingvild Kjerkol.
Mener Kjerkol bør gå av Professor Gisle Selnes mener Ingvild Kjerkol ikke kan fortsette som statsråd. MDG krever at Kjerkol må gå, mens Forskerforbundet mener det nå er vanskelig for henne å bli sittende.
Kjerkol bør gå En ting er at man som ung student kan dumme seg ut og bli tatt i fusk, men som godt voksen påtroppende statsråd bør man vite bedre, skriver Khrono-redaktør Tove Lie.
Flere medier: Ingvild Kjerkol felt for fusk TV2 og NRK erfarer at Nemnda for studentsaker ved Nord universitet har kommet fram til at Ingvild Kjerkol jukset i sin masteroppgave fra 2021. Helseministeren blir fratatt mastergraden i kunnskapsledelse.
Nemndleder i Kjerkol-saken: — Har bevisst unnlatt å lese om saken i media — Jeg jeg føler ikke noe press, sier Eilif Nordahl, som er lederen for nemnda som skal behandle plagiatsaken til Ingvild Kjerkol.
Eksperter mener Kjerkol må gå hvis hun blir felt for fusk Onsdag skal plagiatsaken til Ingvild Kjerkol avgjøres. — Jeg tror hun er innstilt på å fighte, sier statsviter Svein Tore Marthinsen.
Sensorene reagerte ikke på 19 prosent tekstlikhet. — Nisselueuniversitet Sensorene ved Nord Universitet mente ifølge TV2 at en tekstlikhet på 19 prosent ikke var «alarmerende». — For et opplegg. Nisselueuniversitet, kommenterer jussprofessor på Twitter/X.
Advokat Klausen hardt ut mot Nord universitet i statsråd Kjerkols fuskesak TV2 har fått tilgang til et brev fra Ingvild Kjerkols advokat til Nord universitet. Der stiller advokaten spørsmål ved blant annet det rettslige grunnlaget for at universitetet i det hele tatt skal vurdere statsrådens master på nytt.
— Kjerkol utviser dårlig dømmekraft ved å velge Klausen som sin advokat Helseminister Ingvild Kjerkol har valgt tidligere leder av Felles klagenemnd Marianne Klausen som sin advokat i fuskesaken. — Dårlig rolleforståelse å takke ja, sier jussprofessor Tarjei Bekkedal.
Kjerkol hyrer inn advokat i fuskesak og betaler regningen selv Tidligere leder i Felles klagenemnd, Marianne Klausen, er hyret inn som advokaten til helseminister Ingvild Kjerkol i saken om påstander om fusk i masteroppgaven hennes.
Folkehelseundersøkelsene sliter med finansieringen Folkehelseundersøkelsene Saminor, Hunt og Tromsøundersøkelsene dekker til sammen by og land, minoritet og majoritet. Nå sliter de med å få endene til å møtes. — Må ikke spare oss til fant, sier lederen av Tromsøundersøkelsen.
Kristin Vinje om Borch-saken: — Bekymret for at det svekker tilliten Flere politikerskandaler har etterlatt et inntrykk av en kvalitetskrise i høyere utdanning. Det inntrykket ønsker Nokut-sjef Kristin Vinje å rette opp i.
Kjerkols sak er sendt til nemnd. Der ender nesten alle fuskesakene med fellelse Helseminister Ingvild Kjerkols sak er sendt til studentnemnda, bekrefter hun overfor Dagbladet.
Nye fagfolk er ferdige med vurdering av mulig fusk i Kjerkols masteroppgave En UiO-professor og en amanuensis fra Nord, fikk tre uker på å gjennomgå Ingvild Kjerkols (Ap) masteroppgave på nytt. Professor reagerer på tidsbruk og spesialbehandling.
Kritisk til økningen av trendy mastergrader Tverrfaglige mastergrader øker i omfang og akademia utvannes, advarer professor Tore Wig.
Usakligheter fra Nord universitet Ledelsen ved Nord universitet bør vokte seg for ikke å fremstå som regjeringens støttespillere i denne saken, skriver Gisle Selnes i et svar til Hanne Solheim Hansen og Elisabet Ljunggren.
Nei, Nord universitet skal ikke avgjøre om statsråden har tillit De som venter på at Nord universitet skal si noe om statsråden kan fortsette eller ikke, kan allerede nå forberede seg på å bli skuffet. Vi kommer heller ikke til å si noe om det er fusk i den aktuelle oppgaven. Dette er en studentsak.
Bør UH-loven plagiatsikres bedre? Grundig sjekk av fusk er tidkrevende. Bør ikke loven endres med en forlengelse av sensurfristen slik at forventningene om fuskesjekk kan innfris på en mer overbevisende måte?
Når fusk ikke bare er fusk Vi kan risikere å stå igjen med en statsråd som gikk i skam og en som blir sittende i skam etter akademisk fusk, selv om begge hadde/har ansvar for flere milliarder forskningskroner.
What is (not) plagiarism A conceptual confusion. Cases of plagiarism often rely on computer-based tools that confuses the differentiation between plagiarism and copyright infringement. This could be a threat to acedemic values in general.
Blir de felt for fusk? Det kan gå åtte måneder før vi får svaret De fleste fuskesakene som studentnemndene ved Nord universitet og UiT behandler, ender med at studentene blir utestengt.
Lille speil på veggen der, hvilken politiker har plagiert mest på kloden her? Det finnes de politikerne som har skrevet vesentlig mye mindre av egne akademiske verk enn hva Sandra Borch til slutt endte med å trekke seg for, inkludert en nåværende president.
Plagiat og forskningsetikk: — Studentene tester grensene, vi veileder, presiserer og forklarer Hver dag jobber vi for at våre studenter skal lære seg god forskningsetikk og metode. Da er det opprørende når fremstående politikere tilsynelatende ikke leverer forskningsetterrettelige arbeider.
Støre: Jeg har tillit til Kjerkol som statsråd Ingvild Kjerkol skal behandles på lik linje med andre studenter i slike saker, sa statsminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse mandag kveld.
Mer tekstlikhet i Kjerkols masteroppgave: Kan være fusk, sier jussprofessor Masteroppgaven til statsråd Ingvild Kjerkol har blant annet kopiert ordrett fra en fagrapport, uten at den er oppgitt som kilde i teksten.
Høyres studenter: Åpenbart at Kjerkol må gå av Helgens avsløringer av at både Sandra Borch (Sp) og Ingvild Kjerkol (Ap) har plagiert deler av sine masteroppgaver tydeliggjør nok en gang at regjeringen mangler handlekraft i møte med spørsmål om tillit til deres statsråder.
Presset øker mot Kjerkol: — Vanskelig å bli sittende Plagiatekspert mener det vil bli vanskelig for Ingvild Kjerkol (Ap) å bli sittende som helse- og omsorgsminister dersom det konkluderes med at hun har jukset i forbindelse med masteroppgaven.
Den faglige vurderingen er det viktigste Det juridiske rammeverket rundt fusk trenger en tydeliggjøring, men de faglige vurderingene kan ikke erstattes av rettssystemet.
Dunce-drama i regjeringskvartalet De siste dagenes plagiatavsløringer gir grunn til å se på fremtiden med moderat optimisme, mener professor Gisle Selnes.
Jussprofessor mener Kjerkol bør kalles inn til en «juksesamtale» VG fant tekstlikhet i statsråd Kjerkols masteroppgave. Statsråden nekter for plagiat. Jussprofessor mener hun kvalifiserer til en «juksesamtale»
Rystet over kutt i rusforskningen: — Uforståelig Tord Finne Vedøy og de andre forskerne ved rusforskningsmiljøet ved FHI har fått beskjed om ytterligere kutt. Hårreisende og udemokratisk, lyder dommen.
Skal forske på psykisk helse etter seksuelle overgrep og ME Skal utvikle ny kunnskap om blant annet barneleddgikt som oftest rammer jenter, og kvinners psykiske helse etter seksuelle overgrep.
Regjeringen øker antall LIS1-stillinger til det høyeste tallet noensinne I fjor kuttet regjeringen 31 LIS1-stillinger til høylytte protester. Nå varsler helseminister Ingvild Kjerkol at det blir satt av midler til 66 nye stillinger i 2024.
Kvinnelige studenters helse: — Det er nedslående — Det er nedslående at det skal være slik i dagens Norge, sier SHoT-leder.
Ber om endring av reglene for medisinstudenter i utlandet: — Frustrerende Medisinstudenter som studerer i utlandet må ha turnus i Norge selv om de allerede har hatt et praksisår. Ansa-leder Anna Handal Hellesnes sier at det nå haster med å finne en løsning.
Tre av ti studenter sliter. Unge heltidsstudenter har det verst Studentene oppgir at de har betydelig dårligere helse enn i 2010. Unge heltidsstudenter sliter mest.
Oppdrag: Gjøre fastlegeordningen mer populær for medisinstudenter Et nytt ekspertutvalg skal se på hvordan man kan gjøre jobben som fastlege mer populær for medisinstudenter. Det er Norsk medisinstudentforening glade for.
Gråter også mannlige stipendiater? La meg få komme med to innspill, som kanskje kan bringe forskningsministeren og helseministeren sammen i et felles tiltak mot gråtende stipendiater.
Helseministeren: — At ungdommer reiser ut og tar utdanning, det vil vi oppleve — Trasige historier, sier helseministeren om studenter som har fått praksis endret under studier i utlandet. Men hvor ble det av løsningen hun lovte 65 personer før valget?
Å utdanne flere sykepleiere krever mer enn bare flere studieplasser Økning i studieplasser må følges opp med midler og rammevilkår for kvalitetssikring.
Fortviler over snuoperasjon fra helseministeren Maria Skarpaas Andersen sa nei til jobbtilbud da Ingvild Kjerkol før valget lovte en løsning for 65 ferdigutdannede psykologer uten godkjenning i Norge. Nå mener de helseministeren løper fra løftene.
Kjerkol: — Det gjør vondt å lese. Det krever at regjeringen stiller opp. Og det gjør vi Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har lest om lege Elin Andersen, som mistet sønnen i fjor. Det er viktig for meg å si at det er hjelp å få, formidler statsråden til Khrono.
Sender vaksine-SMS til 9000 helsefagstudenter Ifølge helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) har 9000 helsefagstudenter fått melding om å bidra i vaksineringsarbeidet i juleferien.
500 nye studieplasser i sykepleie fra høsten Statsrådene Ola Borten Moe og Ingvild Kjerkol varsler 500 nye studieplasser i sykepleie fra høsten. 200 av plassene må utdanningsinstitusjonene finansiere selv.
Nyeste artikler
Skal drøfte omdømme- og merkevarebygging
Rektor Haanes advarer mot politisk styrt nedstemthet
Et svar til Storm-Mathisens debattinnlegg
Steinar A. Sæther valgt som ny leder i Forskerforbundet
UiO vil øke dette tallet fra 32 til 1000 på ti år
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024