Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Opprettholder vedtak om at NTNU har brutt e-postforskriften Datatilsynet opprettholder at NTNU ikke hadde lov til å ta seg inn i e-postene til Øyvind Eikrem sommeren 2020. Men universitetet slipper å betale gebyr.
Får korreks for gullkantede fallskjermavtaler Ledelsen ved Universitetet i Bergen og NTNU må stå skolerett og får refs fra Kunnskapsdepartementet.
Hvem er bekymret for den akademiske ytringsfriheten? Debatten om Kierulf-rapporten risikerer å tilsløre mer enn den oppklarer.
Råder ledere i akademia til å finne «en skulder å gråte på» Veldig ofte vil det være ledere som sitter mest i klemma når det er snakk om konflikter rundt ytringsfrihet i akademia, mener tidligere rektor ved NTNU, Gunnar Bovim.
NTNU hadde ikke tid til å spørre departementet om Eikrems sluttpakke — Vurderingene ble gjort etter beste skjønn, og vi er åpne for at det kan stilles spørsmål ved vurderingene i etterkant, skriver NTNUs ledelse i en redegjørelse til Kunnskapsdepartementet.
NTNU ga rapport til PST uten å informere Eikrem.— Oppsiktsvekkende — Er Eikrem under etterforskning for noe som har med rikets sikkerhet å gjøre, spør UiO-professor Kristian Gundersen etter PSTs kontakt med NTNU.
Kierulf-utvalget: Berget som fødte en mus Det er få konkrete lovendringer og de få nye bestemmelsene er temmelig tannløse, skriver Kristian Gundersen om Kierulf-utvalgets rapport.
PST får kritikk for å ha vært inne i Eikrem-saken Stortingets overvåkingsorgan, EOS-utvalget, retter kritikk mot PST for «et forhold» som gjelder NTNU-forsker Øyvind Eikrem. PST sier nei til utvalgets ønske om å avgradere opplysninger om kritikken. Jussekspert reagerer.
NTNU inngikk forlik for 20 ganger mer enn summen de hadde fullmakt til Jussdekan mener millionforliket mellom NTNU og Øyvind Eikrem er problematisk. Kunnskapsdepartementet var ikke involvert og vurderer nå avtalen.
Det er gjort urett mot Øyvind Eikrem Universitetsansatte bør kunne regne med å ha organisasjonen i ryggen, også når de står i stormen for deres ytringer.
Gundersen: Rektor Borg har intet lært av Eikrem-saken og må gå av NTNU må nå skolere linjeledelsen om at de har en plikt til å forsvare friheten til den enkelte arbeidstaker, mener professor Kristian Gundersen.
Eikrem får både høyere lønn og en sluttpakke på en årslønn Dette er NTNU og Øyvind Eikrems sluttavtale: Går opp 10 lønnstrinn, men får ikke ha kontor ved NTNU.
Giertsen reagerer på mulig ulovlig innsyn ved NTNU Jussprofessor reagerer på at NTNU brukte innhold i e-poster som de ulovlig kan ha tilegnet seg, som argument for å gi førsteamanuensis Eikrem sparken.
Datatilsynet vil gi NTNU 150.000 kroner i gebyr for ulovlig innsyn i Eikrems e-postkonto Datatilsynet slår fast at NTNU brøt personvernforordningen da de gjorde innsyn i e-posten til Øyvind Eikrem sommeren 2020.
«– En slags politisk utrenskning» Professor Kristian Gundersen hadde ønsket seg en mer prinsipiell behandling av Eikrem-saken som endte med en form for økonomisk forlik.
Vedtak i Eikrem-saken utsatt til torsdag NTNU-styret tok ingen avgjørelse i avskjedssaken mot førsteamanuensis Øyvind Eikrem onsdag. Det er satt av en halvtime til saken i torsdagens styremøte.
Dette er Eikrem-saken Onsdag 1.desember kan Eikrem-saken få sin foreløpige slutt. NTNU-styret skal avgjøre om førsteamanuensen får sparken eller ikke. Det er satt av fem timer til saken.
NTNU-rektor snudde om hemmelighold NTNU-rektor Anne Borg innstiller på at Øyvind Eikrem skal få avskjed. Saken skal opp onsdag 1. desember i styret ved NTNU.
Hemmelig forslag til vedtak i Eikrem-saken. Professor advarer mot Kafka-prosesser NTNUs ledelse har holdt både forslag til vedtak og begrunnelse hemmelig for Øyvind Eikrem i avskjedssaken mot ham. Professor og advokater reagerer på hemmeligholdet. Torsdag kveld snudde NTNU.
NTNU-rektor Borg har avvist forslag til minnelig løsning i Eikrem-saken Styret avgjør 1.desember. NTNU har en tynn sak, mener jussprofessorer.
NTNU vil gi ham sparken. Eikrem underviser som før NTNU har hyret inn en ny advokat for å forberede avskjedssaken mot Øyvind Eikrem. I desember skal universitetsstyret avgjøre saken.
Eikrem-saken: «NTNU har svekket sitt omdømme og sin anseelse» Eikremsaken gjør at NTNU fremstår som en institusjon der akademisk frihet er truet, skriver professor Helge Holden.
Meiner Eikrem-saka ved NTNU ikkje skulle vore i media Eikrem-saka handlar ikkje om ytringsfridom, meiner Arnstein Vestad og kritiserer media si dekning av saka.
Nytt utvalg opprettholdt avskjed av Eikrem. NTNU-styret skal avgjøre saken Øyvind Eikrems klage på avskjed fra NTNU er sendt videre til NTNU-styret. Det er uklart når saken kommer opp.
«For mange ytre-venstre-personer i akademia innebærer ikke mangfold forskjellige holdninger og standpunkt, det betyr mitt standpunkt» Sosiolog Pål Veiden skriver om ytringsfrihet, ønsket om å renske ut «råtne epler» fra akademia, ytre venstre og Øyvind Eikrem-saken.
Nytt utvalg behandler klagen i avskjedssak ved NTNU neste uke Utvalget som skal avgjøre om klagen fra avskjedigede NTNU-ansatte Øyvind Eikrem skal tas til følge eller sendes videre til universitetsstyret, ledes av dekan Tine Arntzen Hestbek.
Trur frykt er grunnen til at tilsette ikkje støttar Eikrem Fleire ved NTNU går no ut med kritikk mot universitetsleiinga si handtering av Eikrem-saka.
Etterlyser flere stemmer om avskjedssaken ved NTNU — Jeg stemmer Rødt, Øyvind Eikrem er tillitsvalgt for Demokratene, men rammene for akademisk frihet og ytringsfrihet må være like for oss begge, sier Trond Andresen ved NTNU.
Eikrems advokat avviser alle punkt i avskjedsvedtak For svake beviskrav, inhabilitet og selektiv bevisvurdering preger NTNUs avskjedsvedtak i saken mot førsteamanuensis Øyvind Eikrem, skriver Eikrems advokat i sin klage på vedtaket.
Hun overtar ledelsen ved konfliktfylt NTNU-institutt Kristin Viggen er ansatt som ny instituttleder ved Institutt for sosialt arbeid på NTNU.
Jussprofessor kritisk til NTNUs begrunnelse for å gi Eikrem sparken En så begrenset sannsynlighet ville ført til frifinnelse i en straffesak, mener jussprofessor Johan Giertsen.
Vedtak klart: Eikrem får sparken på grunn av hatefulle ytringer Ansettelsesutvalget som skulle vurdere avskjedigelsen av Øyvind Eikrem har bestemt seg.
Møtet om avskjed av Eikrem fortsetter denne uka Utvalget ved NTNU som behandler avskjedssaken mot Øyvind Eikrem ble ikke ferdige sist torsdag. Møtet fortsetter denne uka, nå også med en habilitetsklage hengende over seg.
NTNU gir Eikrem sparken Brudd på tjenesteplikter og lojalitetsplikten, mener NTNU, som avskjediger førsteamanuensis Øyvind Eikrem. Han er også suspendert fra all kontakt med studenter og kolleger.
Kan ikke bevise at Eikrem sto bak hatefulle ytringer Anonym facebook-konto kan ha kommet med hatefulle ytringer, mener flere jurister. Men det er uklart hvem som har skrevet ytringene og om det bør få konsekvenser for ansettelsen til vedkommende.
Forskerforbundet: Særlig kritikkverdig håndtering Forskerforbundet ved NTNU mener måten universitetet har håndtert offentliggjøringen av hovedfunnene i rapporten om Eikrem-saken er særlig kritikkverdig.
Sjokkert Eikrem anklages for brudd på straffeloven Advokatfirmaet som har vurdert Eikrem-saken ved NTNU, mener at førsteamanuensen har brutt straffelovens bestemmelser om hatefulle ytringer selv om de ikke kan bevise at han har skrevet ytringene.
«Ikke ulovlig å opptre i strid med god folkeskikk» UiO-professor Olav Torvund går langt i å konkludere med at Eikrem-saken ved NTNU ikke burde vært en sak.
«Hovedregelen bør være at man ikke fotograferer kollegaer eller andre på NTNUs område uten samtykke» NTNU anser ikke snikfotografering som brudd på ansattes tjenesteplikt. I Bergen har en førsteamanuensis blitt oppsagt fordi han har fotografert studenter på campus.
Kolleger snikfotograferte Eikrem ved NTNU For å ha beviser når de varslet, bestemte kolleger av Øyvind Eikrem å snikfotografere ham og pc-skjermen hans under instituttmøter på NTNU.
Kritikk mot varslingssystem Flere ved NTNU er kritiske til anonymitet i varslingssaker. Også Universitetet i Bergen skal gå gjennom varslingsrutinene sine, det såkalte Si fra-systemet.
Vil avlyse «hysteriet» om ytringsfridom i akademia Det er ein myte at ytringsfridomen er under press i akademia, meiner doktorgradsstipendiat Tellef Solbakk Raabe.
Professor med kritikk av UiB og NTNU: – Faresignaler for ytringsfriheten Universitetsledelsenes håndtering av tyskervits-saken i Bergen og Eikrem-saken i Trondheim gir grunn til bekymring, mener professor ved Universitetet i Oslo.
Filter Nyheter brøt god presseskikk i Eikrem-sak Filter Nyheters sak om førsteamanuensis Øyvind Eikrems påståtte anonyme facebookprofil ble felt i Pressens faglige utvalg (PFU) i dag.
Flere nekter å forklare seg til NTNUs advokater om rasistisk facebookprofil Universitetsansatte reagerer på henvendelser om rasistisk facebookprofil og lurer på hvor NTNUs advokater har fått navnene deres fra.
Sterkt kritisk til NTNUs tidsbruk i Eikrem-saken Psykolog og tillitsvalgt minner om NTNUs plikt til å ta vare på førsteamanuensis Øyvind Eikrem.
Derfor bør vi ikke beholde «rasismeparagrafen» Bør virkelig straffeloven brukes mot noen som bare fremsetter skjellsord, spør Carl Müller Frøland i sitt svar til redaktør Tove Lie.
Beholder gjerne rasismeparagrafen Khronoredaktør, Tove Lie, mener ikke at det å være for en fjerning av rasismeparagrafen er særlig kontroversielt. Selv vil hun gjerne beholde den.
«Kontroversielt» opprop? Betrakter Khrono-redaktør Tove Lie en prinsipiell avvisning av § 185 som «kontroversielt»? Hva mener hun i så fall med det, spør idehistoriker og forfatter Carl Müller Frøland.
Problematisk gransking av rasistiske ytringer ved NTNU Også rasister har ytringsfrihet, som alle oss andre, innenfor visse grenser. Men hvem setter grensene når landets største universitet gransker anonyme påstander om rasistiske ytringer?
Bekjent av Eikrem sier han står bak rasistisk nettaktivitet I fem måneder har NTNU gransket om Øyvind Eikrem har spredd hatefulle ytringer via anonym Facebook-profil. Like lenge har de visst at en annen person har erkjent å stå bak, uten å undersøke det nærmere.
NTNU legger vekt på Eikrems faglige rolle når de forklarer innsyn overfor Datatilsynet NTNU vektlegger Øyvind Eikrems faglige rolle på NTNU og hevder at medier har omtalt bruk av NTNUs ikt-utstyr når de begrunner tvangs-innsyn.
Har kopiert Eikrems e-post og laget liste over søkeord Advokat Vidar Strømme mener at hensyn til rettssikkerheten tilsier at NTNU bør vente med gjennomgang av Øyvind Eikrems e-poster og data til alle klager i saken er ferdigbehandlet.
Advokat opprørt over at NTNU trassar protest og sjukemelding NTNU sine advokatar skal gjennomføre innsynet i Øyvind Eikrem sin pc midt i ferien, og trass i at han er sjukemeld. Eikrems advokat reagerer.
Klager NTNU inn til Datatilsynet NTNU-ansatte Øyvind Eikrem har varslet Datatilsynet om det han mener er informasjonsbrudd ved universitetet etter at e-poster fra ledelsen er kommet på avveie.
UiB-ansatt fikk sparken etter brudd på IKT-regler En ansatt ved Universitetet i Bergen ble avskjediget i 2016. Hovedbegrunnelsen var brudd på universitetets IKT-reglementet.
NTNU: Har ikke vurdert avskjed av Eikrem NTNU varslet Øyvind Eikrem om mulig avskjed i et brev hvor de ba om innsyn i e-posten hans. På sine internsider skriver de at det ikke har vært aktuelt å vurdere avskjed av Eikrem.
Datatilsynet mener NTNUs varsel om innsyn i Eikrems pc er spesielt — Denne saken er jo spesiell, fordi det gjelder ytringer utenfor jobben, sier juridisk rådgiver i Datatilsynet. Øyvind Eikrems advokat truer NTNU med rettslige skritt i saken.
NTNU truer Eikrem med avskjed NTNU krever beslag i pc og varsler innsyn i e-postkassen til førsteamanuensis Øyvind Eikrem. Målet er å avklare mistanken om at han har spredd det NTNU kaller hatefulle ytringer gjennom anonym Facebook-konto.
NTNU har hyret advokater for å granske anonym Facebook-konto NTNU-ledelsen vil komme til bunns i påstander om en anonym Facebook-konto som det hevdes tilhører en av deres ansatte. Begge parter har nå advokatbistand, og vil ikke kommentere saken.
Signerer du med akademisk tittel bør du ha kompetanse på det du uttaler deg om Dersom enkelte av våre ansatte allikevel skulle komme med lovstridige ytringer for eksempel for å fremme private synspunkter, kan ikke dette forsvares, skriver rektor ved NTNU, Anne Borg.
NTNU blir bedt om å svare på når man kan bruke en akademisk tittel og ikke Ytringsfrihet. Forskere må være tydelige på hva de uttaler seg om som forskere, og hva de uttaler seg om som engasjerte samfunnsborgere, sier postdoktor Tone Sommerfelt. Hun ber NTNU klargjøre hva en vitenskapelig ansatt kan si og ikke.
Eikrem skal ha brukt hemmelig Facebook-konto i nettdebatter. «Tull og tøys», sier Eikrem NTNU kaller førsteamanuensis Øyvind Eikrem inn til møte etter påstander i Filter Nyheter om at han skal ha publisert fremmedfiendtlig innhold på Facebook gjennom hemmelig profil. — Tull og tøys, sier Eikrem.
Eikrem: Storm i et akademisk vannglass «No platforming». Å tillegge min person noen innflytelse på Frode Hellands ytringsmuligheter, er på sett og vis flatterende, men heller komisk, skriver førsteamanuensis ved NTNU, Øyvind Eikrem.
Flere reagerer på at Øyvind Eikrem vil nekte Frode Helland å snakke Ytringsfrihet. Det er ikke mye støtte eller forståelse å hente for Øyvind Eikrems initativ for å stoppe forfatter og dekan Frode Hellands opptreden i et vitenskapsforum ved NTNU.
Eikrem om at UiO-dekan er invitert til rasismedebatt ved NTNU:«Skandaløst og særs lite kollegialt» Rasismedebatt. Førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU har selv vært i hardt vær om kontroversielle uttalelser og debatt om ytringsfrihet. Nå reagerer han sterkt på at UiO-dekan Frode Helland er invitert til rasismedebatt i Trondheim.
Ny faktaundersøkelse i Eikrem-saken:— Ingen begrensning av ytringsfriheten Eikrem-saken. Det er ikke begått brudd på arbeidsmiljøloven, interne retningslinjer eller annet arbeidsgiveransvar, konkluderer faktaundersøkelse i Eikrem-rapporten. Eikrem burde forventet reaksjonene, mener advokatene.
Eikrem om faktarapport som er klar rett etter påske:— Det viktigste for NTNU er en pen fasade Eikrem-saken. NTNU har konkludert i en intern gransking, mens en ekstern faktaundersøkelse om Eikrem-saken skal være klar rett etter påske. — Jeg har lært i denne prosessen at NTNUs viktigste anliggende synes å være at fasaden ser pen ut, sier hovedpersonen selv, Øyvind Eikrem.
Jan Messel: — Det er konflikt mellom akademiske verdier og profesjonsverdier Ytringsfrihet. Eikrem-saken, ytringsfrihet og medbestemmelse var tema på møtet om de nye universitetene torsdag.
Forvirrende «fakta» i Eikrem-saken Fakta-rot. Universitetsavisa bragte lørdag nyheten om at en faktaundersøkelse ved NTNU viser at en kollega på Øyvind Eikrems institutt på NTNU var fosterfar for de to drepte asylsøkerne som Eikrem uttalte seg om til Resett. Så langt har ingen bekreftet opplysningene.
Dårskap uten grenser ved NTNU Eikrem-saken. Vi venter på gjerningene nå Gunnar Bovim, skriver Kristian Gundersen.
5 måneder etter Resett-intervju: En «trykkoker» på NTNU-institutt, viser fersk faktaundersøkelse Eikrem-saken. Ytringsfrihetsdebatten i kjølvannet av Eikrem-saken på NTNU opplevdes som svært belastende for mange, viser en faktaundersøkelse gjennomført ved Institutt for sosialt arbeid nylig.
Ideologisk kamp, torpedoer og voldsalarmer: Historien som førte til den kontroversielle professorens avgang Kontroverser. Eikrem-saken ved NTNU har utviklet seg til å bli en sjeldent betent konflikt internt på Institutt for sosialt arbeid. Men ikke langt unna, har saken sin ekstreme parallell. Historien involverer drapstrusler, en rektor med voldsalarm og en solid sluttpakke.
Akademisk fridom - kva er det (ikkje)? Scholars at Risk. Innsatsen for å bygge brei og aktiv forståing for akademisk fridom kunne vore betre ved landets høgare utdanningsinstitusjonar, skriver Håkon Fottland.
Ingen forsoning under NTNU-møte om Eikrem-saken Eikrem-saken. Ansatte ved Institutt for sosialt arbeid der Øyvind Eikrem jobber, er fortsatt uenige med ham etter høstens ytringsdiskusjon. Men ledelsen hevder saken ikke handler om ytringsfrihet i det hele tatt.
Direkte: NTNU-rektor Bovim møter Eikrems institutt bak lukkede dører. Få reaksjonene fra klokken 11.00. Eikrem-saken. Fredag møter NTNU-rektor Gunnar Bovim de ansatte ved Institutt for sosialt arbeid. Temaet er erfaringer etter blant annet behandlingen av Eikrem-saken. Møtet holdes stengt for pressen.
Uten frihet til å kritisere, gir enighet ingen mening Ytringsfrihet. Ytring som møtes med ytring, kan slippe inn frisk luft, konkluderer professor Morten Holmboe.
Akademisk frihet: Eikrem, Sudbø og Franz Kafka Ytringer. Olav Gjelsvik svarer meg om akademisk frihet i Khrono. Han bruker moteordet «stråmann» mot meg, men han burde prøve å se bjelken i sitt eget øye nå, skriver Kristian Gundersen.
Blankpolerte idealer og akademisk troverdighet Ytringsfrihet. Skal man ta Eikrem-saken som utgangspunkt når man diskuterer ytringsfrihet i akademia er det ikke uvesentlig at saken oppsto nettopp på institutt for sosialt arbeid, mener Trond Heitmann.
Akademisk frihet uten innhold Akademisk frihet. Det er merkelig at vi får en diskusjon om de frie ytringene som er den innerste forsvarsmuren rundt akademisk frihet, skriver Kristian Gundersen, som er uenig med Olav Gjelsviks syn på akademisk frihet.
Akademisk frihet og ytringsfrihet for akademikere Eikrem-saken. Hans ytringsfrihet er helt udiskutabel; om hans ytringer i tillegg også skal beskyttes av akademisk frihet slik mange krever, er et ganske annet spørsmål, skriver Olav Gjelsvik ved Universitetet i Oslo om førsteamanuensis Øyvind Eikrems uttalelser i resett.no.
Instituttstyre ber om tillitserklæring fra NTNU-rektoren i Eikrem-saken Eikrem-saken. Styret ved Øyvind Eikrems institutt ved NTNU ber om en tillitserklæring fra rektor håndteringen av Eikrem etter hans uttalelser i Resett. Bovim beklaget håndteringen offentlig i november i fjor.
Ytringsansvar forplikter Ytringer. Vårt ytringsansvar er stort og må forvaltes slik at samfunnet fester lit til våre meningsbidrag. Og her er de forskningsetiske retningslinjene til god hjelp.
Instituttledelsen ga studentene munnkurv om Eikrem-reaksjoner Eikrem-saken. Da 44 NTNU-studenter samlet seg om et skriv der de reagerte på Øyvind Eikrems uttalelser til Resett, ba instituttledelsen dem om å la være å snakke om det. Nå beklager ledelsen, og viser til at de feiltolket brevet.
Ytringsfriheten et ufravikelig prinsipp Meninger. Ytringsfrihet. Det er lite hyggelig å innse at vi har gjort en uheldig vurdering, skriver NTNU-rektor Gunnar Bovim om Eikrem-saken, og mener kritikken mot universitetet er betimelig.
Eikrem kalt inn til ledelsen igjen etter studentopprop mot Resett-intervju Eikrem-saken. Studenter ved NTNU føler seg krenket over førsteamanuensis Øyvind Eikrems intervju med Resett. NTNU har bedt Eikrem om å ikke omtale saken offentlig og mener det vil være brudd på arbeidsmiljøloven. Eikrem selv mener saken har offentlig interesse.
Nå kommer anonym publisering for kontroversielle akademikere Under pseudonym. En gruppe internasjonale forskere planlegger lansering av et nytt tidsskrift som vil tillate publisering av kontroversiell forskning under pseudonym. — En fallitterklæring, mener Anine Kierulf, selv om hun forstår bakgrunnen for initiativet.
Reitan: God ytringskultur handler også om den enkeltes ytringsansvar Ytringsklima. Ytringsansvar og ytringskultur fortjener en større plass i debatten om akademisk frihet og ytringsfrihet, skriver NTNU-dekan Marit Reitan i kjølvannet av Eikrem-saken.
Føydale strukturer truer den intellektuelle friheten Akademisk frihet. Ytringsfrihet og akademisk frihet går hånd i hånd. De skaper sammen den dynamikk og transparens som demokratiet og kunnskapssamfunnet fordrer. Men noen liker altså ikke at andre skal ha den friheten de selv tar for gitt på egne vegne, skriver Terje Carlsen i dette innlegget.
Berg sendte bekymringsmelding om Resett-intervju med NTNU-forsker «Klagestormen» mot NTNU etter forsker Øyvind Eikrems intervju i det høyreradikale nettstedet Resett, utgjorde to eposter. Hans kollega, professor Berit Berg, sendte den ene og ba instituttleder om å reagere.
Fagligheten som forsvant i Resett Faglighet. NTNU-forsker Eikrem har ingen generelle faglige grunner for sine påstander om at disse unge mennene er farlige på grunn av sine kulturelle bakgrunner. Sammenhengene han trekker er ikke holdbare. Tvert i mot; de er faglig suspekte.
Går det noen grenser for hvordan og hvor forskere uttaler seg? Eikrem-saken. Legg ytringsfrihetsdebatten død. La oss diskutere etikken. Bør forskere si hva som helst til hvem som helst?
Gundersen: NTNU forsvarer ikke den akademisk friheten i Eikrem-saken Ytringsklima. Saken rundt forskeren som lot seg intervjue av Resett og fikk refs ved NTNU, er kanskje det groveste inngrepet i akademisk frihet vi har hatt i nyere tid, mener professor Kristian Gundersen ved Universitetet i Oslo.
Berge: Leder bør inn på teppet etter å ha refset forsker for intervju i Resett Ytringsfrihet. Instituttlederen som refset forsker for intervju i Resett bør inn på teppet, mener professor Kjell Lars Berge. — Seriøse forskere bør ikke la seg intervjue av Resett, mener professor Tony Burner.
NTNU-forsker bidrar til høyreradikal propaganda Ytringsfrihet. Øyvind Eikrem politiserer et drap og generaliserer ofrene og voldsutøveren på Resett. Ikke i tråd med Institutt for sosialt arbeids etiske retningslinjer, skriver to PhD-kanditater i sosialt arbeid.
Nyeste artikler
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Skal drøfte omdømme- og merkevarebygging
Rektor Haanes advarer mot politisk styrt nedstemthet
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024