Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Doktorandens dilemma: Hvordan publiseringssystemet truer karrieren Sett fra stipendiatenes perspektiv er det gode grunner til å anta at tiden etter disputas ikke kommer til å gå så bra. Hovedårsaken ligger i et tregt og urettferdig publiseringssystem kombinert med en kort og midlertidig arbeidskontrakt.
Vi har forlatt redaksjonsrådet i Publications Redaktør, viseredaktør og to tredeler av redaksjonsrådet gikk av. Her er begrunnelsen, signert Craig Aaen-Stockdale, Oscar Westlund og Jan Erik Frantsvåg.
«Relativt stor avstand» i forhandlingene over to måneder på overtid «Det er vanskelig å si når, eller om, vi kan få til en ny avtale» skriver Sikt i oppdateringen til deltakerne i forlagsavtalen.
Skal få på plass ordning for åpen publisering Universitetet i Bergen gjør som flere andre norske universitet og får på plass en avtale om åpen publisering.
Professor: Ser latskap i sakprosa-skriving Debatten går, om sjølvplagiering, sitering og tjuveri av kunnskap. Sakprosaprofessor Johan Tønnesson trur det som ser ut som vanskar med sakprosa-skriving dels skuldast latskap.
Ønsker egen støtteordning for kunnskapslitteratur Enn så lenge lønner det seg ikke — verken for forlagene eller for den enkelte vitenskapelige ansatt å skrive og gi ut bøker på norsk. Noe må gjøres, mener professor.
Er det god forvaltning å ikke tilby bredden av norsk pensumlitteratur som e-bøker? De norske akademiske forlagene og bokhandlene forsøker systematisk å opprettholde et narrativ om at studentene ikke ønsker seg e-bøker, skriver forfatterne.
Forfatterstipend til Nord-forskere Anne Tjønndal og Ingrid Fylling fra Nord universitet har vunnet Cappelen Damm Akademisk sitt faglitterære forfatterstipend på 100.000 kroner.
Å drive djevelen ut ved Belsebub Alternativet til den typen forlagskontrakter som fratar forfatteren alt for mange rettigheter, er ifølge Plan S en form for lisensiering som på ingen måte sikrer forfatternes rettigheter, skriver Helge Rønning.
Norsk forsker sentral i storstilt avdekking av kinesisk «papirmølle» Skal ha produsert minst 400 forskningsartikler på bestilling.
Vi vil ha også norske e-bøker i bibliotekene Bibliotekene er en viktig samarbeidspartner, ikke en trussel mot salget av norske e-bøker.
Dessverre ingen tilgang til norske e-fagbøker Vi har ønsket å gi studentene tilgang til e-bokutgaver av norske fagbøker der papirutgavene nå er utilgjengelig. Dessverre må vi konstatere at det ikke går.
Tre nye publiseringsavtaler på plass En avtale med det store forlaget Sage er blant dem Unit nå har inngått på vegne av norske forskningsinstitusjoner.
Betaler dobbelt og nektes tilgang: Tar oppgjør med effekten av Plan S-avtaler Åpen tilgang. Kun ni forskningsinstitusjoner er med på alle tidsskriftavtalene med de fire store forlagene. Nå har forskningsinstituttene sendt en bekymringsmelding der de etterlyser en plan for alle de som ikke er med — og tegner et skremmebilde av hva som kan skje hvis ikke noe gjøres.
Forlagsprotester mot åpen tilgang til offentlig finansiert forskning i USA Publisering. Ingen land publiserer like mye forskning som USA. Rykter om at Det hvite hus vurderer åpen tilgang til offentlig finansiert forskning har utløst protester fra blant annet forlagsgiganter.
Norge signerer avtale med nok en forlagsgigant om åpen publisering Publisering. Norge har nå landet avtaler med alle de fire største akademiske forlagene. Den nye avtalen med forlaget Taylor & Francis har en verdi på 20 millioner kroner.
Nektet støtte til oversettelse. Begrunnelse: Open Access Oversettelse. Professor Frode Ulvund fikk ikke støtte til å få oversatt en vitenskapelig monografi til engelsk. Begrunnelsen fra Senter for norsk litteratur i utlandet, var at den skulle publiseres åpent og ikke bare på papir.
Hagen om ny avtale: Vi er nå faktisk en pioner i Europa Åpen tilgang. Norske forhandlere har likevel klart å lande en avtale med forlaget Elsevier, en drøy måned etter at det var brudd i tidsskriftsforhandlingene. — Vi er nå faktisk en pioner i Europa, sier prorektor Margareth Hagen.
Forlagene har også et ansvar for å finne gode løsninger for åpen tilgang Open Access. Det ligger et ansvar på forlagene selv som aktører å ta risiko, investere og konkurrere for å tilpasse seg en ny virkelighet hvor åpen tilgang er standard publiseringsform, skriver direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen.
Langer ut mot kostnadene Plan S vil påføre tidsskrifter som ikke allerede er åpne Plan S. Tidligere Science-redaktør, Marcia McNutt, er svært kritisk til innføringen av Plan S. I en tekst i tidsskriftet PNAS beskriver hun tap på flere millioner for tidsskrifter som ønsker å bli open access-tidsskrifter.
Sprikende meninger om lærebokslakt Sykepleiestudent og litteraturanmelder Cathrine Krøger har slaktet pensumlitteraturen på sykepleieutdanningen og sagt at den er full av tåketale. Om dette er det sterkt sprikende meninger.
Forlagene kveler mediebudsjettene Markedet for akademisk litteratur er dysfunksjonelt, ifølge statssekretær Bjørn Haugstad. I 2017 vil Universitetet i Bergen alene bruke 52 millioner kroner på akademisk litteratur.
Nyeste artikler
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Skal drøfte omdømme- og merkevarebygging
Rektor Haanes advarer mot politisk styrt nedstemthet
Et svar til Storm-Mathisens debattinnlegg
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024