Makerspace ved OsloMet er en av dem som får støtte fra Diku. Foto: Benjamin Ward/OsloMet

50 mill til nye undervisningsmetoder

Tildeling. Åtte universiteter og høgskoler får tilsammen 50 millioner for å utvikle nye måter å undervise studentene på.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I alt 12 prosjekter 8 universiteter og høgskoler får opptil 5 millioner kroner hver i støtte til å utvikle nyskapende undervisnings- og vurderingspraksis.

Prosjektene som får støtte er ved Universitetet i Oslo (3 prosjekter), Universitetet i Bergen (2 prosjekter), OsloMet (2 prosjekter), NTNU, Universitetet i Sørøst-Norge, Høgskolen i Innlandet, Universitetet i Agder og Lovisenberg diakonale høgskole.

Dette er store og ambisiøse prosjekter, som skal utvikle, dele og spre ny kunnskap, praksiser og erfaringer med overføringsverdi til andre studieprogrammer og utdanningsinstitusjoner.

Harald Nybølet

Pengene deles ut av Diku (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning) og er den første tildelingen i en ny støtteordning som ble etablert i kjølvannet av stortingsmeldingen «Kultur for kvalitet i høyere utdanning», skriver Diku i en pressemelding.

75 søknader

Det kom inn 75 søknader fra læresteder over hele landet om støtte. Diku-direktør Harald Nybølet gleder seg over den store responsen.

— Det blir spennende å følge de 12 prosjektene som nå har fått støtte og se hva de får til. Dette er store og ambisiøse prosjekter, som skal utvikle, dele og spre ny kunnskap, praksiser og erfaringer med overføringsverdi til andre studieprogrammer og utdanningsinstitusjoner, sier han.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø håper satsingen får store ringvirkninger.

— Jeg forventer at Dikus nye program skal bidra til en ny giv i sektoren når det gjelder å ta i bruk aktiviserende og varierte lærings- og vurderingsformer, utnytte digitale muligheter og tenke nytt rundt undervisning og læring. Målet er bedre og mer engasjerende undervisning for studentene, sier Nybø i pressemeldingen.

De som får støtte er:

  • Centre on Experiential Legal Learning (CELL), Universitetet i Oslo, kr 4 989 888
  • Praksisstudier i sykepleierutdanningen: En digital løsning for å øke fleksibilitet, kvalitet og effektivitet, Lovisenberg diakonale høgskole, kr 4 500 000
  • Studentaktiv læring med Makerspace, OsloMet, kr 4 973 115
  • På tvers av fjord og fjell. Utvikling og utprøving av læringsverktøy på tvers av campuser, NTNU, kr 5 000 000
  • Lærings- og vurderingsbank for felles læringsutbytter for helse- og sosialfagutdanningene: Et digitalt tverrprofesjonelt utdanningssamarbeid mellom de helse- og sosialfaglige utdanningene ved Universitetet i Sørøst-Norge, kr 4 983 200
  • Studentaktiv forskning og overførbare ferdigheter i redesign av biologiutdanningen,Universitetet i Bergen, kr 4 485 000
  • Utvikling, testing og evaluering av verktøy og vurderingsformer som fremmer meningsskapende samsvar i feltundervisning, Universitetet i Bergen, kr 4 776 000
  • INN bygger kapasiteter, Høgskolen i Innlandet, kr 4 716 369
  • Utforskende forelesninger og studentdrevne smågrupper i et stort humanistisk fag, Universitetet i Oslo kr 5 000 000
  • Studentaktiviserende læringsbaner som akademisk ferdighetstrening ppå bachelornivå, Universitetet i Oslo, kr 1 290 000
  • Styrking av kvaliteten på aktiv læring og underveisvurdering i bachelorutdanningen i sykepleie, OsloMet, kr 3 542 999
  • Serious games i høyere utdanning, Universitetet i Agder, kr 4 500 000
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS