Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe 19. desember 2024 - 17:59
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut 16. desember 2024 - 16:41
Får millioner fra Mohn Tre forskere ved Universitetet i Bergen mottar TMS Starting Grant og ble tildelt utmerkelse som del av Trond Mohn stiftelses årsmarkering.
EU deler ut ut over sju milliarder kroner: Norsk forsker får 24 millioner Av 2130 som søkte har 308 forskere fått prestisjetunge forskningsmidler. Fire av disse er norske.
Argentinske forskere frykter ny president Med valget av Javier Milei til president i Argentina følger også valgløftene hans om å kutte i forskningsmidler.
Stadig mindre midler til næringsrettet forskning En fersk rapport slår fast at Norge sakker akterut i forhold til de andre nordiske landene. NHO-direktør Anniken Hauglie roper varsku.
Fra underskudd og krise til suksess med forskning Da filosofi-instituttet ved Universitetet i Oslo i 2018 lå an til å få et underskudd på 50—70 millioner, gikk alarmen. Nå renner det inn med eksterne midler.
Lav tillit til Forskningsrådets eksperter: — Ville ikke gitt så slett vurdering på en bacheloroppgave Marius Warg Næss fikk avslag fire ganger fra Norges forskningsråd. Men ideen var god nok for et prestisjestipend i Det europeiske forskningsrådet (ERC).
Universitet og forskningsinstitutt går i tospann Universitetet i Oslo og Norsk Regnesentral satser på samarbeid i kampen om forskningsmidler. En ny avtale gjelder også bidrag i undervisning.
Tror antall søknader til Fripro blir halvert Forskningsrådet innfører karantene og løpende søknadsfrist i Fripro-ordningen. De forventer inntil 65 prosent færre søknader. — Karantenebestemmelsene vil virke skjerpende på søkerne, sier prorektor.
Vil at færre personer skal bestemme hvem som får forskningsmidler Administrerende direktør Mari Sundli Tveit foreslår at Forskningsrådet skal gå fra 16 til 9 porteføljestyrer. De bestemmer hvem som får forskningsmidler.
Cicero får 200 millioner til forskning etter aksjesalg Cicero sitter igjen med 200 millioner kroner etter salg av et datterselskap. Inntektene skal investeres i mer forskning. — Det ville vært uansvarlig og uetisk å sylte pengene ned i et fond, sier toppsjef Kristin Halvorsen.
Det burde være mulig å vise mer respekt for forskere Vi tør ikke tenke på hvor mange kvelder og helger som er nedlagt i å arbeide med SFF-søknader, skriver Dag O. Hessen, Andreas Kääb og Trude Storelvmo.
Små forskningsprosjekter trenger også finansiering Vi trenger store forskningsprosjekter, men de er på ingen måte den eneste veien til ny kunnskap, skriver Jan Mangerud.
Vi trengte en opprydning i Forskningsrådet Forskningsrådet har hatt kontroll på detaljene, men ikke helheten, skriver forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.
Arbeiderpartiet er fremdeles uklare om Forskningsrådet Vi ville bli glade dersom det virkelig finnes ambisjoner hos Ap, og ikke bare løfter og gode ord, skriver professor Olav Gjelsvik.
Vurderer frys i støtte. 39 institutter kan falle utenfor Forskningsrådet og Innovasjon Norge advarer: Dersom forslag om frys i flere støtteordninger til EU-prosjekter vedtas, vil mange falle utenfor ordningene. Se hele listen over hvem her.
Henter hjem langt over forventning fra EU Norske forskningsmiljøer har tilslag på 250 millioner kroner mer i EU-midler enn forventet i de første utlysningene i Horisont Europa.
Hva ønsker Borten Moe å oppnå med å kaste Forskningsrådets styre? Dersom årets tildelinger blir skadelidende, innebærer det en alvorlig knekk for veldig mange norske forskere og institusjoner, og utallige arbeidstimer i søpla, skriver klimaforsker Bjørn H. Samset.
Norges deltakelse i Horisont Europa i fare for å svekkes Vi anbefaler sterkt at EU-insentivet i finansieringssystemet for universitets- og høgskolesektoren videreføres og at åpen ramme bør vurderes.
Løft fram reiselivsforskningen «Forskningsrådets nye porteføljeplaner er en stemoderlig behandling av en bransje som står overfor betydelige omstillings- og innovasjonsutfordringer.»
Mellomrom og blinde flekker i Forskningsrådets porteføljeplaner Forskningsrådets nye porteføljeplaner er ugjennomtrengelige og står i fare for å overse viktige samfunnsutfordringer.
Rettslige og etiske spørsmål ved forskningssamarbeid med Polen Knusingen av maktfordelingsprinsippet og fremveksten av autoritære krefter i Polen krever i dag vesentlig høyere bevissthet blant norske forskere om de etiske utfordringer knyttet til videre forskningssamarbeid med Polen.
Fellesløftet: La oss ikke rette baker for smed Politikerne har behov for voksenopplæring i hvordan budsjettene fungerer.
Mistet 25 mill: — Forskningsrådet driver lurendreieri Daniel Naurin og kollegene fikk grønt lys for et 25 millioners forskningsprosjekt i det såkalte fellesløftet. Nå uteblir pengene.
Forskningskutt svekker Norge Styrking av Fellesløftet er viktig for de radikale kunnskapssprangene som kreves for å løse morgendagens samfunnsutfordringer.
Tverrfaglig forskning i knipe Kutt i støtten til Fellesløftet er en lissepasning fra avgått statsråd Henrik Asheim som Ola Borten Moe bør utnytte.
Norge taper terreng i det globale kappløpet om ny kunnskap Vi er i utakt med store deler av verden på et område som avgjør fremtidig konkurransekraft og verdiskaping.
Vi sløser bort ressurser i den febrilske jakten på eksterne midler Vi bør bruke og lære mer av hverandre fremfor å leie inn dyre konsulenttejenester med laber kvalitet.
Vi trenger mer kunnskap om klimaløsningene, ikke om klimaproblemet De fagdisiplinene som fikk oss til å forstå klimaproblemet, er ikke de samme som best kan hjelpe oss til å løse det.
Mener konkurranseelementet blir usunt for de unge Yngre forskere er kanskje de som lider mest av konkurransen i forskningssystemet. Det mener både Forskerforbundet og Akademiet for yngre forskere.
Ingen omstilling uten forskning Valgkampens hovedsak er klimapolitikk og grønn omstilling. Paradoksalt nok er forskningspolitikken fraværende.
Fire råd for å ta naturen og klimautfordringene på alvor En bærekraftig samfunnsutvikling er avhengig av solide investeringer i grunnleggende langsiktig forskning, men det må gjøres riktig!
Forskningsrådet spiller rulett med Norges forskere Vi har kommet i en situasjon hvor det å søke Forskningsrådet om penger driver store deler av forskningsmiljøene i landet til vanvidd.
Nord universitet får mer penger til forskning Uttellingen på søknader om midler til forskning har vært rekordhøy i 2020.
Bruker timevis på å tilpasse CV og søknad: — Kaster bort skattebetalernes penger Det er lite som tilsier at dette skal ta flere timer, svarer Forskningsrådet.
Forskingsrådet la beste søknad til side, held grunnen hemmeleg Milliardpott. Havforskingsinstituttet stiller spørsmål ved habilitet og kritiserer mangel på transparens i Forskingsrådet. Forskingsrådet avviser kritikken.
Olav Thon gir én milliard kroner til ny forskningsstiftelse Forskning. Milliardær Olav Thon oppretter en ny stiftelse som skal forske på muskel- og skjelettlidelser.
Forskningsrådet vil ha minst 5 milliarder kroner mer fra EU Forskningsmidler. Forskningsrådet vil øke ambisjonene for hvor mye EU-midler som skal havne hos norske forskere. Samtidig ber universiteter EU om å legge mer penger i potten.
Ville forskningen vært dårligere uten alle skjemaene? Forskningssøknader. Fører de detaljerte søknadsskjemaene fra Norges forskningsråd til bedre forskning? Et nagende spørsmål er om ikke skjemaene fra Norges forskningsråd mer tjener til å styre og kontrollere forskningen, enn å stimulere den, skriver professor Jan Ove Tangen.
Flere søker midler for å bedre kjønnsbalansen blant forskere Likestilling. Sist Forskningsrådet lyste ut midler for å bedre kjønnsbalansen i akademia, ble bare to prosjekter funnet gode nok. Nå er 50 nye millioner lyst ut og 23 har søkt.
Får mest fra Forskningsrådet per faglige årsverk Forskningsmidler. Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) er det universitetet i landet som klarer å søke til seg flest kroner per faglige årsverk.
Ekstern finansiering er forskningens nye fantasifigur Søknad. Søknadsskriving er uforpliktende og fornøyelig. Som korte øyeblikk av dagdrømming med lottokupongen i hånden, skriver Sadownik og Greiner på Høgskulen på Vestlandet.
13 vil til Brussel NTNU åpner kontor i Brussel for å doble universitetets andel av forskningsmidler fra EU. 13 søkere ønsker seg Brussel-jobben.
Vekst på 90 prosent i norsk publisering av forskning Tellekantsystemet har gitt en oppsiktsvekkende økning i antall publiseringer, men kvaliteten på forskningen har ikke økt like mye, konkludererer danske forskere.
Lærerne og helsefag fikk det mest til forskning Lærerutdanningene og helsefag stakk av med det meste av forskningsmidlene til sterke forskergrupper ved høgskolen.
Utsatt behandling av søknader for 15 mill. Søknader på tilsammen 15 millioner kroner ligger hos høgskolens FoU-utvalg og venter på svar. Potten som skulle blitt delt ut i går er på 4 millioner kroner. Tildelingen er utsatt til i januar.
Nyeste artikler
Varslere står fram med alvorlige anklager mot Tromsø-professor
Har du planer om å mase på ungdommens utdanningsplaner i jula?
Khrono søker nyhetsjournalist
Regjeringen tvinger fram nye studiesteder. Nå står Kongsvinger for tur
En stortingsmelding bygd på ønsketenkning?
Mest lest
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut