Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Veileder og kjæreste med student? Dette sier norske universiteter og høgskoler Veileder og student «skal (...) ikke ha en seksuell relasjon eller være i et parforhold med hverandre», heter det ett sted. Men flere norske institusjoner har ingen retningslinjer.
Kutter i styreperioden ved universiteter og høgskoler Den svenske regjeringa vil kutte styreperioden fra tre år til 17 måneder.
Er det rart at barn og unge skaper engasjement blant studentene? Vi ber om at dere slutter å bruke oss proffer, hvordan vi har det og har blitt behandlet, som argumenter for å få kunnskap fra barn og unge vekk fra undervisning og pensum.
Fra høgskole til universitet: - Det må være rom for å mene og bli hørt En leder står i fare for å miste respekt hvis hen ikke forvalter tilliten til fagansattes kompetanse på en god måte, skriver Wenche Bekken om overgangen fra høgskole til universitet.
Fagskoledebatten: Praktiske ferdigheter er bra, men ikke nok Kjetil Tvedt i Norsk industri vil at fagskolene skal bli en inngang til høyere utdanning. Blir forslaget en realitet, risikerer vi å gjøre elevene en bjørnetjeneste, skriver Lise Lyngsnes.
Tid for å skrote både høgskular og gratisprinsippet Det blir slutt på å kunne bevilge seg ut av vanskelege situasjonar, skriv Arne Krumsvik.
Nye tiltak: Studentene ønskes velkommen tilbake Blandede reaksjoner på lettelser i koronatiltak: — Går ikke langt nok, mener rektor Klaus Mohn. Studentene hadde også forventet mer.
— Ny høgskole på Nesna vil ta midler fra andre institusjoner En ny høgskole på Nesna vil koste 50-100 millioner årlig, tror UiT-rektor Dag Rune Olsen. — Vi kan spørre om det er god bruk av midler, sier han. Nord universitet skal diskutere Nesna i neste styremøte.
Regjeringen og Stortinget kan beslutte å gjenreise Høgskolen i Nesna Kan regjeringen og Stortinget beslutte at Høgskolen i Nesna (HiNe) skal gjenreises? Det er hovedspørsmålet i debatten om Nokuts rolle i denne saken
Laksemilliardæren på Lovund vil lage verdas beste skule. Og attreise lærarutdanning på Nesna. Ein dag landa laksemilliardærens helikopter i hagen. Den neste utdanningsrevolusjonen var i gang.
Så mye tjener direktørene — Jeg tror ikke det først og fremst handler om offentlig eller privat, sier direktøren som troner soleklart øverst på lønnstoppen. Hun jobber i det private.
Klart for krangel om finansiering Ingenting splitter universitets- og høgskolesektoren mer enn finansiering. Nå er det på 'an igjen. Krydret med relevans.
Vi trenger et nytt høgskolesystem Utdanning. Høgskolene ble opprettet som et yrkesrettet alternativ til universitetene. Hva gjør vi nå som høgskolene er blitt universiteter, spør Per Nyborg.
Fra høgskole til universitet – hva vil vi med de nye universitetene? Universitet. Dekan på OsloMet, Ann-Hélen Bay, synes ambisjonen om å være velferdsuniversitet er litt for snever, men at ambisjonen om å være et arbeidslivsuniversitet er mer dekkende.
Fordelen med mindre studiesteder er åpenbar Studievalg. Til og med caffe latten er rimeligere i småbyen, skriver professor ved Nord universitet, Hilde Gunn Slottemo, som ikke forstår hvorfor studentene helst søker seg til studier i de større byene.
En fordums høgskolemodell gjør Nord universitet irrelevant Å sette seg i en tidsmaskin med kurs for en fordums høgskolemodell er den sikreste måten å sørge for at Nord universitet blir irrelevant, skriver Lars Hovdan Molden.
Høgskular flest er i Kina Kina-tur. Det var ikkje berre mangel på snakk om akademisk fridom som gjorde at Volda-rektoren blei heime. Fagområda til høgskulen var i liten grad tema på Kina-turen, skriv Johann Roppen.
Kvar tar høgskuletilsette doktorgrad? Doktorgrad. Kvifor disputerer norske stipendiatar på andre institusjoner enn sine eigne, spør Volda-rektor Johan Roppen
Internasjonalisering krever integrering En må sikre at ønsket om internasjonalisering ikke overskygger samfunnsoppdraget, sier innleggsforfatterne, som mener universiteter og høgskoler i Norge må bli bedre på å integrere utenlandske ansatte.
Ønsker ikke at landets største høgskole skal bli universitet Professor på Høgskolen i Oslo og Akershus, Elisabeth Gording Stang, er bekymret for konsekvensene av universitets-jaget for høgskolens studenter.
Skolifisering av høyere utdanning Studentene sier de skal på «skolen». Hva mener de egentlig med det, spør førsteamanuensis Arve Hjelseth ved NTNU i denne kommentaren.
Kjøpte bolig med studielånet Å komme seg inn på boligmarkedet som student er tøft. Katrine Solvåg jobber ved siden av studiene og har spart studielånet for å få boliglån.
Nytt navn snart klart Avdeling for samfunnskontakt og kommunikasjon, sammen med pr-byrået Burson Marsteller, leder arbeidet med å finne nytt navn til HiOA dersom høgskolen får kalle seg universitet en dag.
Hvorfor skaper høgskolenes ambisjoner slike følelser? Jeg forstår ikke hvorfor du er så sint, og så til de grader går av skaftet, skriver Morten Irgens i svar til student Sindre Duelands kronikk.
Nesna-rektor har fått munnkurv Høgskolen i Nesna er under hardt press for å avvikle såkalte «badestudier». Nå har rektor fått munnkurv fra departementet.
Nyeste artikler
Audun Øfsti (1938 - 2024)
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024