Grande mener NTNU i for stor grad har tatt hensyn til politiske forventninger 21. januar 2025 - 10:42
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Det nasjonale publiseringsutvalget har utredet fremtidig innretning av publiseringsindikatoren, publiseringsstatistikken og kanalregisteret. Her er utvalgets anbefalinger
Tre råd i et uoversiktlig publiseringslandsskap Publiseringslandsskapet er i endring. Det kan være vanskelig å finne ut hva som er gode tidsskrifter, hva som er åpne tidsskrifter, og hvilke tidsskrifter som er røvertidsskrifter. Vi har tre råd.
Publiseringsindikatoren utredes, innspill ønskes! Hvordan bør publiseringsindikatoren utformes for best å ivareta behovene til nasjonal statistikk, til forvaltninga, institusjonene, og forskningsmiljøene? Dette er viktige spørsmål når publiseringsindikatoren nå utredes.
Utvalg: Publisering skal fortsatt telles – vi skal utrede hvordan Mange tror at rapporteringen og det faglige arbeidet rundt publiseringsindikatoren legges ned når den ikke lenger skal påvirke budsjettene i like stor grad. Dette er på ingen måte riktig, skriver utvalg.
Rapport om overgangen til åpen publisering: Har gjort de mektige enda mektigere Markedet for vitenskapelig publisering domineres av noen få kommersielle aktører. Overgangen til åpen publisering har økt konsentrasjonen, viser fersk rapport.
Sustainability er ute av listen over godkjente tidsskrifter Kritisert topptidsskrift med 1600 norske bidrag i 2021 rykker inn i gråsonen.
Kina er verdens største forskningsnasjon, men ny reform kan skape endringer Kina leverer for andre år på rad flere forskningsartikler enn USA. Og det uten store deler av landets artikler, som er skrevet på kinesisk.
Bibliometrisk forskning i Norge nedleggingstruet — Vi er en liten forskergruppe ved Nifu som kan dokumentere betydelig internasjonal innflytelse og utallige eksempler på bruk av vår forskning og kompetanse. Fra nyttår mister vi grunnfinansieringen.
Kvinnelige forskere blir mindre sitert, men mer lest enn mannlige. Hvorfor? Forklaringen er at kvinner oftere engasjerer seg i samfunnsnyttig forskning, svarer forskere. Det må få konsekvenser for evalueringssystemet, mener de.
Stjerner eller flokkdyr? Nyhetsoppslagene om entusiastiske rektorer som har gjenfunnet flere av sine ansatte på lister over høyt siterte forskere, tyder på at det fortsatt er viktig med litt kaldt vann i blodet, skriver Nils Petter Gleditsch.
Forskning siteres, ikke forskere Man må ha innblikk i hvordan forskning organiseres og finansieres for å forstå årsakene til at visse typer forskning får mer siteringer enn andre typer.
Stikker kniven inn i lister over verdens mest siterte... og vrir rundt Bak 150 forfattere på siteringstoppen fant de 33.000 andre personer. Nå langer de ut mot rangeringslister.
Ikke be lærestedene oppfordre sine forskere til mer publisering på norsk! Den viktigste grunnen til at andelen publikasjoner på norsk går ned er ikke at engelsk fortrenger norsk, men at den internasjonale publiseringen har økt med 50 prosent.
Bruk av bibliometri på individnivå Bibliometri kan også brukes forstandig i ansettelsesprosesser ved institusjonene. Her følger fire råd for lokal bruk av publiseringsindikatoren, gitt av arbeidsutvalget UHR-Publisering.
Nyeste artikler
Grande mener NTNU i for stor grad har tatt hensyn til politiske forventninger
Landet som visste for lite
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring