Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Flere hundretusen forskningsartikler kan være falske Artikkelfabrikker pumper ut falske forskningsartikler. Andelen som slipper gjennom kontrollen og publiseres øker, ifølge ny analyse.
Italias helseminister i søkelyset etter mulig forskningsfusk Avis fant dupliserte bilder i åtte artikler med den italienske helseministeren som medforfatter. Selv avviser han noe ansvar.
Professoren skyldte på studenter for «slurvefeil». Nå er han felt for vitenskapelig uredelighet Det var feil i ni artikler professoren var involvert i. Universitetet i Bergen ber han om å ta et kurs i forskningsetikk.
Skandaleartiklene siteres årevis etter at de ble trukket I forskningslitteraturen finnes det et liv for artikler etter at det er oppdaget feil eller fusk og de er trukket tilbake. Det kan ha konsekvenser for liv og helse, advarer rektor.
Kamp mot papirmøller: — Publiseringspress er en viktig faktor Spredningen av falske artikler handler ikke bare om teknologi. Det handler blant annet om et publiseringspress i forskningssystemet, mener Helene Ingierd.
Det tok oss noen minutter å plagiere Curt Rice og lure universitetets kontroll Kunstig intelligens har gjort det mulig med svindel på industrielt nivå.
Sendte publikum på gangen i Macchiarini-rettssak Skandaleforskeren Paolo Macchiarini skulle forklare seg i retten. Så beordret dommeren alle på gangen.
Akademisk svindel er big business. Medforfatterskap selges for millioner «Papirmøller» tjener godt på å selge medforfatterskap til ferdige forskningsartikler, ifølge studie.
Tidligere prorektor i retten, anklaget for forskningsfusk Først ble hun funnet skyldig i uredelighet. Beslutningen ble omgjort, men nå går saken videre i det svenske rettsvesenet.
Granskning klar: Uredelig forskning i fem prosjekter Økokrim avventer politietterforskning. Sakene kan være foreldet.
Pasienter fikk innsatt luftrør og døde. Kirurgen tiltalt for grov mishandling Den tidligere stjernekirurgen og forskeren Paolo Macchiarini ved Karolinska institutet opererte inn luftrør hos mennesker — uten å først ha gjort dyreforsøk. Nå er han tiltalt for grov mishandling.
Fusk med atomkraftdata i Halden Institutt for energiteknikk varslet selv både Økokrim og De nasjonale forskningsetiske komiteene om at det har vært fusket med data ved atomreaktoren i Halden.
Face to Face: Professorar raljerer på Facebook, men ingen stiller til debatt Politivaldsaka. — Illevarslande for universitetsbyen Bergen, meiner redaktøren for den omstridde boka om politivaldskandalen, Frode Molven.
Ho avslørte Sudbø. Men kva er det som gjer at nokre forskarar tek ein snarveg? Etikk. Både Camilla Stoltenberg og Dag Rune Olsen hugsar akkurat kor dei var då dei fekk høyra om Jon Sudbø sitt forskingsfusk. Kan ein sjå for seg ei forskingsverd utan fusk og fanteri?
Vil ikke behandle politivoldsaken på nytt Etikk. Verken de forskningsetiske komiteene eller Universitetet i Bergen vil ta forskningsrapporten om politivold opp til ny behandling.
Ny bok om politivoldsaken i Bergen: Forfattere hevder at forskerne fusket Politivoldsakene. Var rapporten om den såkalte politivoldsaken i Bergen bygget på forskningsfusk? Ja, mener forfatterne av en ny bok, og kaller det landets største forskningsskandale. Professorens sønn reagerer sterkt.
Sterke reaksjoner på påstander i bok om politivoldsaken i Bergen Reaksjoner. — Det er et etisk lavmål. Det er som å sparke unger, sier professor emeritus Tore Hansen om den nye boka om politivoldsaken i Bergen. Også advokat Frode Sulland reagerer sterkt, blant annet på vegne av avdøde professor Anders Bratholm.
Dagens Nyheter: Ottersen mistenkt for forskningsfusk Fusk. — Det kan ha skjedd, sier Ole Petter Ottersen om mulig fusk i en forskningsartikkel han var medforfatter på.
Ny studie: 60 prosent av norske forskere har liten eller ingen opplæring i forskningsetikk Forskningsfusk. Svært få norske forskere oppgir å ha drevet med fabrikasjon, forfalskninger eller plagiat, samtidig som bare et fåtall mener de har fått grundig etikkopplæring, viser fersk studie.
Kinesiske forskere tatt i fusk Nærmere 500 kinesiske forskere i ny kinesisk forskningsskandale med falske fagfellevurderinger. Kineserne topper verdensstatistikken i fusk.
Nyeste artikler
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring