Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Vi vil endre på omtalen av språkkrav At stipendiater og veiledere ikke er kjent med fakultets praktisering av de gjeldende utfyllende reglene for ph.d. ved vårt fakultet, hører etter fakultetets erfaringer til sjeldenhetene, skriver dekan og rektorkandidat Hanne Flinstad Harbo.
Rektorkandidat må avklare om norsk fagspråk og ph.d.-kandidaters rettigheter Som dekan mener Hanne Harbo at et norsk tidsskrift ikke er internasjonalt nok. Som rektorkandidat bør Hanne Harbo redegjøre for hva hennes syn på norsk fagspråk og norske vitenskapelige tidsskrifter vil bety for andre fakulteter, og for UiO sin rolle i norsk samfunnsdebatt.
Hanne Flinstad Harbo vil bli rektor ved Universitetet i Oslo Dekanen ved Det medisinske fakultet ønsker å bli Svein Stølens etterfølger i rektorstolen.
Norge trenger kunnskapsberedskap når kriser inntreffer Terrorangrep har flere ganger rystet det norske samfunnet, og vi har nylig opplevd en alvorlig pandemi. Det er krig i mange deler av verden, også i Europa. Det er nå vi må legge grunnlaget for å håndtere neste pandemi og neste katastrofe ved å utvikle en tydelig kunnskapsberedskap i Norge.
Betinget optimist etter nytt forslag om turnusstillinger Dekan Hanne Flinstad Harbo ved UiO håper helseforetakene og sykehusene klarer å prioritere flere turnusstillinger for nyutdannede leger. Men St. Olavs hospital i Trondheim sier blankt nei.
Ja, doktorgradsavhandlinger bør inneholde artikler av høy internasjonal standard Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo svarer Are Brean og Trygve Holmøy.
Krav til doktorgradsavhandlinger skal bidra til utdanningen av forskere i et internasjonalt miljø Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo svarer på debattinnlegg om at UiO ikke godkjenner artikler i norsk tidsskrift som del av doktorgradsavhandlinger.
Samarbeid mellom sykehus og universitet vil gi et løft for Innlandet UiO, NTNU og Sykehuset Innlandet er i gang med samarbeidet om å utvikle medisinutdanning i Innlandet. At legestudenter fra Universitetet i Oslo og NTNU kan gjennomføre en stor del av utdanningen i Innlandet vil gi et løft for regionen.
NTNU, UiO og Sykehuset Innlandet enige om samarbeid Innen et par år sender både NTNU og UiO legestudenter for å fullføre de siste årene av utdanningen sin i Innlandet. Samarbeidet kommer til å kreve mye, er partene samstemte om.
Personopplysninger om 719 pasienter kan ha ligget på nett i ti år I et vedlegg til masteroppgaven fra 2004 lå opplysninger fra 719 pasientjournaler. Det var mulig å identifisere personene, mener personvernombudet ved UiO.
Legeutdanningen ved UiO må trappes opp Norge har økonomi, kompetanse og kapasitet til selv å utdanne de fleste legene vi trenger i vår fremtidige helsetjeneste. Universitetet i Oslo mener at vi snarest må få et klart oppdrag fra myndighetene for å løse denne store samfunnsutfordringen.
Dekaner roper varsko: Mener legestudenter tvinges til å prioritere ned studiene For å få turnusstillinger, prioriterer norske legestudenter å samle arbeidserfaring fremfor å bruke tid på studiene, ifølge landets fire medisindekaner.
Studentene vippet dekanvalget ved UiO — Det var overraskende for flere av oss at studentenes stemmer ble avgjørende, sier leder av valgstyret ved Det medisinske fakultet på Universitetet i Oslo.
Hva skjer med forskning i Norge fremover? Det bør nå tas grep for å formidle positive signaler til Forsknings-Norge om at hovedlinjene i forskningspolitikken ligger fast, skriver fem vitenskapelig ansatte ved Universitetet i Oslo.
Nyeste artikler
Kunnskap er vår beste forsikring for fremtiden
Fundraising skal gi NMBU mer penger i kassa
Forskningens avgjørende rolle i en urolig verden
Kvifor treng vi eit så hierarkisk system i akademia?
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Havarert IT-system har kostet 166 millioner kroner
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Øyvind Vågnes (1972—2025)