Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Slik har de vitenskapelig ansatte det egentlig: Rapporterer om mer byråkratisering, økt produksjonskrav, mer fokus på tellekanter
Timeregistrering er på bordet for danske forskere. Ikke ønsket, sier norske fagforeninger En ny lov kan bety at vitenskapelige ansatte i likhet med andre dansker må skrive ned hvor lenge de jobber. Norske forskere ønsker ikke det, sier Forskerforbundet.
Instituttforskere: Jobber for mye og bruker for mye tid på søknader — Man sløser bort fryktelig mange forskerårsverk på å skrive søknader, mener tidligere instituttforsker Oddveig Storstad.
Forskere plages av stress: — En bransje som ødelegger mennesker Danske forskere går oftere på jobb når de er syke og er mer stresset enn andre, viser undersøkelse. Også i Norge er mange forskere overarbeidet.
Forskerne mangler tid til å forske Tidsbruksundersøkelser viser at vitenskapelig ansatte ved universiteter og høyskoler i gjennomsnitt jobber mer enn 46 timer i uka. Likevel sliter de med å finne tid til å forske og til å forberede undervisning. Noe må gjøres med tidspresset i akademia, skriver Forskerforbundets leder Guro Lind.
Følte seg holdt som gissel for det han brydde seg om Forskerforbundet vil ha slutt på ufrivillig overarbeid i akademia. — Alt som ble forventet av meg utgjorde samlet sett en 250 prosent stilling, sier Alexander Sandtorv.
Mindre syke og utbrent med hjemmekontor – men flere «mister gnisten» De fleste ønsker å fortsette med hjemmekontor et par dager i uka. Lederne er bekymret for det sosiale arbeidsmiljøet og det langsiktige utviklingsarbeidet.
Frykter for statusen «særlig uavhengig stilling» Førsteamanuensis Arve Hjelseth vil heller jobbe noe «gratis» enn å begynne å telle timer. — Alle skal få forske så mye de vil, svarer leder av Forskerforbundet om debatten.
Professor mener akademikere må ta ansvar for sin egen tidsbruk Tidsbruk. «Man kan overleve i akademia uten å ha bistilling, ta på seg mye ekstern sensur og reise på fire konferanser i året», mener professor Silje Bringsrud Fekjær. Vitenskapelige ansatte har rom for å prioritere hardere, sier hun til Khrono.
Arbeid i feriar og helger: «Dette er ein trend og vi ser meir og meir av det.» Jobba i jula? Kor mange forskarar har jobba i juleferien? Ganske mange, skal vi tru ein ny studie. Men skandinavar er likevel blant dei som er minst tilbøyelege til å sende inn sine akademiske artiklar til tidsskrift utanfor normal arbeidstid.
Tidstyver i akademia. Hva gjør vitenskapelig ansatte egentlig? Arbeidsdagen. Stadig nye oppgaver stjeler tid fra kjerneoppgavene til vitenskapelig ansatte, skriver Ove Skarpenes og Ann Christin Nilsen ved Universitetet i Agder.
Fagforeningene provoserte fram mer forskningstid i Innlandet Forskning. Fagforeningene ble provosert. Nå gir Kathrine Skretting ved Høgskolen i Innlandet ansatte mer tid til forskning og utvikling enn hun først hadde tenkt.
Stemplingsur? Ja, takk! Tidsregistrering og stemplingsur virker håpløst gammeldags, mener filosof på Handelshøyskolen BI, Øyvind Kvalnes. Men nå har han snudd: På sitt beste kan stemplingsur være et verktøy for å hindre utbrenthet og stress i arbeidslivet, skriver han.
Vil stimulere lærerstudentene til en større arbeidsinnsats Kunnskapsdepartementet har gitt 10 millioner kroner til et prosjekt for å få lærerstudenter til å jobbe mer med studiene.
Nyeste artikler
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024