Om høvelen, mangfoldet og forskningsfriheten — Jeg håper vi i 2022 kan se tydelige tegn på en respektfull og kunnskapsbasert anerkjennelse av arbeidsdelingsprinsippet i sektoren vår.
De brutte løfters regjering Regjeringens håndtering av gjenopprettelsen av Høgskolen i Nesna signaliserer lite handlekraft på feltet høyere utdanning.
Universitetet i Bergen satser på sammenhengende forskningstid — Ved UiB tror vi ikke nye administrative kutt gir bedre betingelser for de vitenskapelig ansatte, men at administrasjonen må komme tettere på kjernevirksomheten.
Frels oss fra «avbyråkratisering» og «effektivisering» — Erasmus Montanus-logikken fra den avgåtte regjeringa har vært at de statlige institusjonene vil jobbe «mer effektivt» dersom de får mindre å rutte med, skriver professor ved Universitetet i Sørøst-Norge, Tony Burner
Tvil om omstridt kutt blir reversert i statsbudsjettet Universiteter og høgskoler har fått krympet budsjettene sine med 1,5 milliarder kroner siden 2015, men noe løfte fra Arbeiderpartiet om å skrote effektiviseringskuttet fra 2022 får de ikke.
Seks strategiske utfordringar for OsloMet – og for den nye rektoren Får vi ei felles forståing av korleis styring, leiarskap og involvering kan understøtte kvarandre, kan vi saman bevege oss framover på ein måte dei fleste av oss er tente med.
Rødt-politiker: Høyre har frekkhetens nådegave Det virker som Høyre ikke forstår hva forskning og høgere utdanning er, sier Rødts Sofie Marhaug.
UiT fordeler utskjelt kutt på hele universitetet Regjeringens omstridte effektiviseringskutt vil bli fordelt som et ostehøvelkutt til alle fakultetene og ikke som før bare tas i administrasjonen ved UiT, etter styrevedtak fredag.
Skuffande og merkeleg frå regjeringa. Kvar vart det av studentane? Det er skuffande og merkeleg at regjeringa leverer eit valårsbudsjett der kunnskap er sett til sides, meiner Jonas Økland.
Stor budsjetturo i Stavanger Økonomi. Universitetet i Stavanger har dårlegare økonomi enn før, og flyttar pengar frå fakulteta til sentralt hald. Rektor Klaus Mohn innrømmer at tiltaket er kontroversielt.
Staten bør kanskje forholde seg til virkeligheten ABE-kutt. Med strukturreform, nedjustering av basisbevilgninger til fordel for søknadsbaserte midler, og andre byråkratiserende tiltak, bør ikke staten fortsette med flate «avbyråkratiseringskutt», skriver Ronny Kjelsberg.
Kan bli drøyt 1,27 milliarder i effektiviseringskutt på seks år Statsbudsjettet. Rektorer og ledere på universiteter og høgskoler roper et varsku om effektiviseringskuttet. — Rammer nå den faglige virksomheten, mener de.
Nyeste artikler
Universiteter advares mot økonomisk «kinasjokk»
Arbeidsgivers fagforening?
Sykepleierutdanning på samlebånd?
Politivold-saken på Kongsberg: — Jeg mistet skoleplassen
Her er vinneren av Arguments og Khronos skrivekonkurranse
Mest lest
Innførte masterkrav. Halvparten av søkerne forsvant
Akademia skal ikke være for alle – en provokasjon
Politivold-saken på Kongsberg: — Jeg mistet skoleplassen
Dette er prislappen for Curt Rice sin avgang
Har gyldig bachelor, men OsloMet vil ikke godta den