Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Høyre mener regjeringen lemper på kravene for å få utdanning i distriktene — Det må være et mål at flest mulig skal ta utdanning på campus, sier Kari-Anne Jønnes (H). Hun mener regjeringen styrker desentraliserte utdanninger på bekostning av studier på campus.
Regjeringa må setje kraft i å styrka fleircampusinstitusjonar. —Det hastar Søkarsvikt råkar hardt. Det gir inntektstap og redusert handlingsrom for oss som er store på desse utdanningsområda. Men viktigast: velferdssamfunn i by og bygd vil mangle hundrevis av gode kandidatar. Det må Regjeringa ta kraftfulle grep rundt.
Hoel må komme med en ny finansieringsmodell Den lille summen som er bevilget til flercampus-institusjoner står ikke i forhold til kostnadene ved å opprettholde aktiviteten på lite søkte studier, ofte på studiesteder med få studenter totalt.
Flercampusinstitusjoner og budsjettkutt gir farlige tider I den nye UH-loven legges det opp til at nedleggelse av studiesteder skal opp til politisk behandling, ikke vedtas av universitetene selv. Ronny Kjelsberg fra NTL mener det er naivt å tro at universitetsstyrene ikke driver med politikk og kamp om ressurser.
Det blinker i varsellamper for campus Hallingdal I valgkampen skrøt regjeringen av at den skulle realisere campus Hallingdal. Realitet viser at Universitetet i Sørøst-Norge på langt nær har fått de midlene det trenger.
17 av 21 universiteter og høgskoler får distriktsmillioner Regjeringen smører 200 millioner til flercampus og desentrale utdanninger tynt utover de fleste, uavhengig av hvor mange campuser de har.
Ber om 60 studieplassar til ny campus på Gol Universitetet i Søraust-Noreg vil satsa på utdanning for grunnskulelærarar, IT, innovasjon og entreprenørskap på Gol.
Statsbudsjettet må bidra til bedre finansiering av flercampus Kompetansebehovet i distriktene både i Trøndelag og Nordland er viktig å få dekket. Flere offentlige utvalg har påpekt behovet for at høyere utdanning kan tas nært der ungdom bor, skriver to representanter fra Arbeiderpartiet.
Forventer minst 400 millioner ekstra i statsbudsjettet Fire universiteter og høgskoler med mange campuser har regna på hvor mye ekstra de burde få fordi de har flere campuser. Forventningen til kommende statsbudsjett er høy.
Neste år har Petter Aasen vore rektor i 16 år. Då skal han ta sin PC og gå Han har tre rektorkontor på tre ulike campusar, køyrer 30 000 kilometer årleg i jobben, og snart er han den lengstsitjande universitetsrektoren i landet.
Immatrikulering ved NTNU blir digital. Selv etter covid Rektor Anne Borg mener studentene ønsker det, men studentene er skeptiske. Flere andre planlegger for fysisk seremoni.
Åtte campuser, men hvordan går det med kvaliteten da? Hvordan få til utdanningskvalitet når man har åtte campuser spredt rundt i to fylker? Det var temaet på frokostmøte som Nokut arrangerer sammen med Universitetet Sørøst-Norge torsdag.
Å ta fra oss 130 millioner kommer ikke til å gjøre det lettere for oss Med et trangt basistilskudd og dagens lovverk med de høye krav det innebærer, har Nord kommet i en situasjon der det ikke er mulig å opprettholde ni studiesteder.
Slik kan vi bidra til vekst og utvikling i distriktene En erfaring vi har gjort oss disse årene, er at det å videreutvikle en desentralisert studiestedsstruktur på en økonomisk forsvarlig måte til beste for lokalsamfunnene, krever store ressurser, skriver kronikkforfattere.
Ny melding faller i smak: — Utrolig motiverende — At det kommer en så tydelig anbefaling om desentraliserte studiesteder fra Distriktsnæringsutvalget, er veldig kjærkomment, sier påtroppende rektor ved Høgskulen på Vestlandet, Gunnar Yttri.
Campusovergripende studietilbud, en utfordring for høyere utdanning? Flercampus. Til tross for støtte fra ledelsen ved fakultetet, høye søkertall, entusiasme og engasjement fra faglærerne og den positive studentevalueringen, har ledelsen valgt å avslutte forsøket med samlinger på ulike campus, skriver to Sørøst-Norge-professorer.
Mer reising etter fusjon på Sørøst-Norge Reising. Universitetet i Sørøst-Norge har åtte forskjellige studiesteder. Det medfører mye reising, særlig for lederne.
Måtte reise mellom tre campus. Etter klager snur universitetet og tilbyr mer samlet undervisning. Flercampus. Masterstudenter ved Universitetet i Sørøst-Norge har levd et omflakkende studieliv det siste året med undervisning på tre ulike campus. Etter klager snur nå universitetet og samler undervisningen.
Politiske premisser og institusjonelle strategier for flercampusuniversitetet Flercampus. Styrene ved flercampusuniversiteter kan måtte ta upopulære beslutninger om nedleggelse av program og emner for å sikre at alle studietilbudene har tilstrekkelig størrelse og kompetanse, skriver rektor Petter Aasen.
Utfordringer for flercampus-universitetet Campusstruktur. Det unike med Universitetet i Sørøst-Norge er at virksomheten befinner seg på åtte studiesteder, men disse oppfattes ikke som likeverdige, skriver professor Inger Birkeland.
En høgskole på åtte steder Høgskolen i Buskerud og Vestfold har fire campuser, men skal snart fusjonere med Høgskolen i Telemark og få åtte. Det blir mange mil på veien.
Nyeste artikler
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Olav Thon (1923—2024)
Få fart på utdanningskvaliteten
Jeg savner mer mangfold i akademia
Mest lest
Student døde under fjelltur i regi av Nord universitet
Mange tomme studieplasser etter nye signaler om masterkrav
Sjå kva arkeologen skreiv for 150 år sidan
Ber regjeringen om 600 nye, øremerkede ph.d.-stillinger
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU