Nær 8000 universitet og høgskular erklærer «klimakrise» Klima. Storbritannia var det første landet i verda som formelt sette krisestempel på klimaendringane. No følgjer nær 8000 utdanningsinstitusjonar etter, blant dei fire norske.
Høyere utdanning må lenger opp på utviklingsagendaen FN-toppmøte. Den brede samfunnsbærende rollen til høyere utdanning gjenspeiles ikke klart nok i den internasjonale utviklingsagendaen, skriver Åse Gornitzka og Sidsel Roalkvam, samme uke som FN-toppmøte diskuterer bærekraftmålene og status i New York.
Agenda 2030: Mot et paradigmeskifte, også for universitetene Meninger. Bærekraft. Når utdanning går fra å være en rettighet og noe alle skal ha lik tilgang på, til en vare som kun de få og privilegerte med midler kan oppnå, har det store negative konsekvenser, skriver SAIH-leder Beathe Øgård og førsteamanuensis Tor Halvorsen.
19 norske forskere til FNs klimapanel Klima. Totalt 721 forskere skal jobbe med FNs neste hovedrapport om klima. Av dem er 19 norske, fra 11 forskjellige forskningsmiljøer.
Forskersamfunnets rolle i arbeid for bærekraftig utvikling Bærekraft. Det kan fortsatt være mulig å oppnå en bærekraftig utvikling og samtidig dekke grunnleggende behov for alle. Forskersamfunnet kan spille en viktig rolle, skriver UiB-professor Gunnar Kvåle.
La oss skape fremtidens utdanning! Bærekraft. FNs bærekraftsmål krever en enorm dugnadsinnsats. Universitetene må gripe denne muligheten til å integrere bærekraftsmålene i sine studieprogram, skriver to viserektorer og en masterstudent ved UiB.
Tromsøforsker først ut på FNs klimakonferanse Når FNs klimatoppmøte COP23 starter mandag 6.november i Bonn, får de siste nytt fra isfronten servert av forsker fra UiT Norges arktiske universitet.
Teknologistudenter løser globale helseutfordringer Studenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus seiret i en internasjonal helseteknologi-konkurranse organisert av FN. Her konkurrerte de om å utvikle den beste digitale løsningen for urbane helseutfordringer.
Kombinerar studia med å arbeide for FN Årets vinnar av studentanes fredspris har gått frå å vere medsinstudent i Libya til å arbeida for Kofi Annan. Hajer Sharief (24) meiner det er hennar ansvar som overlevande av krigen å kjempa for fred.
Sharief får fredspris for kampen sin for Libya Etter sjølv å ha vore tett på borgarkrigen i Libya meldte jusstudenten Hajer Sharief (23) seg til fredskamp. Slik blei ho vinnar av Studentenes fredspris. Ho ser stor pris på at norske studentar står saman med ho i kampen for fred.
Nyeste artikler
Ledig stilling: Ansv. redaktør og daglig leder i Khrono
Opprørt over at studentene ikke får delta på rektormøter. — Ukultur
Antall faglige ansatte er redusert med fire prosent
Ta oss med! Slipp oss inn!
Akademisk frihet i fritt fall: — Kanselleringskultur på steroider
Mest lest
Curt Rice slår alarm om Fulbright: — Programmet kan bryte sammen
Skjerpet sikkerheten etter at mann stalket ansatte og opptrådte truende
Navnet mitt på en artikkel jeg aldri skrev — med data som aldri fantes
Rita (25) vurderte å droppe ut. Det ville hun tapt mye penger på
Oppdragsgiverne forkastet rapport. Forskerne mener forskningsfriheten er brutt