Ønsker et doblet mediebudsjett

Læringsenter og bibliotek på Høgskolen i Oslo og Akershus har oppsummert egen aktivitet og sammenligner seg med omliggende universiteter. Tallene viser et lavt mediebudsjett for høgskolen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lasr Egeland er direktør for Læringssenter og bibliotek på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Han forteller om interessante trender i årsmeldingen for senteret for 2015.

— Vi har sammenlignet våre tall med andre høgskoler og universiteter, og jeg synes vi finner endel interessante tall, sier Egeland til Khrono.

Lavt mediebudsjett

Målt i kroner er mediebudsjettet på HiOA 576 kroner per bruker. Bruker i denne sammenheng er alle ansatte og studenter til sammen. Totalt er mediebudsjettet på for senteret rundt 12,5 million kroner.

Dette går til kjøp av bøker, tidsskrifter, annet materiale og kjøp av tilgang i databaser.

— Hvis vi skal opp nå nivået med det universitetet med lavest mediebudsjett - Nord universitetet - må mediebudsjettet vårt dobles, altså 12 millioner kroner til. Snittet for universitetene ligger på 2655 kroner per bruker i 2014, og det er altså de firedobbelte av det vi har på HiOA, sier Egeland (bildet over).

Han trekker fram at tallene er relevante med tanke på at HiOA jobber seg fram mot å bli universitet.

— Sammenligner vi oss med universitetene har vi faktisk et høyt utlån av bøker til tross for en liten mediesamling. Vi har en svært høy bruk av våre digitale publikasjoner, men ligger langt under med hensyn til nedlastinger av tidsskrifter/bruk av ebøker, forteller Egeland .

Hvorfor lite nedlastinger?

— Hva skyldes det at HiOA-forskere og studenter ikke laster ned så mye som på andre institusjoner?

— Det vet vi ikke riktig. Det vil være naturlig å tenke at det blant annet skyldes at vi ikke har penger til å kjøpe oss tilgang alle relevante steder for våre studenter og ansatte. Det kan også tenkes at ansatte gjennom engasjement eller lignende på andre institusjoner laster ned via andre institusjoner. Det hadde uansett vært svært interessant å finne ut av, sier Egeland som legger til:

— For det kan jo også skyldes av forskere og studenter på HiOA skal og bør bli bedre på å hente ned moderne relevant forskning for egne oppgaver, prosjekter og artikler.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS