Åpenhjertig Steinar Stjernø (80) om kampkraften i akademia, gammel ukultur og sin egen store livskrise 10. januar 2025 - 07:12
Skuldingar om juks har hange over professoren i fire år. No skal høgskulen ta stilling til saka 5. januar 2025 - 08:13
Utvalg: Publisering skal fortsatt telles – vi skal utrede hvordan Mange tror at rapporteringen og det faglige arbeidet rundt publiseringsindikatoren legges ned når den ikke lenger skal påvirke budsjettene i like stor grad. Dette er på ingen måte riktig, skriver utvalg.
Ønsker å slå sammen institutter for å spare penger Tre NTNU-fakultet vurderer ny instituttstruktur for å spare penger. Ved ett av dem frykter de økonomisk uføre i løpet av to til tre år om ikke nye tiltak innføres.
Fire fakulteter har til sammen overskridelser på nær 80 millioner NTNU-fakultetene brukte om lag 77 millioner kroner mer enn budsjett, viser status for årets fire første måneder. Framover blir det stillingskutt og ansettelsesstopp.
Tror pandemi-effekt ga færre publiseringspoeng Norske universitet og høgskoler fikk en nedgang på 6,5 prosent i antall publiseringspoeng i fjor sammenlignet med 2021.
Rapport om overgangen til åpen publisering: Har gjort de mektige enda mektigere Markedet for vitenskapelig publisering domineres av noen få kommersielle aktører. Overgangen til åpen publisering har økt konsentrasjonen, viser fersk rapport.
Dekaner vil ha nasjonal satsing på små språkfag Humaniorameldingen lovet en satsing på de små språkfagene. Fem år etter har det likevel blitt verre, mener humanioradekanene.
Slik gikk det med Humaniorameldingen «Skal vi ta humaniora på alvor, er det et minst like viktig å spørre hva humaniora — på sine egne premisser — kan gjøre for samfunnet», var daværende Kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksens beskjed i 2017. Khrono har sjekket hvordan det har gått etter Humaniorameldingen fem år etter.
Humanioradekan frykter svært trange kår etter Fripro-kutt — Når Fripro ryker, ryker veldig mye av den eksterne forskningsfinansieringen til humaniora. Det kommer vi til å merke godt, sier dekan ved Universitetet i Oslo.
Stryker et av verdens største fra listen over godkjente tidsskrifter Siden starten av 2021 har de publisert 200 artikler med norske forfattere. Nå strykes Sustainability etter bekymringsmeldinger fra norske forskere.
Sustainability er ute av listen over godkjente tidsskrifter Kritisert topptidsskrift med 1600 norske bidrag i 2021 rykker inn i gråsonen.
Urolig for fjerningen av publiseringsindikatoren — Vi er urolig for om det er realistisk å opprettholde høy kvalitet på indikatoren hvis den tas ut av finansieringsmodellen, sier publiseringsutvalgsleder Anne Kristine Børresen.
Samme uke som forskernes artikkel ble publisert, endte tidsskriftet på gråsoneliste 13 vitenskapelige tidsskrifter er klassifisert som «tvilsomme» av Det nasjonale publiseringsutvalget. Bjørn Jæger har nettopp publisert i ett av dem. Han hilser «nivå X» velkommen.
Kraftige reaksjoner på at intern kvinnelig søker ikke er innstilt som instituttleder «For oss i Kvinnenettverket i filosofi ved NTNU er dette sjokkerende», heter det i brev fra nettverket. De ber fakultetsstyret gripe inn.
Rundt 30 tidsskrifter står i fare for å havne på nytt «gråsone»-nivå Den norske publiseringsindikatoren får et tredje nivå: Nivå X. Og forskere inviteres til dugnad.
Bruk av bibliometri på individnivå Bibliometri kan også brukes forstandig i ansettelsesprosesser ved institusjonene. Her følger fire råd for lokal bruk av publiseringsindikatoren, gitt av arbeidsutvalget UHR-Publisering.
NTNU tilbyr jobb til tre kvinnelige filosofer Leder for institutt for filosofi og religionsvitenskap ved NTNU er glad for at kvinneandelen nå øker, etter at de i fjor ansatte ti menn på en gang.
Heldigvis har ungdommen forstått at de må studere historie og filosofi Vi inviterer herved Sveinung Skule til vår digitale workshop om fremtidens HUMSAM-studier ved NTNU, skriver NTNU-dekanene Reitan og Børresen.
Blir ny styreleder ved NTNU-fakultet etter at UiO-professor trakk seg Professor Kjersti Fløttum rykker opp og blir ny styreleder ved Det humanistiske fakultet ved NTNU.
Habilitets-rot ved NTNU-fakultet: UiO-professor trakk seg som styreleder NTNUs HR-sjef mente at UiO-professor og fakultetsstyreleder Einar Lie ikke var inhabil. Likevel anbefalte han at Lie ikke skulle delta i styresak om valg av navn på de nye historiske instituttene ved NTNU. Nå har Lie trukket seg som styreleder.
NTNU-professor Frøland blir ein del av leiinga som han ikkje har tillit til Nye institutt. Professor Hans Otto Frøland har tvilt seg fram til å seie ja til å bli kst.instituttleiar på eit av dei to nye historiske institutta ved NTNU. Dermed blir han ein del av leiinga som han sjølv ikkje har tillit til.
Rapport gir ledelsen på NTNU stryk etter ansettelsen av ti menn på ex.phil. Rekruttering. I mai ansatte NTNU 10 nye medarbeidere på filosofi og ex.phil. Alle var menn. En fersk rapport om ansettelsesprosessen gir universitetet stryk. Utvalgsleder mener prosessen burde vært stoppet og at det muligens har skjedd formelle saksbehandlingsfeil.
Nyeste artikler
Åpenhjertig Steinar Stjernø (80) om kampkraften i akademia, gammel ukultur og sin egen store livskrise
Trakk Harald Eia opp av valghatten
Nytt direktorat skal hjelpe akademia med å håndtere eksportkontroll
Demonstrerte mot kunnskapsdrap. — Alle Gazas universiteter har blitt bombet
Merittering av utdanning
Mest lest
Studentene strømmer til det finske lærerstudiet. — Norge må lære av Finland
Akademikere i møte med total kunnskapsløshet
Foreslår å legge ned landets lærerutdanninger: — Det er skolekrise
Skuldingar om juks har hange over professoren i fire år. No skal høgskulen ta stilling til saka
Finland svartelister 271 tidsskrifter