Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke 22. november 2024 - 15:45
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Belsom i 2013: «Jeg er redd for at mange studenter, gjennom mange år og i flere fag kan ha fått feil karakterer»
Benjaminsen fortsetter som universitetsdirektør Nåværende universitetsdirektør Arne Benjaminsen fortsetter i rollen ved Universitetet i Oslo.
Når dårlige råd er dyre Hvis vi reduserte utgiftene til ledelse og administrasjon med 5 prosent, ville hele underskuddet på 23 millioner være spart inn i løpet av tre år, skriver OsloMet-professor Ole Martin Moen.
Administrative ledere bør i likhet med vitenskapelige ledere ansettes på åremål Åremål gjør at flere sjansen til å søke, og man unngår at stillingene i praksis er låst i årtier. Dette vil bidra til en mer demokratisk administrativ ledelse.
Et virvar av administrative hasteoppgaver: — Jeg ser knapt snurten av en student De faglige og pedagogiske oppgavene jeg er kvalifisert til kommer bare glimtvis til syne bak et virvar av hasteoppgaver av administrativ art.
Mer administrasjon med Støre-regjeringen De skulle avbyråkratisere universitets- og høgskolesektoren. Pilene peker motsatt vei målt i faglige årsverk i forhold til administrativt ansatte.
Printer fikk gull: Sto uten toner i fem måneder Dette er historien om en printer som falt gjennom sprekkene i byråkratiet og de ukjente hverdagsheltene som foret den med toner — og gull.
Ny organisering av administrasjonen skaper trøbbel For tredje gang skal styret ved Høgskolen i Østfold i dag behandle forslag til ny organisering av høgskolens administrative tjenester.
Hvorfor søker få dyktige fagfolk seg til undervisningsledelsen? Mellomlederansvaret innen utdanning og undervisning er basert på dugnadsånd, skriver Steven Ray Wilson.
Tro det eller ei, jeg liker fortsatt akademia Byråkratisk, administrativt, og ikke lengre morsomt å dedikere karrieren til, mener mange. Her deler jeg hvorfor akademia fortsatt er stedet for meg.
Administrativt ansatte bør ytre seg mer Administrativt ansatte bør ikke bare læres opp i, men også bruke sin ytringsfrihet i større grad, mener to forskingsrådgivere.
Førsteamanuenser underviser dobbelt så mye som de forsker. Stikk i strid med intensjonen Førsteamanuenser underviser langt mer enn de forsker, og forskningstiden går ned, viser tall fra Nifu.
Line Haugen overtar som OsloMet-direktør Line Haugen trer inn som toppdirektør ved OsloMet fra slutten av april.
Toppdirektøren ved OsloMet slutter OsloMet-direktør Asbjørn Seim slutter. Dermed får universitetet både ny rektor og direktør i vår.
Derfor synker produktiviteten i universitets- og høgskolesektoren Den tiden vitenskapelig ansatte bruker på å prøve å lære seg stadig flere plattformer forblir en skjult transaksjonskostnad. I tillegg til irritasjon og lavere motivasjon.
Hvorvidt jeg jobber eller har fri er jeg sjelden sikker på I løpet av mine 13 år i min nåværende stilling har jeg undervist omtrent 4000 timer mer enn stillingsbeskrivelsen skulle tilsi, uten at jeg har noen forventning om å bli kompensert for dette.
Universitetet i Bergen satser på sammenhengende forskningstid — Ved UiB tror vi ikke nye administrative kutt gir bedre betingelser for de vitenskapelig ansatte, men at administrasjonen må komme tettere på kjernevirksomheten.
Derfor må vi jobbe «gratis» i akademia Ressursknapphet har gjort lederne «gjerrige», og derfor gir de minimalt med timer til undervisning og tier når kollegaene jobber på dugnad.
Frels oss fra «avbyråkratisering» og «effektivisering» — Erasmus Montanus-logikken fra den avgåtte regjeringa har vært at de statlige institusjonene vil jobbe «mer effektivt» dersom de får mindre å rutte med, skriver professor ved Universitetet i Sørøst-Norge, Tony Burner
Administrasjonen er ikke problemet, men løsningen Så lenge antallet «byråkrater» per «faglige ansatte» er kvalitetsmålet, vil verken ABE-kutt eller «målrettede prosesser og effektivitetsmål» gi ønsket effekt.
Forskningstiden spises opp i det administrative sluket Søknadsadministrasjon, Leganto, Inspera og DFØ er fire konkrete eksempler der vitenskapelig ansatte pålegges arbeidsoppgaver som verken har med forskning, undervisning eller formidling å gjøre.
De faglige ansatte ved NTNU har færrest byråkrater rundt seg Landets største universitet, NTNU, har et langt slankere byråkrati enn det nest største, Universitetet i Oslo, målt i faglige årsverk per administrativt ansatte.
Et universitet for storbyregionen? Romerike ønsker en forpliktende allianse med et arbeidslivsuniversitet dedikert til storbyregionen. Det er vi ikke sikker på om vi har i OsloMet.
Fra sekretær til seniorrådgiver: En endret universitetsadministrasjon Arbeidsdeling. Det bør være rom for å spørre om vi i universitets- og høgskolesektoren har fått, eller er på vei mot, en arbeidsdeling som ikke er fornuftig, skriver seniorrådgiver ved Universitetet i Agder, Eirik Rustad.
Administrasjonen vokser ved alle universiteter — unntaket er OsloMet Avbyråkratisering. Universitetene skal minske sin administrasjon og har krav på seg for å avbyråkratisere, men antall ansatte i administrasjonen øker på alle universiteter, unntatt OsloMet.
Administrative ansatte er svært verdifulle for universitetene Avbyråkratisering. Hvis avbyråkratisering medfører at vi fjerner administrative ansatte, har vi spart oss til fant, skriver Kolbjørn Kallesten Brønnick.
Tidstyver i akademia. Hva gjør vitenskapelig ansatte egentlig? Arbeidsdagen. Stadig nye oppgaver stjeler tid fra kjerneoppgavene til vitenskapelig ansatte, skriver Ove Skarpenes og Ann Christin Nilsen ved Universitetet i Agder.
Fagforeninger bekymret for økt bruk av konsulenter på OsloMet Konsulenter. Konsulentbruken ved OsloMet doblet seg i fjor og ligger an til tredobling i år, i forhold til 2017.
Antall faglige øker raskere enn administrative årsverk Avbyråkratisering. De siste ti årene har andelen faglige årsverk på universiteter og høgskoler økt mer enn administrative. Administrative årsverk totalt i sektoren er såvidt redusert, med 11 årsverk, fra 2017-2018, viser ferske tall.
Gausel: Jeg trodde undervisning og forskning var det aller viktigste Administrasjon. Hva er det aller viktigste i universitets- og høgskolesektoren, spør professor Nicolay Gausel. Han trodde en stund at det var forskning og undervisning som var svaret.
Bovim: Vi ser at vi må tilføre ressurser etter kuttene Effektvisering. Rektor på NTNU, Gunnar Bovim, skriver at en økning i vitenskapelig aktivitet skal følges av mer administrative ressurser, og at han er usikker på om signalet er nådd godt nok ut i hele organisasjonen.
NTNU «best i klassen» på kutt i administrative stillinger Kutt. NTNU har sammen med Høgskulen på Vestlandet lavest andel administrative per faglige ansatte. Høyest andel administrative har NHH, OsloMet og Samisk Høgskole, viser ferske tall.
Sa ja til nytt it-system for lønn It-samarbeid. Styret ved universitetet i Bergen vedtok torsdag å inngå et samarbeid med Direktoratet for økonomistyring (DFØ) om økonomi- og lønnssystem.
Avventende til felles it-system Felles system. Holdningen til å delta i stor felles it-avtale er avventende blant universiteter og høgskoler. Flere er usikre på om de vil bli pålagt å bli en del av BOTT-avtalen og hva det eventuelt vil innebære.
UiT-styret: Vedtok å slanke administrasjonen Organisering. Universitetsstyret ved UiT har vedtatt omorganiseringer som i første omgang har som mål å redusere antall årsverk med over 40.
Kutt i administrasjonen skaper uro blant ansatte Spørsmålene haglet fra mange urolige ansatte ved Høgskolen i Oslo og Akershus da ledelsen torsdag skulle informere om slankekuren som administrasjonen ved høgskolen skal gjennom.
Administrasjonen vokser tross mål om det motsatte Flere høyere utdanningsinstitusjoner har som mål å kutte i administrasjonen og flertallet lykkes. Universitetet i Bergen og Høgskolen i Oslo og Akershus er to som sliter med å snu trenden, viser ferske tall.
Burde kutte mindre i administrasjon Norske universiteter og høgskoler har ikke for stor, men for liten administrasjon, hvis man skal tro britiske forskere som har undersøkt hva som er optimal størrelse på byråkratiet.
Universitetet i Bergen med vekst på toppen Dei siste to åra har det vorte fleire tilsette ved universitetsdirektøren sitt kontor på Universitetet i Bergen. Samstundes skal administrasjonen kutta årsverk.
Protest mot direktørvelde på Høgskolen i Innlandet Mindretallet i styret ved Høgskolen i Innlandet mener det blir for mange direktører ved den nyfusjonerte høgskolen, opp mot 14-15. Et uheldig direktørvelde, mener styremedlem Jan Andersen.
Undervisningens frihet og lærerens besøkelsestid Gjennomgripende digitale løsninger knyttet til studentorganisering, studentovervåking og rapportering har potensiale til å forryke forholdet mellom lærer og administrator, skriver Helge Hiøvik.
Ny utsettelse på stort anbud på it-systemer Et stort felles anbud på administrative systemer fra de fire eldste universitetene er utsatt nok en gang. I stedet skal de utrede fram mot jul om Direktoratet for økonomistyring (DFØ) kan levere det de trenger.
Vurderer stillingsstopp Høgskolen i Oslo og Akershus vil kutte kostnadene til administrasjon med 120 millioner i løpet av de tre neste årene. Hel eller delvis ansettelsesstopp er blant tiltakene som skal avgjøres over sommeren.
Avtale slår fast at ingen skal miste jobbene sine Ledelsen og fagforeningene ved Høgskolen i Oslo og Akershus er blitt enige om en avtale som betyr at ingen skal bli sagt opp fra høgskolen.
Massiv misnøye med effektiviseringsplan Bekymrede ansatte i administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus reagerer kraftig på planen som skal gjøre høgskolen mindre overadministrert.
Sammen om optimalisering At vi for å nå et mål om å heve antallet vitenskapelig ansatte per administrativt ansatte innen utgangen av 2019, er nødt til å kutte 158 administrative stillinger, er ikke riktig, skriver rektor Curt Rice.
Setter slankemål for HiOA Rektor Curt Rice vil effektivisere administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus og ber styret vedta et slankemål på minst 2,3 faglige årsverk per administrative ved høgskolen.
Flere kutter i administrasjon 30 administrative årsverk ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) skal bort i løpet av en toårs-periode. HSN er bare en av mange som saumfarer administrasjonen for kutt om dagen. Flere er i gang og flere vil komme til.
Fagforeningene reagerer på forslag om administrative kutt Anbefalingen om å kutte administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus med over 20 prosent skaper reaksjoner blant fagforeningene på høgskolen.
Vil gi HiOA-administrasjonen en litt mildere slankemedisin Medisinen for å slanke administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus blir mildere enn konsulentselskapet Rambøll har foreslått, men ansettelsesstopp foreslås innført umiddelbart.
Hvorfor administrasjonen bør reduseres Fagforeninger og andre bør støtte opp under det helt nødvendige, men ytterst krevende arbeidet med å redusere administrasjonskostnadene på Høgskolen i Oslo og Akershus, skriver senterleder Oddgeir Osland.
NTNU-rektor foreslår kutt på 110 millioner NTNUs rektor Gunnar Bovim benytter anledningen ved storfusjonen til å kutte administrative årsverk, både sentralt og ved fakultetene. Og han varsler at dette er bare begynnelsen.
Fusjon uten synergieffekt kan gi stopp i ansettelser og prosjekter Høgskolen i Oslo og Akershus har ikke greid å ta ut synergier etter fusjonen i 2011 og har søkt råd hos konsulentselskapet Rambøll. Deres medisin er å si stopp for både ansettelser og nye prosjekter.
NTNU har økt mest, Stavanger har lavest vekst De siste fem årene har administrative stillinger økt mest ved NTNU i Trondheim og minst ved Universitetet i Stavanger hvis man sammenligner med utviklingen på faglige stillinger, viser nye tall.
Vil ikkje berre kutta i administrasjonen Universitet i Bergen vurderer ikkje berre administrative stillingar når dei skal effektivisera.
For enkelt om byråkrater Læringsdirektør Lars Egeland mener bibliotekansatte må bli en del av de faglige tilsatte på høgskolen. I dag regnes de som administrative.
Byråkratene øker mest i akademia På 10 år ha antall byråkrater i akademia økt med over 50 prosent. Faglige ansatte med 31 prosent. HiOA må kutte 140 administrativt tilsatte for å ligge på landssnittet.
Nyeste artikler
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Tilbake til penn og papir?
Hva vil vi med barnevernspedagogutdanningen?
Risikofylt forskning, pandemier og biovåpen
Åpen forskning muliggjør forskningsnær utdanning
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024