Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Han drømmer om jobb i Bergen etter master. Men nesten alle drar til Oslo Flyttestrømmen av nyutdannede med mastergrad er stri og går i én retning: Til hovedstaden.
Bronse til Norge i forskning per innbygger Norge har tatt steget opp på pallen og er nummer tre i verden målt i forskningsproduksjon i forhold til innbyggertall, viser ny rapport.
Instituttene sakker akterut i kampen om FoU-midler Siden 1991 har instituttsektorens andel av norske FoU-utgifter sunket fra 35 til under 20 prosent. — Universiteter og høgskoler spiser mer av kaken, det er ikke bærekraftig, sier Lars Holden.
Tydelig nedgang siste 20 år: Grunnforskningen taper terreng ved universiteter og høgskoler Før dominerte grunnforskningen ved norske universiteter og høgskoler. Nå er det anvendt forskning som tar mest ressurser.
Norge er et av verdens mest forskningsintensive land — mener maktpersoner bør se på om vi er rett veg Det er tre viktige drivere som gir Norge en slik topplassering, ifølge en forsker.
Kina er verdens største forskningsnasjon, men ny reform kan skape endringer Kina leverer for andre år på rad flere forskningsartikler enn USA. Og det uten store deler av landets artikler, som er skrevet på kinesisk.
Sterk vekst i norsk klimaforsking Klimaforskinga har hatt ein formidabel vekst siste ti åra, målt etter talet på publiserte artiklar.
Covid-19: «Aldri tidligere har verden sett en så eksplosiv forskningssatsing» Det er investert over 30 milliarder kroner i forskning på Covid-19. — At så mye mobiliseres på ett tema over så kort tid kan umulig ha skjedd før, sier forsker.
Ikke be lærestedene oppfordre sine forskere til mer publisering på norsk! Den viktigste grunnen til at andelen publikasjoner på norsk går ned er ikke at engelsk fortrenger norsk, men at den internasjonale publiseringen har økt med 50 prosent.
Norske forskere publiserer 70 prosent mer enn i 2010 Kina har gått forbi USA - og publiserer mest i verden.
Aldri brukt mer på forskning totalt Forskning og innovasjon. Foreløpige tall fra 2017 viser at utgiftene til forskning i Norge totalt sett aldri har vært høyere. Det går fram av indikatorrapporten som legges fram i dag.
Nyeste artikler
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Skal drøfte omdømme- og merkevarebygging
Rektor Haanes advarer mot politisk styrt nedstemthet
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024