Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Langt færre studier med kjønnspoeng. Fra 123 til 42 Det gis kjønnspoeng for menn ved 11 studier. Kjønnspoeng for kvinner gis ved 31 studier. — Vi har erfart at kvinneandelen har falt når kjønnspoeng er fjernet, sier prorektor ved NTNU.
Jonas, vi må snakke om at to av dine ministre var på den hytteturen Da Ola Borten Moe ble utnevnt til øverste sjef for mitt fagfelt, kjente jeg det som et slag i magen, skriver instituttleder ved Universitetet i Bergen, Guri Rørtveit.
Ho vart professor utan å jobba overtid Å verta professor var ein ting. Men eit verv som prorektor er noko Gunhild Odden er glad for at ho venta med til yngstebarnet var sju.
Pandemien trekker likestillingen i feil retning Ettersom Norge topper nesten alle internasjonale likestillingsbarometre, skulle man kanskje tro at nordmenn var eksperter på dette feltet. Slik er det dessverre ikke, skriver forfatter Marta Breen.
Likestillingen har uviklet seg i feil retning gjennom pandemiåret Statsministeren må nå se på likestilling som et verktøy for å komme sterkere ut av pandemien, skriver Curt Rice.
Underrepresentasjon av kvinner i akademiske toppstillinger er et problem Likestilling handler ikke bare om tall i balanse. Utfordringene med likestilling i akademia er sammensatte, derfor må også arbeidet med disse være sammensatt, skriver innleggsforfatterne.
123 studietilbud med kjønnspoeng. Det virker, men ikke overalt 113 studietilbud gir kjønnspoeng til kvinner - 10 gir til menn i årets opptak.
Vi må vente til 2040 før det er kjønnsbalanse blant professorene She Figures 2018. Basert på overgangsrater for perioden 2011–2017 vil det ta mer enn hundre år før det er kjønnsbalanse for professorer i teknologi. Kjønnsbalanse er ikke noe som bare «løser seg med tiden», skriver Kaja Wendt og Hebe Gunnes ved Nifu.
Kolstø og Piene ble professorer da kvinneandelen var på to prosent 8.mars. Anne-Brit Kolstø og Ragni Piene var blant de to prosentene av kvinner som var professorer på 80-tallet. I dag er andelen på 30,74 prosent. — Det var en vidunderlig frihet å være professor, sier Kolstø.
Synnes: Vi må få flere kvinner i akademiske toppstillinger 8.mars. Tallet på kvinnelige forskere har økt mye de siste årene, men fortsatt er bare 30 prosent av alle forskere på verdensbasis kvinner, skriver stortingsrepresentant med doktorgrad, Marianne Synnes (H).
BI-studenter får besøk av Hillary Clinton 8. mars Konferanse. Tidligere utenriksminister Hillary Clinton kommer til BI på 8. mars for å delta på en konferanse forbeholdt BIs studenter. Hvor mye det har kostet vil ikke institusjonen ut med.
Bekymret for treg professorandel 8. mars. Ifølge NIFU er det kjønnsbalanse blant professorer først i 2040. Arbeiderpartiets Nina Sandberg etterlyser tiltak fra regjeringen.
Sundli Tveit: Jeg har tro på at vi skal få til endring nå 8. mars. Problemet ved #metoo og arbeidet for kvinners rettigheter generelt, er at det ikke sprer seg bredt nok og raskt nok, skriver rektor ved NMBU, Mari Sundli Tveit, på kvinnedagen.
Kvinnediskriminerende nobelpris 8. mars. Den ekstremt dårlige kjønnsbalansen truer omdømmet til nobelprisene, sier Curt Rice, som mener komiteene må ta ansvar for å anerkjenne kvinnelige forskere.
Studenter shower med moter Bli med bak catwalken når 22 modeller, 10 påkledere, 7 makeupartister og 12 studenter er i sving på åpen dag på Høgskolen i Oslo og Akershus.
Menn stryker mest Mannlige studenter leverer mer stryk enn kvinner. På bioteknologi og kjemi ved Høgskolen i Oslo og Akershus er forskjellen rundt 8 prosentpoeng. Forsker mener skjevheten skyldes at gutta velger fag med mer stryk.
Stappfull festsal på kvinnemarkering Bandet Halvsøstra med Hege Rimestad i spissen og forskere med Curt Rice i spissen spilte og snakket for stappfull festsal på høgskolen fredag.
Lunsj og likestilling før kvinnedagen Hvorfor jobber flere kvinner enn menn deltid. Og tåler unge jenter dagens prestasjonskultur dårligere enn gutta?
Nyeste artikler
Audun Øfsti (1938 - 2024)
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024