Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Om verdien av internasjonalisering og studentutveksling Vår egen kandidatundersøkelse viser at studenter som har vært på utveksling har svært ulik oppfatning av verdien utenlandsoppholdet har for videre arbeid og karriere, sammenlignet med Nifus arbeidsgiverundersøkelse.
Her hadde 97 prosent fått jobb et halvt år etter studiene Ni av ti masterstudenter hadde fått jobb før de var ferdig med studiene, melder Handelshøyskolen BI.
Advarer mot falske jobbmesser De som møtte opp på Karrieresenteret og spurte hvor jobbmessa var, hadde blitt lurt. Svindlere går systematisk etter studenter og jobbsøkere.
Ny forskning avliver myten om at humanister ikke får seg jobb – Noen grupper innenfor humaniora kommer seg like raskt ut i arbeidslivet som ferdigutdannede masterstudenter generelt, sier forsker Jannecke Wiers-Jenssen.
Utdanningssystemet blir viktigere for arbeidslivets omstilling «Andelen med høyere utdanning vil fortsette å vokse, samtidig som det er et stort og voksende behov for at flere fullfører et yrkesfaglig løp i videregående opplæring», skriver innleggsforfatterne.
UiT-studenter får raskt jobb, til tross for pandemi 8 av 10 får raskt jobb etter utdanningen ved UiT og bare en liten andel er permittert eller arbeidsledige på grunn av pandemien.
Universitetenes samfunnsansvar for nyutdannede kandidater I dagens tøffe arbeidsmarked har mange nyutdannede kandidater problemer med å finne relevant jobb. Kan sektoren bidra i den nasjonale korona-dugnaden ved å bruke avsetningene til å engasjere nyutdannede kandidater?
Dette bør du tenke på før du velger studium Det er særlig én faktor som kan gi deg et fortrinn når du skal søke jobb etter studiene.
Universitetet bidrar til befolkningsvekst i Agder Nyutdannede. Åtte prosent flere enn de som kommer fra Agder bosetter seg i fylket etter endt utdanning ved Universitetet i Agder.
Bedre tilpasning til arbeidsmarkedets behov Relevans. Utdanningenes relevans i arbeidslivet er jevnt over god. Men kan det likevel være at vi produserer for mange kandidater i enkelte fagområder og for få i andre, spør Sveinung Skule og Liv Anne Støren i NIFU.
Bare to vil bli oljeingeniør ved NTNU i Trondheim Ingeniørstudenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus føler seg trygge på at jobbmulighetene finnes etter endt utdanning, men ved NTNU er det bare to studenter ved petroleumsfag.
Utdatert om utdanning — Den tradisjonelle tankegangen om at man må ta én konkret utdanning for å få én konkret jobb er utdatert, skriver Madeleine Sjøbrend i Norsk studentorganisasjon.
Lyst for sykepleiere, mørkere for ingeniører Syke- og vernepleiere går et lyst arbeidsmarked i møte de neste årene, mens behovet for ingeniører vil gå ned fram mot 2035, går det fram av ny rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB).
Ingeniører bør heller bli lærere etterhvert Det utdannes flere økonomer og ingeniører enn det er bruk for fram mot 2030. — Med små grep kan de omskoleres til lærere, sier forsker. Studenter er skeptiske.
Nyeste artikler
Uenige om økonomi: — Jeg har ikke troen på at dere legger sjelen deres i det
Slik «snakker» du med kunstig intelligens
Ja takk til intellektuelle klovner!
Demokratisk fallitt i naturpolitikken?
Berit Heir Bunkan (1929 - 2025)
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år