Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Forskningsleder anklages for maktmisbruk og trakassering av stipendiater Forholdene har vedvart over lang tid, og mange av hendelsene er svært alvorlige, står det i en varslingsrapport. Universitetet har sagt opp forskningslederen, som svarer med søksmål.
NTNU-varsler fikk millionavtale og gikk på dagen Da seksjonslederen varslet om dårlig arbeidsmiljø, skal hun ha blitt plassert på hjemmekontor og bedt om ikke å gjøre jobben sin. Så fikk hun ett års etterlønn og gikk på dagen.
382 UiO-ansatte rapporterer om uakseptabel oppførsel 1 av 13 ansatte mener de har opplevd uakseptabel oppførsel de siste seks månedene på Universitetet i Oslo. — Dette er tall vi tar på alvor, sier universitetsdirektør Arne Benjaminsen.
Påstand om maktkamp og pengerot: Rektor har varsla mot direktør og stiller spørsmål ved pengeoverføringar Det meste har låst seg i ein langvarig konflikt i leiinga ved Høgskulen i Volda. No snakkast det om «eskalerande krise», «svertekampanje» og «maktkamp».
Stipendiat med PTSD tapte søksmål mot NTNU Retten legger til grunn at stipendiaten har pådratt seg psykiske helseplager som han trenger behandling for, men kan ikke se at det er tilstrekkelig bevist at det er NTNU som har ansvaret for det.
Oppsagt direktør klagar på oppseiinga Ann Kristin Emblem vart sagt opp av styret ved Høgskulen i Volda. No klagar ho på avgjersla.
Professor stjal tenner. Gikk løs på dem med tang, hammer og skrutrekker Professor Corinne Hofmann og ektemannen Menno Hoogland har blitt sagt opp etter en omfattende etterforskning som har avdekket flere tiår med overskridende oppførsel.
Stipendiat skal ha fått PTSD på grunn av forholdene ved NTNU. Krever 1,6 millioner En stipendiat saksøker NTNU for over 1,6 millioner kroner for blant annet maktmisbruk, trakassering og gjengjeldelse som skal ha ført til posttraumatisk stresslidelse. NTNU avviser alle påstander.
Går hardt ut mot rektor i lokalavisa Spesialrådgivar Unni Hagen går hardt ut mot eigen rektor i eit ope brev i lokalavisa Mørenytt. — Næringslivet hadde ikkje godteke dette, seier redaktør Magne Lerø.
Kaller reform for «en flopp»: — Det var jo dette regjeringen skulle ta tak i Forskerforbundets leder Guro Lind mener forskere og undervisere overlesses med krav og oppgaver som gjør at arbeidsuken til slutt blir umulig.
Informanten skrev «HJELP, for faen!»: — Det er det all grunn til å ta på alvor Informantens enkle, men høylytte rop om hjelp fikk oss til å tenke. I vår studie av UH-sektoren tegnes det et bilde av at de ansatte opplever å være brikker i et system de ikke kan påvirke. Det gjør at flere vil slutte.
Slik har de vitenskapelig ansatte det egentlig: Rapporterer om mer byråkratisering, økt produksjonskrav, mer fokus på tellekanter Mer byråkratisering, økt produksjonskrav, mindre akademisk frihet, press, stress og en opplevelse av å være på «taperlaget» er blant ingrediensene i den 113 sider lange rapporten fra Universitetet i Sørøst-Norge.
NTNU-rapport: «Nært opp til grensen » for uforsvarlig arbeidsmiljø Deler av IE-fakultetet ligger tett opp mot brudd på arbeidsmiljøloven, viser «hemmelig» rapport utarbeidet av NTNU selv. Etter påske skal ekstern og intern bistand inn.
Slår alarm: Utdannes nesten ingen nye yrkeshygienikere Norske yrkeshygienikere er få og blir stadig færre etter at utdanningstilbud er blitt lagt ned. Nå slår de alarm.
Kritisk til nulltoleranse: — De fleste vil i løpet av livet oppleve ubehageligheter knyttet til faglige uenigheter Professor Kristian Gundersen lurer på når diskrimineringstallene er lave nok til at det er akseptabelt.
Faglig uenighet er største grunn til diskriminering ved NTNU Nesten ti prosent av NTNUs vitenskapelige ansatte er utsatt for uakseptabel oppførsel, viser en spørreundersøkelse gjennomført for universitetet. Faglig uenighet er største grunn til diskriminering.
Nå skal de kartlegge arbeidsmiljøet for over 6000 ansatte Universitetet i Oslo skal ha sin første Ark-undersøkelse.
«Birgitte» levde i et voldelig forhold. Mener universiteter og høgskoler har et ansvar Etter et langt samliv preget av psykisk vold håpet «Birgitte» på et liv i trygghet. Men selv om både hun og hennes eksmann begge er ansatt ved NTNU, var det begrenset med hjelp til beskyttelse å få fra arbeidsgiver.
Stipendiat saksøker NTNU for manglende oppfølging av varsler om maktmisbruk og trakassering Stipendiaten mener universitetet ikke fulgte egne retningslinjer da han varslet om blant annet maktmisbruk og trakassering fra sin veileder. — Ikke grunnlag for kravene, svarer Regjeringsadvokaten.
Sterke anklager mot dekan Ansatte ved NTNU-fakultetet mener dekan Ingrid Schjølberg bedriver maktmisbruk og latterliggjøring.
Full tillit til Thøgersen etter påstandar om fryktkultur og inhabilitet Fagforeiningane ved Noregs handelshøgskole (NHH) stiller seg bak rektor Øystein Thøgersen.
Rektor og prorektor var på veg til å bli kjærastar. Stilte i same møte og pressa ut direktør Tore Hellebø vart utskjelt, ribba for tillit og utan varsel bedd om finne seg ein annan jobb — alt i løpet av ein halv times digitalt møte. NHH-rektor Øystein Thøgersen var inhabil, meiner jurist.
Instituttforskere: Jobber for mye og bruker for mye tid på søknader — Man sløser bort fryktelig mange forskerårsverk på å skrive søknader, mener tidligere instituttforsker Oddveig Storstad.
Forskere plages av stress: — En bransje som ødelegger mennesker Danske forskere går oftere på jobb når de er syke og er mer stresset enn andre, viser undersøkelse. Også i Norge er mange forskere overarbeidet.
Skal evaluera livet i «öppna landskap» på Vestlandet Dei opne kontorlandskapa i Høgskulen på Vestlandet sitt omstridte bygg har mange ledige plassar. Flest ledige er det på måndagar og fredagar.
Historien om en stol På et tidspunkt i livet kom det en myk, rød og ergonomisk stol trillende inn på kontoret til førstelektoren. Nå befinner den seg midt i en betent konflikt om arbeidsplassen.
Tilsette hadde sett private møblar på kontora. I helga låste nokon seg inn og tok møblane med seg Det er ikkje noko som heiter private kontor, seier Høgskulen på Vestlandet. I løpet av helga låste representantar frå høgskulen seg inn på enkeltkontor og fjerna private møblar som tilsette hadde plassert der.
Svensk institutt legges ned etter årevis med trøbbel Gjentatte meldinger om trakassering, mobbing og krenkende oppførsel ble til slutt tungen på vektskålen for Institutt for astronomi og teoretisk fysikk ved Lunds universitet.
Ni grunner til at forskere vil forlate akademia Høyt arbeidspress er den viktigste grunnen til at folk vil slutte i akademia. Det gjelder spesielt for kvinner.
Rettsmedisinsk institutt sviktet i Baneheia-saken, mener eks-direktør Ballo Det hersket en ukultur ved daværende Rettsmedisinsk institutt ved Universitetet i Oslo, som kan ha fått følger for Baneheia-saken, mener tidligere direktør Olav Gunnar Ballo.
Masseflukt fra NTNUs kommunikasjonsavdeling På kort tid har 13 ansatte sluttet i avdelingen. — Det er masseflukt fra en rasert avdeling, hevder ansatte Khrono har vært i kontakt med.
Gi meg forskning, ikke synsing om arbeidsplassene våre Som samfunnsengasjert menneske er jeg helt enig i at mindre areal og lavere klimaavtrykk er bra og at dette er noe vi i akademia faktisk kan bidra med.
Ytringsfriheten starter på arbeidsplassen Det jeg savner aller mest i Kierulf-rapporten er en beskrivelse av tillitsvalgtes rolle i å skape godt ytringsklima og dempe konflikter internt, skriver Akademikerne-leder Lise Lyngsnes Randeberg.
Styremedlem: — Todelt ledelse gir svakere krefter i motvind Flere styremedlemmer ved Høgskulen i Volda mener ansatt rektor hadde vært en fordel i konfliktsaker.
Volda: Fagforeining uroa over arbeidsmiljøet Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda skil seg ut med fleire konfliktsaker enn dei andre avdelingane ved høgskulen, seier Forskerforbundet.
Profilert professor har sagt opp og varsla Arbeidstilsynet Meir bråk på mediefag ved Høgskulen i Volda.
Åpne kontorløsninger er dårlig samfunnsøkonomi «Aktivitetsbaserte» nybygg skaper utfordringer ved flere institusjoner. Det mest bærekraftige er å sikre forskerne lokaler som er egnet til konsentrasjonskrevende arbeid.
UiO-ansatte savner «kompiskolleger» Særlig internasjonalt rekrutterte ansatte ved Universitetet i Oslo savner å være en del av et inkluderende arbeidsfellesskap, viser en ny undersøkelse.
Hva med «OsloMets årlige utdanningskonferanse»? Utfordringen er herved gitt rektor Christen Krogh. Dette er noe vi har savnet – lenge, skriver 29 undervisere og veiledere.
Halvparten av de ansatte har avtale om hjemmekontor. Sjefen er skeptisk IT-direktøren frykter hjemmekontor går ut over læring og arbeidsmiljø.
Arbeidsmiljøet ved UiO under pandemien Pandemien har vært krevende for alle UiOs ansatte og særlig for stipendiater, postdoktorer og internasjonalt ansatte.
Instituttet vart delt. No er trivselen kartlagd Forskarane som fekk skulda for ein del av konfliktane i historiemiljøet ved NTNU, rapporterer no om betre arbeidsmiljø enn kollegaene som vart igjen.
Vi skal lære av Eikrem-saken — Saken har i flere medier blitt fremstilt som en sak om ytringsfrihet, der universitetet som arbeidsgiver har forsøkt å kneble meningene til en ansatt. Det er ikke tilfelle, skriver NTNU-rektor Anne Borg.
Neste gang kan det være din tur — Har professorene glemt at ytringsfrihet er grunnpilaren i demokratiet, at kvass meningsbrytning er vitenskapens fundament?
Frels oss fra «avbyråkratisering» og «effektivisering» — Erasmus Montanus-logikken fra den avgåtte regjeringa har vært at de statlige institusjonene vil jobbe «mer effektivt» dersom de får mindre å rutte med, skriver professor ved Universitetet i Sørøst-Norge, Tony Burner
Forskerne jobber stadig mer, men har mindre tid til å forske Økende internasjonalisering er en viktig faktor for økt arbeidstid blant forskere.
Fastlåste konflikter i arbeidsmiljøet — Kontradiksjonspraksisen er etter min vurdering en av de største svakhetene i granskning og faktakartlegging, skriver HR/HMS-sjef ved NTNU, som har fått kritikk for bruken av faktaundersøkelser.
Om kollegialt handlingsrom og ta seg tid til den praten Er me flinke nok til å nytte handlingsrommet i jobbane våre; til å skapa meiningsfulle kollegiale møteplassar?
Eikremsaken: Personkonflikt heller enn angrep på ytringsfriheten Hvorfor ønsker mediene å støtte den ene siden i denne personkonflikten på denne måten?
Trur frykt er grunnen til at tilsette ikkje støttar Eikrem Fleire ved NTNU går no ut med kritikk mot universitetsleiinga si handtering av Eikrem-saka.
NTL ber staten droppe bruk av faktaundersøkelser.— Konfliktforsterkende Lederen av Norsk tjenestemannslag går hardt ut mot bruk av faktaundersøkelser i konfliktsaker, og håper på det hun kaller en «tillitsreform» i staten etter valget.
Kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene av fryktkultur og arbeidsmiljø som rakner Kronikkforfatterne jobber eller har jobbet ved ved Birkelandsenteret for romforskning og kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene av sin arbeidsplass.
Fakultetet griper inn etter meldinger om fryktkultur Dekanen varsler uavhengig gjennomgang av arbeidsmiljøet ved det konfliktfylte Birkelandsenteret.
Ansatte beskriver fryktkultur og et arbeidsmiljø i ferd med å rakne ved UiB-institutt Ansatte ved Institutt for fysikk og teknologi ved Universitetet i Bergen advarer om arbeidsmiljøet etter konflikt rundt NASA-professor. Nå ber de om å bli hørt.
Har foreslått omplassering heller enn avskjed. Ikke noe svar fra NTNU så langt — Det var flere møter med dialog, bekrefter Øyvind Eikrem, som trodde saken hans gikk mot en løsning rundt årsskiftet. I stedet gikk NTNU-ledelsen inn for suspensjon og avskjed. Nå er forslaget fremmet på nytt.
Jussprofessor kritisk til NTNUs begrunnelse for å gi Eikrem sparken En så begrenset sannsynlighet ville ført til frifinnelse i en straffesak, mener jussprofessor Johan Giertsen.
Uttalte seg til avis. Ble irettesatt av leder: — Grenser for hva som er akseptabelt — Jeg ser dette som nok et forsøk på å bringe meg til taushet, sier professor Tone Pernille Østern ved NTNU. Hun ble irettesatt av sin leder i en felles melding til hele instituttet på grunn av uttalelser hun ga til Khrono.
NTNU-ansatt kalt inn på teppet etter å ha ytret seg i kommentarfelt Etter å ha skrevet kommentarer om en betent instituttledersak ved NTNU, ble førsteamanuensen kalt inn til møte med fakultetsledelsen. I en e-post tirsdag stiller han spørsmål ved ytringsfrihetens kår ved universitetet.
Universitetet i Oslo trenger en kraftig renovering av egne bygninger, rutiner og systemer Universitetet i Oslo har brutt anbefalingene fra arbeidstilsynet og forsømt sitt ansvar for å hindre asbestlekkasjer i Kristine Bonnevies hus. Den påfølgende håndteringen av denne asbestsaken avdekker en systemsvikt vi mener er mer graverende enn selve asbesten.
Det finnes flere måter å undersøke varsler på enn bare faktaundersøkelser Å legge til grunn at faktaundersøkelser er den eneste måten arbeidsgiver kan oppfylle sin handlings- og aktivitetsplikt på er fryktelig feil. Risikoen ved dem må bli rettslig relevant for hvilke tiltak arbeidsgiver iverksetter, skriver Birthe Eriksen.
Forskere mener faktaundersøkelser er farlige To forskere har ettergått metoden «faktaundersøkelser», som i teorien skal avdekke brudd på arbeidsmiljøloven, og kaller den et «hybrid konfliktvåpen». Professoren som har utviklet metoden stiller seg utforstående til flere av konklusjonene.
Arbeidsmiljøundersøkelse førte til Norce-sjefens fall De ansatte i Norce ble spurt i en undersøkelse om de mente toppsjef Elisabeth Maråk Støle gjorde en god jobb. Da svarene kom inn ble konklusjonen at Støle går av.
Ingen vil bli dekan ved NTNU-fakultet Sittende dekan Fredrik Shetelig er den andre søkeren som trekker seg. Shetelig sier motivasjonen ikke er sterk nok til å gå inn i en ny periode som leder for Fakultet for arkitektur og design.
Prosessen rundt Institutt for historiske studier var det motsatte av tillitsbasert ledelse Professor Ingar Kaldal ved NTNU skriver om hvordan han ble tvangsflyttet etter å ha uttalt seg kritisk i mediene.
Den nye dekanen inviterte dei tilsette til ein samtale. Men ikkje alle ville snakke med henne Nytilsett dekan ved Medieutdanninga i Volda, Kate Kartveit, starta med å invitera alle tilsette til ein samtale. Men ikkje alle ville snakke med henne.
Eks-dekan Rotevatn fekk ikkje medhald i klage Høgskulen i Volda hadde rett til å omplassera mediedekanen, seier Kunnskapsdepartementet.
– Det er skilnad mellom varsling og klaging Kva er eit varsel og kva er det ikkje? Det er ikkje noko ein berre skriv på ein lapp, seier fagsjef i Juristforbundet.
Nye instituttledere på konflikt-institutter De to nye instituttene som ble etablert på NTNU etter oppsplittingen av konfliktfylte Institutt for historiske studier har fått nye ledere.
Sjukefråvær på over 16 prosent i Volda Avdeling for mediefag, som har vore prega av konflikt det siste året, klarar ikkje å få ned sjukefråværet. I staden aukar det.
Dritten i midten: studenttilværelsen Mellom skolegangen og arbeidslivet er det universitets- og høgskoleloven som gir studentene rettsvern. Felipe Garcia og NSO mener det er viktig at dette rettsvernet omfatter mer enn det fysiske læringsmiljøet. Her svarer de professor Bjørn Stensaker.
Departementet sender Volda-klage i retur Arbeidsmiljø. Kunnskapsdepartementet ber om meir dokumentasjon før dei vil svara på om Høgskulen i Volda kunne nekta å handsama ei klage frå den omplasserte dekanen på mediefag.
Uvitenhetens makt – seksualitet og rettferdighet i akademia Seksuell trakassering. Det kan se ut som regjeringen sover i timen. Kjønn og likestilling får vikeplikt fordi problemstillingen er kontroversiell. Denne situasjonen må vi snu, skriver Øystein Gullvåg Holter og Heidi Holt Zachariassen.
Rektor Roppen ber styret avvisa klage frå dekan Rotevatn for andre gong Arbeidsmiljø. Høgskulestyret i Volda avviste i førre møte klagen frå dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn. No tilrår høgskuleleiinga at styret avviser ei ny klage frå dekanen.
Kriminalomsorgens høgskole brøt arbeidsmiljøloven i varslingssak Arbeidsmiljø. Høgskolen brøt også interne retningslinjer for håndtering av konflikter og varsling. Direktøren sier at slike saker bør håndteres bedre og vil heve kompetansen hos lederne sine.
Rektor Roppen angrar ikkje Faktaundersøking: — Tilsette må slutta med å spreia påstandar om brot på arbeidsmiljølova, heiter det i styresaka ved Høgskulen i Volda. Rektor Johann Roppen angrar ikkje.
NTNU-professor Frøland: «Jeg har god samvittighet, og har ikke gjort annet galt enn å kritisere ledelsen». Konflikt. Historieprofessor Hans Otto Frøland og forskningsgruppen han leder ved konfliktinstituttet ved NTNU, objektivt sett har det største ansvar for arbeidsmiljøkonfliktene ved instituttet: — Det er en drøy påstand, og jeg har ikke sett noen bevis for den, sier han.
Rotevatn blei kasta på gangen Arbeidskonflikt. Tidlegare dekan, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, bad om å få vere til stades då høgskulestyret i Volda skulle bli orientert om omplasseringa av henne. Leiinga sa nei.
Volda: Vil framleis omplassera dekanen Arbeidsmiljø. Audhild Gregoriusdotter Rotevatn har klaga på Høgskulen i Volda sitt vedtak om å omplassera henne. Men høgskulen har ikkje endra syn i saka.
Volda-konflikten: Rektor ser med redsel til NTNU Arbeidsmiljø. Rektor Johann Roppen ser med redsel mot Trondheim og NTNU. Der har Institutt for historiske studier vore i konflikt sidan 2015.
Dekan klager på omplassering i Volda Arbeidsmiljø. Audhild Gregoriusdotter Rotevatn klager på omplassering ved Høgskulen i Volda og krever stillingen som dekan tilbake. Saken kan ende med søksmål.
Omplasserer dekan i Volda Arbeidsmiljø. Høgskulen i Volda bruker arbeidsgivers styringsrett og foretar en midlertidig omplassering av dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn fra mandag. Rotevatn er strekt kritisk til måten høgskoleledelsen har behandlet henne på.
Volda trekker seg fra fremragende-prosess Fremragende. Høgskulen i Volda trekker seg fra finalen i konkurransen om å bli Senter for fremragende utdanning, på grunn av konflikten på mediefag.
Arbeidsmiljørapport avdekker sterk motstand mot endringer i Volda Konflikt i Volda. Dårlig forankrede endringsprosesser og sterk motstand mot endringer er noen av årsakene til en tilspisset konflikt som kan føre til at dekan ved mediefag på Høgskulen i Volda, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, kan måtte gå av.
Volda-dekanen blir bedt om å gå av Arbeidsmiljø. Dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er blitt bedt av høgskoleledelsen om å gå av, mot sin vilje.
Volda-leiing kontakta annan dekan før styremøtet Arbeidsmiljø. Dekan Odd Ragnar Hunnes vart kontakta av høgskuleleiinga i Volda før styremøtet måndag. – Eg har sagt at eg kan vera tilsnakkande, seier Hunnes.
Volda: Medie-dekanen fortsetter Arbeidsmiljø. Styret ved Høgskulen i Volda var mandag kalt inn til hastemøte. Arbeidsmiljø på Avdeling for mediefag stod på dagsorden. Det avtroppende styret sier det skal jobbes videre med problemene rundt arbeidsmiljøet på Avdeling for mediefag og mistilliten mot dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.
Faktarapport ved NTNU: Ledelsen har brutt arbeidsmiljøloven Faktakartlegging. Ledelsen har brutt arbeidsmiljøloven og ansatte har undergravet ledelsens autoritet. Dette er noen av konklusjonene i en faktarapport om arbeidsmiljøkonflikten ved Institutt for historiske studier ved NTNU.
Fire forslag til omorganisering av problem-institutt NTNU Steinnes-saken. Institutt for historiske studier ved NTNU foreslås omorganisert, men faktaganskerne som har gjennomgått den fastlåste konflikten anbefaler ikke én bestemt løsning. Flere ansatte frykter også individuelle personalmessige tiltak etter at de er definert som «part i saken».
Noen ganger gjør journalistikk vondt Kommentar. Det kan være ubehagelig å bli kikket i kortene av journalister. Men hvem har fått det verre av at håndteringen av konflikten rundt arbeidsmiljøet ved Institutt for historiske studier på NTNU har blitt offentlig kjent, spør redaktør i Universitetsavisa, Tore Oksholen og redaktør i Khrono, Tove Lie.
Høgskulen i Volda: Nedslående undersøkelse av arbeidsmiljøet ved Avdeling for mediefag Arbeidsmiljø. En undersøkelse av arbeidsmiljøet ved Avdeling for mediefag, viser at de ansatte er mer misfornøyde med ledelsen, har flere personkonflikter og synes at jobben påvirker helsa mer negativt enn andre ansatte ved Høgskulen i Volda. Ved ett institutt er det spesielt ille. Nå har alle ansatte vært inne til intervjuer — mot tillitsvalgtes vilje.
Ikke brudd på arbeidsmiljøloven ved Institutt for sosialt arbeid på NTNU Arbeidsmiljø. Enkeltstående utsagn fra intervjuobjekter om at instituttet er som «en trykkoker» bør ikke tolkes som representative synspunkter for et helt fagmiljø, skriver HR- og HMS-sjef på NTNU, Arne Hestnes.
Kritiserer kollega for dårlig metode i kartlegging av arbeidsmiljøsaker Kartlegging. — Jeg synes det er for lettvint, lite kunnkapsbasert, samt uetisk å skylde på feil bruk dersom metoden har utilsiktede effekter, sier Helge Holgersen om sin kollega Ståle Einarsens metode for faktakartlegging i arbeidsmiljøsaker.
Omstridt advokat og «faktagransker» hyret inn av NTNU i Steinnes-saken Faktaundersøkelse. NTNU har satt igang en såkalt faktaundersøkelse ved Institutt for historiske studier på NTNU der arbeidsmiljøet har vært dårlig i flere år. Metoden er omstridt og det er samme mannen som er innleid for å gjennomføre den. Flere tar nå til orde for at metoden, som ikke er forskningsbasert, bør avskaffes.
OsloMet skjerper inn hundeforbud Ordensregler. Det er ikke lov å ha med hund på jobben på OsloMet, men dette forbudet syndes det mot. Nå ber arbeidsmiljøutvalget om innskjerping.
Akademisk karriere: En mors kvaler Arbeidsmiljø. Hvorfor kjenner jeg uro når datteren min drømmer om en framtidig jobb i akademia, spør professor Hilde Gunn Slottemo.
Ansatte reagerer på «illegitim maktbruk» mot kollega ved NTNU Konflikt. 12 vitenskapelig ansatte reagerer på «tvangsflytting» av en professorkollega på NTNU. I et brev til universitetsledelsen er de bekymret over «illegitim maktbruk» ved landets største universitet og ber om at vedtaket reverseres.
Held resultat av undersøking om arbeidsmiljø hemmeleg Arbeidsmiljø. Universitetet i Bergen og NTNU vil halde resultata av arbeidsmiljøundersøkingar hemmeleg, trass i at den overordna klagenemnda har avgjort at rapportane er offentlege.
Vil foreta undersøkelser om seksuell trakassering Det er grunn til å tro at det finnes mørketall om seksuell trakassering også på landets største høgskole, mener rektor Curt Rice, som vil sette i gang en undersøkelse for å avdekke mulige tilfeller.
Uenighet om medarbeiderundersøkelse Arbeidstakere og ledelsen er på kollisjonskurs i spørsmålet om utformingen av høstens medarbeiderundersøkelse ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Frykt for at nett-troll skal svare.
Nye regler for varsling og håndtering av konflikter — Det finnes ingen «quick fix» verken for å få et fullt forsvarlig arbeidsmiljø eller å opprettholde det, sier Kari Kjenndalen,
Flere hundre på HiOA-lekene på Bislett Flere hundre ansatte med rektoratet i spissen deltok torsdag 10. september på de andre HiOA-lekene på selveste Bislett stadion. Sjekk nye bilder.
Fire ansatte fikk arbeidsmiljøpris Høgskolen i Oslo og Akershus hedrer hvert år ansatte som har gjort en spesielt god innsats for arbeidsmiljøet. I 2015 er det fire som deler prisen.
Mener høgskolen må ta lærdom Ansatte og tillitsvalgte håper høgskolen tar til seg lærdommen som PwC-rapporten peker på når det gjelder håndtering av arbeidsmiljøsaker og bekymringsmeldinger.
Konsulentkritikk etter omstridt arbeidsmiljøsak Rapporten fra konsulentene i PwC er gjennomgående kritisk til høgskolens håndtering av bekymringsmeldinger og arbeidsmiljøsaken ved et av fakultetene ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Livsfarlig takarbeid Usikret takarbeid ble gjennomført på bygg som disponeres av høgskolen i forrige uke. — Helt klart regelbrudd, sier hovedverneombud.
Skulle ønske jeg kunne fortsatt ett år til Han har ledet et fakultet i storm og konflikt det siste året. Men at han ikke ønsker å søke jobben som dekan i fire år til har ingenting med den saken å gjøre, ifølge dekan Petter Øyan selv.
Lukket møte om trøbbelsak Arbeidsmiljø. Mandag behandlet styret på Fakultet for teknologi, kunst og design sin pågående «arbeidsmiljøsak» bak lukkede dører. Tidligere i møtet var det stor bekymring over at fakultetet ikke klarer å bruke nok penger.
Sakene som bekymret ansatte og førte til krisen Alt fra manglende invitasjon til fredagskaffe og seminar på Danskebåten til påstander om overvåking og fortrolig informasjon på avveie, førte til krisen ved fakultetet TKD på HiOA.
Dekan ber om tid til å løse krise og bedre arbeidsmiljøet Avgang. Dekan Petter Øyan ber sine ansatte om tålmodighet for å få løst «..en umiddelbar krise» og det psykologer mener er et «ikke fullt forsvarlig arbeidsmiljø» ved fakultetet han leder.
Tre deler årets arbeidsmiljøpris Også i 2014 deler tre ansatte arbeidsmiljøprisen på høgskolen. Vinnerne ble offentliggjort under HiOA-lekene, som i år ble arrangert for første gang.
Må være tøff for å tåle språkbruken på jobb Trakassering blir kalt personalkonflikt. Munnkurv og sensur blir taushetsplikt, lojalitet det samme som å tie. Språket påvirker trivsel på jobben
Tre stykker deler arbeidsmiljøprisen Vidar Holum, Gitte Skjønneberg og Siri Haukenes er alle tre vinnere av årets arbeidsmiljøpris. Tildelingen skjedde på HiOAs arbeidsmiljødag.
Nyeste artikler
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring