Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Norges deltakelse i Horisont Europa i fare for å svekkes Vi anbefaler sterkt at EU-insentivet i finansieringssystemet for universitets- og høgskolesektoren videreføres og at åpen ramme bør vurderes.
Nå må regjeringen lytte til Hatlenutvalget Disiplinfagene som ikke har et åpenbart yrke i andre enden, kan og bør ikke måles ut fra kravet om direkte relevans, skriver lederen av Samfunnsviterne.
Utdanning uten arbeidslivstvang NSO håper Ap og Sp har fått tenkt seg om, og lytter til rådene fra finansieringsutvalget om å skrote arbeidslivsindikatoren.
For enkelt fra Hatlen-utvalget Hatlen-utvalgets anbefalinger synes å ha to grunnleggende svakheter, nemlig en resultatdel som bare er knyttet til utdanning, samt manglende konsekvensanalyse ved å gå bort fra den eksisterende modellen, mener Tor Eldevik.
Vil finansieringsutvalgets forslag knekke de 5-årige lærerutdanningene? Større institusjonell frihet og favorisering av korte modulbaserte utdanninger med høy gjennomstrømming kan bli kritisk for de lengre utdanningsprogrammene, mener Vibeke Bjarnø.
På god vei til tillitsbasert styring En fantastisk mulighet til å gjennomføre et nødvendig oppgjør med markedsstyringen av sektoren, skriver Ellen Dalen i NTL om finansieringsutvalgets forslag.
Urolig for fjerningen av publiseringsindikatoren — Vi er urolig for om det er realistisk å opprettholde høy kvalitet på indikatoren hvis den tas ut av finansieringsmodellen, sier publiseringsutvalgsleder Anne Kristine Børresen.
— Jeg håper Ap og Sp ikke «backer» unna Fremskrittspartiet vil trosse finansieringsutvalgets anbefaling og fortsatt jobbe for at arbeidslivsrelevans skal gi finansiell uttelling for universiteter og høgskoler.
Hatlenutvalgets rapport bør være et oppspill til debatt Generelt ser utvalgets rapport ved første øyekast ut som et spennende oppspill til debatt. Generelt er det nettopp det som også bør være poenget.
Mener utvalget angriper gratisprinsippet Det er ulike reaksjoner på rapporten fra finansieringsutvalget ledet av Siri Hatlen. Studentene er bekymret for gratisprinsippet.
Hatlenutvalget foreslår store endringer. Dette er på høy tid, sier Ola Borten Moe Langt færre resultatbaserte indikatorer, mer vekt på utviklingsavtaler og fleksibel utdanning bør finansieres over rammebevilgninger. Det er noen av hovedpunktene i finansieringsutvalgets ferske rapport.
Stor spenning rundt rapporten fra Hatlen Torsdag morgen kommer det nye forslag til hvordan universiteter og høgskoler skal finansieres. Utvalgsleder Siri Hatlen har holdt finanskortene tett til brystet, og skapt spenning rundt forslagene som kommer.
«Det er ikke tvil om at vi studenter er den klart viktigste aktøren i høyere utdanning» Norsk studentorganisasjon håper Finansieringsutvalget husker på viktigheten av samarbeid i sin rapport, som presenteres 17. Mars.
Å utdanne flere sykepleiere krever mer enn bare flere studieplasser Økning i studieplasser må følges opp med midler og rammevilkår for kvalitetssikring.
Tellekantenes dager kan være talte for forskningen Utvalg drøfter forslag om å avvikle en rekke, muligens alle, resultatbaserte indikatorer for forskning i norsk akademia.
Norge trenger et universitet i Innlandet Ambisjon er klar: I 2022 ønsker Høgskolen i Innlandet å bli akkreditert som Norges ellevte universitet.
Høyere utdanning trenger ikke å være Høyre-utdanning — Den nye regjeringen må ikke la seg diktere av Høyres valgløfter for høyere utdanning.
Finansieringsutvalget trenger nytt mandat og bredere sammensetning — Vi finner det bemerkelsesverdig at et finansieringsutvalg ikke skal se på helheten i forsknings- og utdanningssystemet når dette har blitt etterlyst gjentatte ganger.
Innfører forpliktende avtaler med alle innen 2019 Innen 2019 må alle statlige universiteter og høgskoler forplikte seg til å nå avtalte kvalitetsmål. Avtalene er et av verktøyene departementet tar opp i møte med sentrale aktører i sektoren tirsdag. Du kan følge dagskonferansen live her.
Gjør nye avtaler om å utvikle seg Tre universiteter og to høgskoler inngår forpliktende avtaler med departementet om skreddersydde mål som de skal jobbe mot, men det får foreløpig ingen økonomiske konsekvenser om de ikke når målene.
Nyeste artikler
Vil framleis ha samarbeid med både Kina og Russland — med varsemd
Hennum vil velges til den ene stillingen hun ikke har hatt ved universitetet
Lanserer korte studier for å lokke nye lærerstudenter
Tid for forskning
Hoel vil lage ekspertgruppe for kunstig intelligens
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år