Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut 16. desember 2024 - 16:41
Åpner for at studenter kan levere masteroppgaven på nytt for å få bedre karakter 13. desember 2024 - 06:54
Han har pakka ned professorlivet. Geir Anton Johansen har fått alzheimer Det Geir Anton Johansen først trudde kom av høgt arbeidspress, viste seg å vera det han frykta aller mest.
Tok bachelor som 11-åring, nå er han 12 og skal ta doktorgrad Drøyt to år etter at han startet med bachelorgraden blir Laurent Simons doktorgradsstudent.
Nachspielsamtale om kvantefysikk ble til spillefilm — Noen ganger kan jeg kjenne på at det treffer litt nære denne spagaten Thomas står i, sier teoretisk fysiker Are Raklev om hovedkarakteren i filmen «Thomas mot Thomas».
Fredsprisen til forkjempere for presse- og ytringsfrihet Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov får årets fredspris for 2021 for deres kamp for fri presse.
Ber tilsette ved institutt testa seg Tre tilsette ved same institutt ved Universitetet i Bergen har testa positivt for covid-19.
Her legger de gigantplaner for ny forskning Cern. Hundre meter under bakken ligger en av verdens mest avanserte maskiner. Nå vil fysikerne bygge en større og kraftigere maskin i jakten på kunnskap om de store mysteriene i universet. Prisen kan bli på 200 milliarder kroner.
Mannstung Nobel: Det er delt ut over 600 medaljer i fysikk, kjemi og medisin. Bare 20 av dem har gått til kvinner. Nobel. I år var ni av ni vinnere av de naturvitenskaplige nobelprisene menn.
Nobelprisene 2019: Oppdagelse rundt celler og oksygen førte til nobelpris i medisin Nobelprisene. Denne uken blir det kjent hvem som får nobelprisene i medisin, fysikk, kjemi, litteratur og fredsprisen. Mandag 14. oktober kom økonomiprisen.
«Klosterliv og akademia er ikke så forskjellig» Hun er den forskeren ved Høgskolen i Oslo og Akershus som står oppført med flest publiseringer. Katarina Pajchel er nonne med doktograd i fysikk og har forsket ved CERN. Nå trives hun utmerket med å undervise lærerstudenter.
Ullprat, astrofysikk og klima Det er spenn i forskningen som får Forskningsrådets priser på tilsammen 2,5 millioner kroner i kveld. Ann-Cecilie Larsen ved Universitetet i Oslo får pris for forskning på astrofysikk og HiOA-forsker Ingun Grimstad Klepp for «ullprat».
Hvorfor «bobler» det av kvinner i kjernefysikken? Hva er det med kjerne- og energifysikk? Mens fysikk generelt er et av fagene med relativt få kvinnelige studenter, så bobler det av kvinnelige talenter på dette fagområdet, skriver prodekan Svein Stølen.
LO rister på hodet av uro for realfag Kristin Halvorsen vil gjøre det enklere å komme inn på ingeniørfag. Høyres Elisabeth Aspaker er sjokkert over at Ap støtter forslaget etter massiv motstand. LO rister på hodet av alle protestene.
Nyeste artikler
KI-generert lærebok skaper bølger. — Helt absurd
Fagskolene mellom barken og veden
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Nye trusler mot akademisk frihet og solidaritet
Mest lest
Medisinstudent ble utestengt i fire år — tapte rettssak
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut
Åpner for at studenter kan levere masteroppgaven på nytt for å få bedre karakter
Bare 6000 av 24.000 møter opp på campus daglig. — Skulle gjerne sett flere
To studenter er Årets navn i akademia