Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Frå Fiji med forteljingar om framtid Bernadette Tunidau frå Fiji tok forteljingar om framtida med om bord på «Statsraad Lehmkhul».
Fiskarane sviktar forskarane Forvaltninga av viktige fiskeressursar står på spel fordi fiskefartøya ikkje leverer fangstprøver til forskarane som avtalt.
Norge gir begrenset tillatelse til russisk forskningsprosjekt Norge tillater Russland å gjennomføre deler av et forskningstokt, men ikke ved territorialfarvannet til Svalbard.
Bergenskrefter i kamp for EU-midler til havforskning Universitetet i Bergen og Norce posisjonerer seg for økt og mer strategisk satsing på havforskning i siste del av Horisont Europa.
Forskning i Arktis er svært viktig Fremtidens arbeidskraft kan ikke læres opp på gårsdagens teknologi, skriver seks havforskere fra UiT, NTNU og UNIS.
I Barentshavet er Noreg og Russland allierte og forskarane på same lag I Barentshavet er Noreg og Russland allierte og forskarane på same lag.
Får kritikk for å tillate russisk forskingstokt på norsk sokkel Noreg gir russisk forskingsskip løyve til tokt på norsk kontinentalsokkel. Regjeringa forstår ikkje trusselen, meiner forskar ved Sjøkrigsskolen.
Kjempeprosjekt får ros, men bes passe på at forskningen kan tas i bruk Det store forskningsprosjektet Arven etter Nansen er evaluert etter halvgått løp og får både ros og råd om forbedringer.
Staten får tommel opp til å fullfinansiere Ocean Space Centre Forskningssenteret til over 8 milliarder er et steg nærmere byggestart i 2022.
Misbruk av forskningsskip — Har man sjekket godt nok at det ikke finnes en rendyrket isbryter på den sørlige halvkule som vil kunne gjøre hjelpeskipsoppdraget?
Åpnet laboratorium for urbane hav Målet er at OsloMets nye havlaboratorium på Filipstad skal være et møtested mellom akademia, skoler, næringsliv og myndigheter.
Mangfald eller konsentrasjon innan energiforskinga? Dei store summane og erfaringane frå tidlegare FME-tildelingar gjev ei sterk oppleving av at det å få dette senteret vil vera vinn-eller-forsvinn i forhold til naturvitskapleg forsking på hydrogen og ammoniakk.
Prosjekt til ni milliarder er ikke så nyttig for utdanning som man tror, mener professor Ocean Space Centre i Trondheim ser ut til å koste flere milliarder enn antatt. Og nå stilles det spørsmål ved det som kunne redde samfunnsnytten i prosjektet; hva bygget har å si for utdanningen ved NTNU.
Havforskarar meiner ein ikkje treng gigantanlegg Ocean Space Center i Trondheim skaper debatt før det er bygd. — Ikkje sakleg grunn for anlegget, meiner to pensjonerte havforskarar.
Seks punkt om havforskinga i Langtidsplanen For ei norsk prioritering av havet som forskingsfelt meiner vi den nye Langtidsplanen må leggje særleg vekt på seks punkt.
Universitetet i Bergen blant de 10 beste på hav Universitetet i Bergen et et av de 10 beste universitetene i verden innen oseanografi, ifølge ny Shanghai-rangering. NTNU er nummer to innen marine ingeniørfag.
Vi vet ti ganger mer om Mars og månen enn våre egne havområder Vitenskap, teknologi og styringssystemer for sunne og produktive hav.
Et hav av muligheter Havet har alltid vært viktig for Norge. Det må vi sikre at det blir også i fremtiden. Derfor er årets TV-aksjon så viktig. Gi så det monner, skriver UiO-rektor Svein Stølen.
Kampen om havet: —Redd noen konkurrerer seg til døde Stadig flere vil forske på havet. — Vi må konkurrere med de som nå snur ryggen til land. Jeg er redd konkurransen gir dobbeltarbeid uten suksess, sier havforskningsdirektør Sissel Rogne.
På tokt for å forstå tiden Forskning. Universitetet i Oslo lot noen av deltagerne på Arendalsuka være med forskningsskipet sitt på tokt.
Nyeste artikler
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Kunnskapssektoren trenger én ting i 2025
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring